ناوگان صنعت چاپ مازندران بهشدت ضعیف شده است، مشکلات گرانی ارز، فرسودهشدن دستگاههای چاپی و گران شدن مواد اولیه صنعت چاپ استان مازندران را به سمت ورشکستگی پیش رانده و چاپخانهداران استان یکی پس از دیگری به سمت تعطیلی پیش میروند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین: چاپ شفق از مجموعههای قدیمی و به نام استان مازندران است، این چاپخانه که از سال ۱۳۲۶ کار خود را آغاز کرده در زمینه چاپ افست فعالیت میکند، سید اسماعیل صالح نژاد مدیر این مجموعه، بازرس و نماینده تامالاختیار اتحادیه چاپخانهداران استان مازندران و عضو تشکلهای صنعت چاپ کشور است.
وی درباره صنعت چاپ استان مازندران به چاپ و نشر گفت: ناوگان صنعت چاپ مازندران به دلیل شرایط آب و هوایی مطلوب و داشتن محصولات خوب کشاورزی از قابلیتهای بسیار خوبی برای رشد و پیشرفت بهخصوص در صنعت چاپ برخوردار است؛ اما متأسفانه مسئولان مربوطه توجهی به این پتانسیلها نداشته و صنعت چاپ استان مازندران را به حال خود رها کردهاند. اداره کل سازمان صنعت و معدن و مسئولانی که تصمیمات کلان اقتصادی را اتخاذ میکنند بهطور کلی از استان مازندران و قابلیتهای نهفته در آن غافل هستند.
وی در ادامه درباره مشکلاتی که صنعت چاپ استان مازندران با آن درگیر است افزود: ناوگان صنعت چاپ مازندران بهشدت ضعیف شده است، مشکلات گرانی ارز، فرسودهشدن دستگاههای چاپی و گران شدن مواد اولیه صنعت چاپ استان مازندران را به سمت ورشکستگی پیش رانده و چاپخانهداران استان یکی پس از دیگری به سمت تعطیلی پیش میروند.
بازرس اتحادیه چاپخانهداران استان مازندران در همین رابطه بیان داشت: در حال حاضر مدیرکل ارشاد استان جناب عباس زارع هستند، ایشان خودشان از چاپخانهداران به نام استان بودهاند و تحصیلاتشان نیز در همین رابطه است، به همراه ایشان کارگروهی از چاپخانهداران استان تشکیل دادهایم و درباره مشکلات صنعت چاپ استان صحبتهایی انجام شده است، راهکارهایی ارائهشده که اگر به مرحله اجرا برسد میتوان به آینده این صنف امیدوار شد.
صالح نژاد در ادامه اظهار داشت: ناوگان صنعت چاپ مازندران به شدت در حال تغییر است، امروز این صنعت با فردایش یکی نیست، سرعت پیشرفت تکنولوژی در این حوزه به طرز سرسامآوری بالا است؛ به همین دلیل باید همگام با تغییرات گامهایمان را هماهنگ کنیم، برای رسیدن به این منظور نیز باید بتوانیم دستگاههای فرسوده را از دور خارج کرده و دستگاههای جدیدی وارد کنیم این امر نیز نیاز به داشتن نقدینگی دارد که در حال حاضر با وجود مشکلات اقتصادی کل کشور امکانپذیر نیست مگر با برنامهریزی و در اختیار نهادن تسهیلات به این بخش، این تصمیمات نیز باید توسط دولت گرفته و اجرایی شود.
وی همچنین به مشکل مالیات بر ارزشافزوده اشاره کرد و افزود: یکی از بزرگترین مشکلاتی که چاپخانهداران و ناوگان صنعت چاپ مازندران با آن مواجه هستند مسئله مالیات بر ارزشافزوده است، ما زیاران چشم یاری داشتیم، همانطور که اشاره کردم دولت باید یکسری تسهیلات برای صنعت چاپ در نظر بگیرد و از ورشکستگی آن جلوگیری کند اما متأسفانه نه تنها کمکی نکردند بلکه سنگ بزرگی به اسم مالیات بر ارزشافزوده را جلوی پای فعالان این صنعت انداختهاند که آنها را چالشهای اساسی مواجه کرده است.
برای مثال یک چاپخانه قراردادی به ارزش ۱۰ میلیون بسته است و قرار است ۶ ماه بعد پول را دریافت کند، اداره مالیات اما مالیات بر ارزشافزوده را ۳ ماه ۳ ماه و بهصورت نقد از چاپخانه دریافت میکند. این مسئله مهمی است که کمر چاپخانهداران استان را شکسته و بهجا است تا مسئولین به این امر مهم توجه ویژهای داشته باشند.
این عضو تشکلهای صنعت چاپ کشور در پایان در خصوص تاثیرات بیماری کرونا بر ناوگان صنعت چاپ مازندران بیان داشت: از ۲۵ اردیبهشتماه بعد از مدتها تعطیلی به دلیل بیماری کرونا یک بازدید کلی از مجموعههای چاپی استان داشتیم؛ به جرئت میتوانم بگویم حدود ۶۵ درصد از چاپخانههای کشور در خواب به سر میبرند، کارگران بسیاری بیکار شدهاند و حال صنعت چاپ کشور مساعد نیست.
بیشتر بخوانید: