بررسی وضعیت و مشکلات چاپخانه داران سیستان و بلوچستان

    گفت و گو با محمدجواد اصغری، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران سیستان و بلوچستان 

    0
    124
    چاپخانه داران سیستان و بلوچستان

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران سیستان و بلوچستان با اشاره به موانع پیش روی فعالان این صنعت، دوری از پایتخت و بالا بودن کرایه حمل و نقل مواد اولیه به این استان را یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها و مشکلات چاپخانه‌داران دانست.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ محمدجواد اصغری رئیس اتحادیه چاپخانه داران سیستان و بلوچستان در گفت ‌و گو با ایبنا، با اشاره به فعالیت ۵۰ چاپخانه در این استان گفت: در شهر زاهدان ۲۲ چاپخانه وجود دارد و از میان آن‌ها پنج چاپخانه به دلیل رکود و کاهش سفارش، به حالت نیمه تعطیل درآمده‌اند. بقیه چاپخانه‌ها هم به‌صورت محدود، گاهی در یک شیفت یا فقط چند ساعت در روز کار می‌کنند.

     وی افزود: من ۹ کارگر داشتم که به دلیل شرایط سخت اقتصادی و کم‌کاری‌ها، مجبور به تعدیل دو نفر از آن‌ها شدم؛ زیرا از یک سو قیمت مواد اولیه بسیار بالا رفته و از سوی دیگر، نوسان قیمت‌ها ساعتی شده است؛ به‌طوری که در فاصله صبح تا بعدازظهر، گاهی دو تا سه بار قیمت را چک می‌کنیم.

     اصغری با بیان اینکه برخلاف گذشته، ما اکنون باید مواد اولیه را نقدی خریداری کنیم، عنوان کرد: متأسفانه هنوز هم مشتریان ما با چک به ما کار می‌دهند و اگر با اداره‌های دولتی کار کنیم، متأسفانه ماه‌ها باید دنبال تسویه حساب باشیم. زمانی هم که دنبال پول می‌رویم همه کرونا را بهانه می‌کنند.

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران سیستان و بلوچستان با طرح این موضوع که امروز سرمایه در گردش چاپخانه داران سیستان و بلوچستان صفر شده است، گفت: الآن همه چاپخانه‌ها در بخش نقدینگی با مشکل روبه‌رو شده‌اند؛ زیرا همه پول‌های خود را مواد اولیه و کاغذ خریداری کرد‌ه‌اند و برخی دیگر به دلیل بالا رفتن قیمت کاغذ، برای تهیه این کالا با مشکل روبه‌رو شده‌اند؛ به‌طوری‌که بیشتر چاپخانه‌ها بیکارند.

     اصغری یادآور شد: این در حالی است که اغلب چاپخانه‌های استان مجهز و به‌روز هستند و طی سال‌های اخیر، بسیاری از هم‌صنفی‌ها تلاش کردند که چاپخانه‌هایشان را به دستگا‌ه‌ها و ماشین‌آلات به روز تجهیز کنند اما متأسفانه حجم سفارش‌ها به شدت کاهش داشته است.

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مسئله اینجا است که بودجه اداره‌ها در سال جاری به شدت کاهش داشته است، ادامه داد: در سال‌های قبل، همیشه بودجه‌ای برای هزینه چاپ و نشر به اداره‌های دولتی اختصاص پیدا می‌کرد اما امسال شرایط این‌گونه نیست و سفارش‌ها به‌شدت کم شده است.

     اصغری همچنین درباره وضعیت چاپ و نشر کتاب در سیستان و بلوچستان توضیح داد: آمار چاپ کتاب نیز در استان کاهش داشته است؛ زیرا هزینه حمل و نقل مواد اولیه به استان ما به دلیل دوری از پایتخت، بسیار بالا تمام می‌شود و ناشران که از قیمت‌ها مطلع می‌شوند، سفارش نمی‌دهند.

     وی تأکید کرد: قبلاً یک پالت کاغذ ۲۲ بندی از تهران تا زاهدان، ۱۰۰ هزار تومان بود اما این مبلغ اکنون ۴۰۰ هزار تومان شده است. علاوه بر آن؛ هزینه حمل و نقل در تهران و درصد باربری را هم باید محاسبه کنیم. در چنین شرایطی، من چاپخانه‌دار هزینه نهایی کار را چگونه باید محاسبه کنم که این بازار کشش داشته باشد؟

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دستمزد تعرفه چاپ من متعلق به سال ۱۳۹۷ است، گفت: با همه این شرایط وقتی قیمت نهایی را به ناشران می‌گوییم، بسیاری از آن‌ها ترجیح می‌دهند سفارش‌های خود را به تهران و اصفهان بدهند. جالب است که هزینه باربری ارسال کتاب به زاهدان را حساب نمی‌کنند.

     وی با اشاره به لزوم بهره‌مندی چاپخانه داران سیستان و بلوچستان از سرمایه بالا برای ادامه کار عنوان کرد: من به‌عنوان یک چاپخانه‌دار باید حدود ۱۰۰ میلیون تومان جنس شامل انواع کاغذ و مقوا، رنگ، مرکب و… در انبارم داشته باشم تا اگر مشتری به چاپخانه بیاید من بتوانم پاسخگوی نیاز او در هر زمینه باشم.

    بیشتر بخوانید: صنعت چاپ کشور ۹۰ درصد وابسته به واردات

    مقاله قبلیدستگاههای چاپ دیجیتال برای ناشران
    مقاله بعدیاحداث کارخانه کاغذ از سنگ در الیگودرز از طرح های مهم وزارت کار

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.