رتبهبندی کشورهای قدرتمند اقتصاد دنیا
بانک جهانی میگوید: عربستان، اردن، توگو، بحرین، تاجیکستان، کوین، چین، هند و نیجریه بیشترین تلاش را برای بهبود شاخص کسب و کار خود نشان داده و بالاترین میزان صعود در جدول جهانی رتبه کسب و کار را بهخود اختصاص دادهاند.
نمره کسب و کار ایران در شاخص سهولت کسب و کار اندکی بهبود یافته و از ۵۸٫۶۰به ۵۸٫۵۰رسیده است. شاخص سهولت کسب و کار، یکی از شاخصهای بینالمللی است که براساس آن، بانک جهانی، سالانه ۱۹۰ کشور جهان را با ۱۰ نماگرِ شروع کسب و کار، اخذ مجوز ساختوساز، ثبت مالکیت، اخذ مالیات، تجارت فرامرزی، دسترسی به برق، اخذ اعتبار، ورشکستگی و پرداخت دیون، حمایت از سهامداران خرد و اجرای قراردادها، مورد ارزیابی قرار داده و طبق امتیازات مکتسبه، کشورها را رتبهبندی میکند.
به گزارش چاپ و نشر به نقل از همشهری، بانک جهانی میگوید: رتبه ایران در شاخص شروع کسب و کار برای سال ۲۰۲۰نسبت به سال ۲۰۱۹میلادی با ۵پله سقوط به ۱۷۸، شاخص شرایط اخذ مجوز ساخت با ۱۳پله صعود به ۷۳، دسترسی به انرژی برق با ۵پله رشد به ۱۳۳، ثبت مالکیت با ۲۰پله نزول به ۷۰، اخذ اعتبارات با ۵پله رشد به ۹۹، حمایت از سرمایهگذاران خرد با ۴۵پله بهبود به ۱۲۸، سهولت در پرداخت مالیات با ۵پله بهبود به ۱۴۴رسیده و رتبه ایران در ۳شاخص تجارت فرامرزی با ۲پله، اجرای قراردادها با یک پله و ورشکستگی و پرداخت دیون با ۲پله بهبود بهترتیب ۱۲۳، ۹۰و ۱۳۳برآورد شده است.
این گزارش نشان میدهد نمره کسب و کار ایران در شاخص سهولت کسب و کار اندکی بهبود یافته و از ۵۸٫۶۰به ۵۸٫۵۰رسیده است. شاخص سهولت کسب و کار، یکی از شاخصهای بینالمللی است که براساس آن، بانک جهانی، سالانه ۱۹۰ کشور جهان را با ۱۰ نماگرِ شروع کسب و کار، اخذ مجوز ساختوساز، ثبت مالکیت، اخذ مالیات، تجارت فرامرزی، دسترسی به برق، اخذ اعتبار، ورشکستگی و پرداخت دیون، حمایت از سهامداران خرد و اجرای قراردادها، مورد ارزیابی قرار داده و طبق امتیازات مکتسبه، کشورها را رتبهبندی میکند.
رتبه کشورها
بانک جهانی میگوید: عربستان، اردن، توگو، بحرین، تاجیکستان، کوین، چین، هند و نیجریه بیشترین تلاش را برای بهبود شاخص کسب و کار خود نشان داده و بالاترین میزان صعود در جدول جهانی رتبه کسب و کار را بهخود اختصاص دادهاند. برآوردهای همشهری نشان میدهد که ایران در شاخص بهبود کسب و کار همچنان از قافله جهانی عقب مانده اما درمقابل رتبه کشورهایی چون ترکیه، ۱۰پله و عربستان ۳۰پله بهبود داشته است. براساس تازهترین رتبهبندی کشورها در شاخص سهولت کسب و کار، نیوزیلند، سنگاپور، هنگکنگ، دانمارک، کرهجنوبی، آمریکا، گرجستان، انگلستان، نروژ و سوئد در رتبه اول تا دهم قرار دارند و سومالی، اریتره، ونزوئلا، یمن، لیبی، سودان جنوبی، آفریقای مرکزی، کنگو، چاد، تیمور شرقی و هاییتی در قعر جدول جا خوش کردهاند.
اقتصاد ایران رو به بهبود
شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی نوشت: نشانههای بهبود وضع اقتصاد ایران در حال آشکار شدن است؛ بهگونهای که طبق نظرسنجیها، شمار افرادی که معتقدند کارزار فشار دولت ترامپ راه به جایی نخواهد برد، به ۶۳ درصد افزایش پیدا کرده است. بلومبرگ پیشبینی کرده، اقتصاد ایران سال آینده از رکود خارج میشود. بلومبرگ، تقویت ۴۰درصدی ارزش ریال را مشهودترین نشانه بهبود وضع اقتصاد ایران خوانده و افزوده اقدامات مؤثر بانک مرکزی نظیر به کارگیری فناوریهای جدید و اتصال شبکه صرافیها به بانکها باعث شده تا سوءاستفاده دشوارتر شود. به نوشته بلومبرگ، ریال قدرتمندتر، به مهار تورم کمک کرده تا جایی که شاخص مصرفکننده درماه سپتامبر به ۶.۱ درصد رسید که کمترین رقم ثبت شده در طول ۱۸ماه اخیر محسوب میشود. ثبات در بازار ارز از تقویت تولید نیز حمایت کرده؛ بهگونهای که شاخص مدیران تولید پس از ۷ماه از ۵۰ واحد گذشت. انتظار میرود صادرات غیرنفتی ایران امسال به ۴۰ میلیارد دلار برسد؛ درصورت تحقق این امر، برای نخستین بار در تاریخ مدرن ایران، صادرات غیرنفتی از صادرات نفتی پیشی خواهد گرفت و صنعت نفت به سختی ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی ایران را تشکیل خواهد داد، بنابراین دیگر نمیتوان ایران را یک اقتصاد نفتی دانست.