حذف معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی و مطبوعاتی، این صنعت را به تعطیلی خواهد کشاند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ستاره صبح، قانون مالیاتهای مستقیم، بر اساس بند ل ماده ۱۳۹ مؤسسات فرهنگی و هنری بهویژه رسانهها را معاف از مالیات دانسته است. فلسفه چنین تصمیمی زیان ده بودن فعالیتهای فرهنگی و مطبوعاتی با توجه به شرایط کشور بوده و هست. از طرفی در سالهای اخیر به دلیل تشدید تحریمها و کرونا و مشکلات اقتصادی کشور، بنگاههای فرهنگی و مطبوعاتی با مشکلات اقتصادی بیسابقه دستوپنجه نرم میکنند.
در چنین شرایطی سازمان امور مالیاتی در پیشنویس جدیدحذف معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی برای بار چندم درخواست به لغو معافیتهای مؤسسات فرهنگی و مطبوعاتی را کرده است که این تصمیم موردقبول اهالی رسانه نیست. در همین ارتباط خبرگزاری شفقنا گفتوگویی با علی صالحآبادی مدیرمسئول روزنامه «ستاره صبح» انجام داده است.
وی معتقد است کسانی که پیشنهاد حذف معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی را مطرح کردند یا اطلاعی از وضعیت بد حوزه نشر ندارند یا آگاهانه قصد دارند صنعت نشر را به تعطیلی بکشانند. او تأکید کرد: بهتر است مطبوعات، کتاب وکلا محصولات فرهنگی مکتوب مثل دهههای گذشته از مالیات معاف باشند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند. در غیر این صورت بسیاری از بنگاههای مطبوعاتی و ناشران در سال آینده ورشکست خواهند شد.
با اشاره به وضعیت بد بخش فرهنگی و مطبوعات و پیامد حذفمعافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی به شفقها رسانه میگوید: امروز بیش از هر زمان دیگری مطبوعات نیاز به کمک و حمایت دارند. دلیل این مسئله به رشد فضای مجازی، فاصله گرفتن مردم از فرهنگ مکتوب، مشکلات کرونا و… برمیگردد. در اوایل شیوع کرولا این انگاره مطرح شد که ویروس کرونا بر روی کاغذ روزنامهها میماند و این باعث سقوط فروش روزنامه شد.
آثار این عوامل تا سالها بر روی رسانههای مکتوب باقی میماند. در چنین شرایط بدی که باید مطبوعات، نشریات و رسانههای مکتوب موردحمایت قرار گیرند، سازمان امور مالیاتی،حذف معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی را پیشنهاد میدهد! این پیشنهاد ناپختهای است و بعید میدانم دولت و مجلس آن را تصویب کنند.او میگوید: اگر حذف معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی اتفاق بیفتد تیر خلاص به حوزه نشر خواهد خورد و فاتحه نشر و روزنامهها که از مالیات معاف بودند، خوانده خواهد شد.
صالحآبادی معتقد است کسانی که چنین پیشنهادی را مطرح کردند یا اطلاعی از وضعیت بد حوزه نشر ندارند، یا آگاهانه میخواهند تا این حوزه را به تعطیلی و اضمحلال بکشانند. او تأکید میکند: بهتر است مطبوعات، کتاب وکلا فرهنگ مکتوب از مالیات معاف باشند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند. در غیر این صورت بسیاری از بنگاههای مطبوعاتی و ناشران در سال آینده ورشکست خواهند شد و تعطیل میشوند.
بیشتر بخوانید:
نشر تخصصی در شرایط بحرانی