جلسه نشست شورای سیاستگذاری آیین سپاس از چهرههای ماندگار صنعت چاپ دیروز (دوشنبه ۱۴ مهرماه) با حضور فعالان حوزه چاپ در فضای باز هتل سفیر با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ در این جلسه جمعی از بزرگان صنعت چاپ، بسته بندی، صنایع سلولزی و صنایع وابسته گردهم آمدند تا دربارهی چگونگی برگزاری آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران در قالب صد فیلم، صد چهره از پیشکسوتان این حوزه تقدیر کنند با یکدیگر به شور و مشورت بنشینند.
در این نشست بزرگانی چون اسکندر خمسهپور (رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ ایران)، دکتر رضا منصوری (عضو هیئتمدیره چاپخانه بانک ملی ایران)، غلامرضا شجاع (مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران)، احمد ابوالحسنی (رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران)، جلیل غفاری رهبر (رئیس اتحادیه صنف صحاف)، علی طارمی راد (مدیرعامل سابق شرکت افست)، دکتر علیقلی حسنی اعظمی (مدیرعامل انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق)، داوود شایسته خصلت (مدیر فنی شرکت افست)، امیر هومن محمدی (مدیرعامل مجتمع چاپ هودیس پارس)، داوود مهر علیان (مدیر چاپخانه نگین)، سعید حاجیلو (مدیرعامل مجتمع چاپ نقش الماس)، احمد سمیعی (مدیرمسئول نشریه چاپ و نشر) و مجید پریخواه (کارگردان) حضور داشتند.
گفتنی است در مراسم مذکور چگونگی برگزاری آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و افراد حاضر به بیان نظرات خود پرداختند که در ادامه از نظر میگذرانید.
آیین سپاس از بزرگان صنعت چاپ؛ پروژه ای ملی
در ابتدای جلسه غلامرضا شجاع به بیان توضیحاتی درباره برپایی آیین سپاس پرداخت و گفت: شروع برگزاری جلسات بزرگداشت از چهرههای برتر از آذرماه کلید خورد و سه جلسه نیز با حضور ۴۰ نفر از نخبگان این حوزه برگزار کردیم و توانستیم از پیشنهادات و نقطه نظرات آنها برخوردار شویم؛ اما متأسفانه با معضل بیماری کرونا روبرو شدیم. جلسه امروز نیز اولین نشست ما بعد از شیوع این بیماری است و به همین دلیل سیاستگذاریها و تصمیمات مربوط به انتخاب صد چهره برتر به تعویق افتاد اما در جلسات ذکر شده صحبتهایی صورت گرفت که باعث پختهتر شدن این پروژه شد.
وی در ادامه درباره برگزاری آیین سپاس اظهار داشت: از همینجا اعلام میکنم که هیچ تصمیمی بدون مشورت با هیئت امنا گرفته نخواهد شد. در خصوص انتخاب چهرههای ماندگار انسانهای بزرگی را مدنظر داریم و آماده شنیدن انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم.
شجاع ادامه داد: باید خاطرنشان کنم که اعضای هیئت امنا هیچ دستمزدی دریافت نمی کنند و تنها محرک آنان در همکاری با ما عشقی است که به این حوزه دارند، میتوانم بگویم حتی کمکهای مالی سخاوتمندانهای نیز به این پروژه داشتهاند و عزیزانی چون جناب خمسه پور با کمکهای مالی و فکریشان پشتیبان ما بودند که از همینجا کمال تشکر و قدردانی را از وی دارم. نگاه ما به این طرح یک نگاه ملی است.
صدسال صنعت چاپ ایران
مجید پری خواه کارگردان مجموعه فیلمهای چهرههای ماندگار صنعت چاپ در همین رابطه بیان داشت: در مورد ساختن فیلمها و هزینههای مربوط به آن مسائلی مطرح شد که باید بگویم شایعه و کذب محض بود، بههرحال ما ۱۴۸ فیلم برای این مجموعه تهیهکردهایم.
کارگردان مجموعه فیلمهای چهره های ماندگار صنعت چاپ ادامه داد: بخشی از فیلم های این پروژه توسط وزارت ارشاد و برخی نیز توسط خود ما تهیهشده است که شامل معرفی نوآوران و کارآفرینانی میشوند که در این حوزه فعالیت کردهاند اما باید بهطور قطعی مشخص شود که چه تعداد از این عزیزان و با چه معیارهایی قرار است بهعنوان صد چهره برتر صنعت چاپ انتخاب شوند چرا که نماینده و نشانگر صدسال صنعت چاپ ایران خواهند بود.
وی دربارهی هزینههای مربوط به اجرای این طرح بیان داشت: هزینههای این پروژه به دو بخش تقسیم می شود، بخشی از این هزینه ها به مبلغ پنج میلیون تومان مربوط به ساخت هر فیلم است و بخش دیگر مربوط به هزینه های تبلیغات، تهیه کتاب، بروشور و غیره می شود که توسط اسپانسرهای این پروژه تأمین می شود و جا دارد از همینجا از جناب هومن محمدی برای این موضوع قدردانی کنم.
پری خواه تاکید کرد: برای روشن شدن اهداف، طرحها و معیارهای انتخاب پیشکسوتان و چهرههای ماندگار این حوزه بهتر است ویژهنامهای تهیه شود تا در سرتاسر کشور پخش کنیم و در این مورد هیچگونه شک و شبهه ای برای عزیزان باقی نماند.
