باید توجه داشت که چاپخانههای کوچکتر نیاز به حمایت های دولتی دارند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند یا کار خود را گسترش دهند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین: سید قاسم جلیلیان رئیس سابق اتحادیه چاپخانهداران استان قزوین و یکی از چاپخانهداران بنام این استان است که سالها است در صنعت چاپ قزوین فعالیت میکند. وی درباره وضعیت چاپ در این شهر بیان داشت: با وجود همه مشکلاتی که در حوزه صنعت چاپ کشور وجود دارد صنعت چاپ در این استان وضعیت رو به رشدی دارد؛ ماشینآلات جدیدی وارد قزوین شده است و ما در این استان مجموعههای بزرگی همچون بستهبندی پارس و آسانپک را داریم.
مدیر چاپخانه جلیلیان در همین راستا اظهار داشت: چاپخانههای این استان تلاش خود را در جهت گسترش کارشان انجام دادهاند اما متأسفانه به دلیل وجود مشکلات ارزی و نبود حمایتهای لازم از سوی مسئولان نتوانستند آنچنانکه شایسته و بایسته است عمل کنند. اگرچه همانطور که بیان داشتم مجموعههای موفقی نیز در استان داریم. باید توجه داشت که چاپخانههای کوچکتر نیاز به حمایت های دولتی دارند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند یا کار خود را گسترش دهند.
رئیس سابق اتحادیه چاپخانهداران قزوین درباره وضعیت اتحادیه توضیح داده و گفت: متأسفانه اتحادیه چاپخانهداران قزوین به دلیل بیتوجهی مسئولان از فعالیت بازماند که ضربه بزرگ به این صنعت وارد کرد.
وی یکی از مهمترین مشکلات صنعت چاپ در استان قزوین را مسئله تهیه مواد اولیه دانست و اظهار داشت: تهیه مرکب، کاغذ و مواد اولیه این روزها برای چاپخانهداران با مشکلات فراوانی همراه است. چاپخانهداران استان برای تهیه مواد موردنیاز خود باید به تهران مراجعه کنند و یا با قیمتهای چند برابری این مواد اولیه را تهیه کنند. بالا رفتن قیمت ارز نیز حل این مسئله را بغرنجتر کرده است. سازمانهای مسئولی همچون وزارت ارشاد و صنعت، معدن و تجارت نیز باید این مسائل را در نظر داشته باشند و راهحلهای مناسبی برای حل این مشکلات ارائه کنند. باکمال تأسف کشور هیچ بودجهای برای صنعت چاپ خود در نظر نگرفته است. حمایت های دولتی لازم از این بخش صورت نگرفته است.
این چاپخانهدار باسابقه درباره وضعیت برونسپاری کارهای چاپی استان قزوین گفت: اکثر کارهای چاپی این استان در خود آن انجام میشود و نیازی به برونسپاری ندارد و علاوه بر آن ما از شهرهای دیگر نیز سفارش کار چاپی داریم.
جلیلیان در ادامه و برای حل مشکلات مربوط به صنعت چاپ کشور دخالت وحمایت های دولتی را ضروری دانست و افزود: دولت حتماً باید در این زمینه وارد عمل شود و با ارائه تسهیلات بانکی و وامهای طولانیمدت از صاحبان این صنعت حمایتهای لازم را به عمل آورد.اگر حمایت های دولتی درستی صورت بگیرد می توان به آینده ی این بخش امیدوار بود.
وی بیان داشت: صنعت چاپ در کشور ما همچنان به شکل سنتی عمل میکند و این در حالی است که دنیا به صورت سرسامآوری در حال تغییر است. امروز تکنولوژیهای چاپی جدیدی وارد بازار شدهاند ازجمله آنها میتوان به چاپ دیجیتال اشاره کرد. با استفاده از این روش بخش تهیه زینک، فیلم و لیتوگرافی حذفشده و این روزها حتی کتابها نیز به شکل دیجیتال چاپ میشوند. ما برای اینکه بتوانیم در این بخش به فعالیت خود ادامه دهیم، باید با این تغییرات هماهنگ شده و به همین دلیل نیاز داریم تا ناوگان چاپی کشور و همچنین استانها را تا آنجا که در توان داریم بهروز کنیم و این میسر نخواهد شد مگر با حمایت های دولتی، توجه و مدیریت مسئولان و دولتمردان کشور.
بیشتر بخوانید:
تجلیل از پیشکسوتان صنعت چاپ استان خراسان