درحالیکه انتظار میرود در سال جاری با قطع ارز دولتی از تولید کاغذ حمایتها افزایش یابد، در تازهترین اقدام ارز نیمایی واردات مواد اولیه تولید کاغذ حذف شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از تسنیم، درحالیکه مدتها است چشم تولیدکنندگان داخلی کاغذ به حمایتهای دولتی در زمانهای است که فشار تورمی نرخ ارز راه را بر نفس واردات کاغذ بسته است، نه تنها خبری از حمایتها از تولید این کالا در کشور به گوش نمیرسد، بلکه دولت در تازهترین اقدام ارز نیمایی واردات مواد اولیه تولید کاغذ را نیز حذف کرده است. در این راستا برخی از تولیدکنندگان کاغذ در کشور ناچار از افزایش قیمت محصولات خود شدهاند.
مهشید پورداد، دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران، در این زمینه گفت: در یک ماهه اخیر ارز نیمایی واردات مواد اولیه تولید کاغذ حذف شد و از این پس مواد اولیه با ارز آزاد باید وارد کشور شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مواد اولیه مانند آخال، ضایعات کاغذ، و برخی از قطعات و ملزومات مصرفی و مواد شیمیایی مورد نیاز تولید وارداتی است و با افزایش نرخ ارز بر روی قیمت تمام شده تولیدکنندگان اثر مستقیم میگذارد، تولیدکنندگان ناچار از افزایش قیمت کاغذ تولیدی شدند.
پورداد تصریح کرد: در عین حال بسیاری از واحدها افزایش قیمت چشمگیری نداشتند، اما برخی تولیدکنندگان ناگزیر مجبور به افزایش قیمت برای ادامه روند تولید شدهاند. در مجموع باید گفت که تولیدکنندگان به دلیل حفظ بازار محصولات خود ترجیح دادهاند که از حاشیه سود خود کم کنند.
وی با بیان این مطلب که وضعیت تولید به گونهای شده است که حتی برای یک ماه آینده نیز نمیتوان برنامهریزی کرد، گفت: این افزایش نرخ ارز و دسترسی نداشتن به مواد اولیه تولید کاغذ فشار زیادی را به تولیدکننده وارد میکند.
بیشتر بخوانید: الگویی برای جمع آوری آخال و تولید کاغذ بسته بندی
پورداد با اشاره به در دسترس نبودن آخال نیز گفت: با شروع فصل سرما جمعآوری آخال با مشکلاتی مواجه میشود و خود به خود حجم جمع آوری کاهش پیدا میکند، بنابراین اگر برای واردات آن با ارز دولتی چارهای اندیشیده نشود تولید با مشکلات بیشتری نیز همراه میشود.
وی در پایان تأکید کرد: ما در سندیکا و خود تولیدکنندگان تمام تلاشمان این است که در برابر افزایش قیمتها مقاومت کنیم، اما اگر این روند ادامه یابد کل صنعت بسته بندی سلولزی دچار مشکل و کمبود خواهد بود. این موضوع بارها به گوش مسئولین و دست اندرکاران دولتی رسیده است. امیدواریم تسهیلسازی در زمینه ورود مواد اولیه ارزان قیمت و تأمین قطعات ماشین آلات تولیدی در آینده نزدیک انجام شود تا از بار مشکلات کاسته شود.
در شرایطی که دلار تا مرز ۳۰ هزار تومان رفته است باید از خود پرسید که آیا کاغذ وارداتی دیگر صرفهای برای ناشران، چاپخانهداران و سایر مصرفکنندگان کاغذ چاپ، تحریر و بستهبندی دارد؟ آیا بهتر نیست دغدغه سالهای اخیر دلسوزان حوزه تولید مبنی بر حمایت از کارخانههای داخلی تولید را جدی گرفت و راه را برای تنفس تولید داخلی باز گذاشت، آیا وقت آن نرسیده که مصرفکننده به سراغ تولید داخلی رفته و بیمهریهای سالهای اخیر را جبران کند؛ البته که ضرورت افزایش کیفیت تولید داخل نیز بر کسی پوشیده نیست و باید به سمت افزایش کیفیت در کارخانههای داخلی پیش رویم.