رئیس اتحادیه چاپخانه داران آذربایجان غربی از شناسایی و تشکیل پرونده برای ۱۲۰ چاپخانه غیر مجاز در استان خبر داد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین، مجید محبی در گفت و گو با ایلنا، با اشاره به فعالیت ۳۸۰ چاپخانه مجاز در استان گفت: برای ۲۰۹ مورد از این تعداد چاپخانه پروانه کسب صادر شده است که فعالیت خود را به صورت قانونی ادامه می دهند.
محبی مشکلات صنعت چاب را سراسری عنوان کرد و اظهار داشت: بسیاری از چاپخانه داران آذربایجان غربی به دلیل مشکلات مالیاتی انگیزه طرح توسعه ندارند.
وی افزود: مالیات بر ارزش افزوده یکی از بزرگ ترین مشکلات امروز صنعت چاپ محسوب می شود و متاسفانه در این زمینه شاخص های معینی تعیین نشده است.
محبی به مشکلات به وجود آمده از کرونا در این صنعت اشاره کرد و گفت:بیشتر چاپخانه داران در وضعیت کرونایی برای خروج از مشکلات رکود در صنعت چاپ و نشر به صنعت بسته بندی روی آوردهاند.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران آذربایجان غربی تصریح کرد: متاسفانه مشکلات بیمه و مالیات مشکلات دست و پا گیری هستند که چاپخانه داران با آن دست و پنجه نرم می کنند بیشتر چاپخانه داران استان به دلایل مشکلات بیمهای نمی توانند از کارگر استفاده کنند.
محبی افزود:کرونا موجب تهدید این صنعت در کشور شده است که باید آن را به فرصت تبدیل کرد. با توجه به اینکه مطبوعات مکتوب از حالت مکتوب به مجازی تغییر رویه داده اند برای بازدهی بیشتر کانون های تبلیغاتی نیز باید به این شکل عمل کنند.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران آذربایجان غربی با اشاره به اینکه از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۷۰ چاپخانه در استان به دلیل مشکلات مالی و عدم نوسازی دستگاه ها تعطیل شده اند، بیان کرد: تاکنون ۱۲۰ چاپخانه غیرمجاز در آذربایجان غربی شناسایی و برای آن ها تشکیل پرونده شده است.
بیشتر بخوانید: کاهش چاپ نشریات آذربایجان غربی با گرانی مواد اولیه
وی افزود: برای حل مشکلات مالیاتی چاپخانه داران تاکنون هیچ اقدامی از سوی اداره مالیاتی استان صورت نگرفته است به همین دلیل بسیاری از چاپخانه داران برای فرار از مالیات به صورت زیر زمینی فعالیت می کنند.
محبی آموزش را حلقه مفقوده صنعت چاپ در استان عنوان کرد و گفت: متاسفانه هیچ استقبال از آموزش این صنعت در استان نشده و همین امر باعث رکود این صنعت در استان شده است.