رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: امسال در یک اقدام جهشی ۳۰ هزار هکتار زراعت چوب همزمان با روز ملی خاک شروع میشود.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر، مسعود منصور با اشاره به اینکه متوسط زراعت چوب سالانه سه تا چهار هزار هکتار است گفت: امسال نهال کاری این اقدام جهشی شروع شده است و به موازات آن هم استحصال چوب که حاصل زراعت چوب در سال های قبل است به میزان یک میلیون متر مکعب انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه زراعت چوب امسال نیاز چوب در ۴ تا ۵ سال دیگر را تأمین خواهد کرد افزود: در سال ۹۵ قبل از توقف بهره برداری از چوب جنگلهای هیرکانی شمال حداقل ۵۰۰ هزار متر مکعب به طور رسمی چوب در سال برداشت میشد، اما امسال با زراعت چوب در سالهای قبل یعنی بعد از توقف بهره برداری از جنگل های هیرکانی یک میلیون برداشت در نظر گرفته شده است که به نوعی این توقف برداشت را جبران میکند.
رئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور گفت: توقف بهره برداری از جنگلهای هیرکانی یک ضرورت بود که در بند پی ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه به الزام قانونی آن اشاره شده است و این سازمان نیز با قوت آن را اجرا میکند.
منصور تصریح کرد: به موازات اجرای توقف بهره برداری از جنگلهای هیرکانی چند کار دیگر نیز باید انجام شود اول حفاظت ما باید هدفمند و هوشمند باشد و با تقویت عوامل حفاظتی از جنگلهای هیرکانی حفاظت کنیم تا بتوانیم با قاچاق چوب مبارزه کنیم.
بیشتر بخوانید:
رکوردی جدید در صنایع چوب و کاغذ مازندران
واردات چوب برای حفظ جنگل ها
وی افزود: کار دومی که ضروری است و در قانون نیز به آن اشاره شده توقف بهره برداری به معنای راهسازی جنگل نیست، چون جنگل اکوسیستم زنده است و فعالیت هایی مانند مبارزه با آفات و کارهای بهداشتی و حفظ حصارهای موجود در آن باید انجام شود که در مجموع این کارها به عنوان طرح جایگزین در کنار کارهای مطالعاتی دیگری است که انجام میدهیم.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه بخشی از صنایع چوبی ما باید نیازشان از پوشش گیاهی به دست آید گفت: بر این اساس باید زراعت چوب گسترش یابد به همین دلیل شورای سیاست گذاری چوب تشکیل شده که در حال سیاستگذاری هستند و قسمتی از اراضی کشاورزی ما نیز میتواند تبدیل به زراعت چوب شود یعنی تغییر الگوی کشت دهند و بخشی از اراضی ملی که مستعد هستند با کمک مرکز تحقیقات و مراتع شناسایی شدند که این اراضی نیز باید به زراعت چوب بپردازند.
منصور افزود: البته از محصولاتی مانند بازیافت نیشکر حتی سرشاخه نخل و سنگ هم میتوان کاغذ و مواد سلولزی تولید کرد که از این مسئله نباید غفلت کرد.
وی گفت: واردات چوب با پوست ممنوع است و چوب با شرایط چیپس وارد میشود، در حالی که سالانه باید یک تا دو میلیون متر مکعب واردات چوب داشته باشیم، اما با شرایط ارزی فعلی کشور، واردات چوب خیلی انجام نمیشود.