ویژگیهای کارآفرینان و پیشکسوتان
اسکندر خمسه پور نیز درباره شیوه انتخاب چهرههای ماندگار صنعت چاپ اظهار کرد: حرف ها و حدیث های زیادی در مورد انتخاب چهرههای ماندگار به ما گفته شد. ما متهم شدیم که در زمینه انتخاب چهرههای ماندگار تنها مسئله پول را در نظر گرفتهایم؛ در نظر داشته باشید مجموعههای درآمدزا و بزرگی مانند ترام چاپ در اصفهان که یکی از انتخابهای موردنظر است، یک مجموعه بسیار بزرگی است که برای میهنمان اشتغالزایی کرده است و علاوه بر آن کشور را از واردات بینیاز کرده، ما نمیتوانیم در انتخاب چهره ماندگار و پیشکسوت این موارد را به بهانههای بدون منطق نادیده بگیریم.
وی در همین رابطه ادامه داد: مجموعه نامبرده در حدود ۶۰ درصد از تولیدات داخلی ما را پوشش داده و جدیدترین ماشینهای چاپی را وارد کشور کرده است، اگر مجموعههای اینچنین با مواردی که عرض کردم چهره ماندگار نیستند به چه کسی میتوان نام چهره ماندگار داد؟
رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ ایران به آیین نامه ای اشاره کرد که توسط بزرگانی مانند مرتضی نوریانی و محمد کلاری تدوین شده و در آن به بیان ویژگیهای کارآفرینان و پیشکسوتان پرداخته شده بود؛ وی از همه حضار درخواست کرد تا با مطالعه آن هیئت امنا را در انتخاب های بعدی راهنمایی کنند.
خمسه پور همچنین از حضار درخواست کرد تا قبل از علنی کردن انتقادات آن ها را در خود هیئت امنا مطرح کنند تا دربارهشان به شور و مشورت بپردازند.
به تصویر کشیدن تاریخ صد ساله صنعت چاپ کشور
دکتر علیقلی حسنی اعظمی، مدیرعامل انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق درباره برگزاری مراسم آیین سپاس از چهرههای ماندگار اظهار داشت: کاری که شما عزیزان قرار است انجام دهید حرکت بسیار بزرگی است و لاجرم با مشکلات بزرگی نیز روبرو خواهید بود. به تصویر کشیدن تاریخ صد ساله صنعت چاپ کشور و تقدیر از چهرههای ماندگار کار کمی نیست. من از همه سروران میخواهم که در راه انجام این کار مکدر نشوند. باید به معیارهایی که هیئت امنا مشخص میکنند ارج گذاشته شود و انتخاب آن ها را پذیرفت و قدردان بود.
انتقادات همراه با پیشنهادات سازنده
داوود شایسته خصلت نیز در ادامه بیان داشت: کارهای بزرگ اینچنینی جسارت میخواهد و البته انتقاداتی نیز به یکسری مسائل لازم است. برای مثال باید یکسری اطلاعرسانی هایی درباره ی بعضی مسائل انجام شود. انتقادات باید با پیشنهادات سازنده ای همراه باشد.
آیین نامه ای سازمان یافته و دقیق
علی طارمی راد، مدیرعامل سابق شرکت افست به ایجاد آیین نامه ای سازمان یافته و دقیق در خصوص انتخاب چهره های ماندگار اشاره کرد و اظهار داشت: یکسری جلسات در ماه های گذشته و قبل از شیوع کرونا ویروس درخصوص آیین سپاس برگزار شد اما سیاست گذاری های لازم و دقیق از نظر بنده هنوز انجام نشده است.
وی افزود: کاری که انجام می دهیم باید قابل قبول باشد؛ باید به طور دقیق مشخص کنیم که ضابطه های انتخاب ما چه بوده است، تا توقعاتی ایجاد نشود که نتوانیم پاسخ گوی آن ها باشیم. در همین باره باید جلساتی برگزار شود و به طور دقیق به مسائل مالی و دیگر موارد پرداخته شود. یک کار سازمانی مانند این مورد به برنامه ریزی قوی نیاز دارد. پارادایم های انتخاب باید مورد بازنگری قرار بگیرد، شیوه انتخاب هئیت امنا، خصوصیات و انتظاراتی که از آن ها می رود مشخص شود تا در آینده شاهد ضایعات غیر قابل جبران نباشیم.
بازنگری معیارها
دکتر رضا منصوری، عضو هیئتمدیره چاپخانه بانک ملی ایران اظهار کرد: برگزاری پروژه آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران کار بزرگی است و باید، دبیرخانه، خزانه داری، هئیت امنا، معیارهای انتخاب و آیین نامه ها به شکل بسیار دقیق مشخص شود. کار وسیع و بزرگ نگرانی هایش نیز بزرگ است. برای اینکه شبهاتی ایجاد نشود باید برای این پروژه سیستم اطلاع رسانی درستی ایجاد شود و اگر لازم است در معیارها بازنگری شود تا نگرانی ها رفع شود.
بیشتر بخوانید:
آیین سپاس از بزرگان صنعت چاپ/ صد چهره برای آینده چاپ
آیین سپاس از چهره های ماندگار صنعت چاپ
صد فیلم، صد چهره ماندگار؛ پروژه ای از دل صنعت
سرانجام همدلی و همیاری
احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در پایان درباره پروژه آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران گفت: جمع شدن شما عزیزان برای برگزاری چنین آیین ارزشمندی گواه بر این است که می توانیم با کمک، همیاری و همدلی یکدیگر این کار بسیار نیک و بزرگ را به سرانجام برسانیم و جلوی یکسری از حرف ها و بد اخلاقی ها را با عملکرد صحیح خود بگیریم. بنده نیز به عنوان عضو کوچکی از این خانواده قول می دهم تا هر گونه کمک، همکاری و هماهنگی که برای برگزاری این مراسم نیاز است انجام دهم.