بسته بندی و صنایع تبدیلی حلقه مفقوده توسعه کشاورزی

    0
    167
    صنایع تبدیلی

    واحدهای بسته بندی و صنایع تبدیلی که در استان کرمانشاه وجود دارد متناسب با نیاز ها و ظرفیت تولید در این استان نیست و حداقل به تاسیس و احداث یک هزار کارخانه و واحد فرآور نیاز است.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از  خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه؛ هدایت حاتمی معاون امور اقتصادی استاندار کرمانشاه با حضور در استدیو خبر زاگرس بسته بندی و صنایع تبدیلی حلقه مفقوده توسعه کشاورزی در کرمانشاه و گفتگو درباره صنایع تبدیلی در استان گفت:  ایجاد صنایع تبدیلی و بسته‌بندی محصولات برای بازار فروش در استان بسیار مهم است

     او با اشاره به اینکه کرمانشاه مستعد تولید در زمینه های مختلف کشاورزی، دامپروری و شیلات است گفت: با استفاده از ظرفیت گرمسیری و استفاده از ظرفیت پایین دست سد‌ها روز به روز تولید محصولات کشاورزی به سمت پربازده‌تر، بهروه‌ورتر و اقتصادی‌تر پیش خواهد رفت. توجه به بسته بندی و صنایع تبدیلی یکی از مهمترین بخش هایی است که می تواند در افزایش ارزش محصولات نقش مهمی ایفا کند.

    معاون امور اقتصادی استاندار کرمانشاه تصریح کرد: همین دلایل سبب شده از خیلی محصولات دور شویم و به سمت محصولات بازارپسند با تولید و عرضه بیشتر که از نظر اقتصادی درآمد بیشتری دارد، پیش برویم.

    بسته بندی و صنایع تبدیلی

     

    وی با اشاره به منابع آب و خاک خوب استان، ادامه داد : طبیعتا این محصولات بازارپسند بسته بندی و صنایع تبدیلی مرتبط به خود را می‌خواهند که یک بخش از حوزه صنعت استان برمبنای صنایع تبدیلی مبتنی بر حوزه کشاورزی است.

    حاتمی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ارتباطات و تعاملات بین استان‌ها روزبه‌روز بیشتر می‌شود و کرمانشاه، چون همجوار با کشور عراق است از نظر تجارت استانی مطرح است که در عین حال در منطقه هم مرکزیت دارد که سبب انباشت و سراریز شدن کالا‌های دیگر استان‌ها به سمت کرمانشاه می‌شود.

    وی گفت: در برخی از فصول با مازاد برخی محصولات مواجه می‌شویم و در برخی دیگر از فصول با کمبود روبه‌رو هستیم در همین راستا اقدامات خوبی در سال ۹۷ و ۹۸ صورت گرفته و ظرفیت‌های بسیار خوبی در بحث ذخیره‌سازی، انبار، سردخانه و فرآوری داشتیم.

    حاتمی افزود: در حال حاضر نزدیک به ۲۱۰ واحد بسته بندی و صنایع تبدیلی تبدیل و نگهداری محصولات کشاورزی داریم که این متناسب با ظرفیت استان نیست و حداقل به هزار تا هزار و ۵۰۰ واحد‌های کوچک و بزرگ فرآوری نیاز داریم.

    وی ضمن دعوت از سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این زمینه، ادامه داد: سرمایه‌گذاری در این بازار مطمئن و ریسک کمتری دارد؛ محصولات خیلی متنوع است سیب‌زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، کلزا، ذرت، آفتابگردان، محصولات باغی، صیفی‌جات، حوزه دام، طیور و آبزیان را داریم که اقدامات خوبی هم انجام شده است.

    این مسئول با بیان اینکه سرمایه‌گذاران این بخش را کاملا حمایت می‌کنیم، گفت: از نظر تامین زمین، امکانات، از نظر صدور مجوز و ارائه تسهیلات ارزان قیمت و همچنین سرعت دادن در کار‌ها حمایت می‌کنیم.

    وی به وجود ۶۰۰ هزار تن ظرفیتبسته بندی و صنایع تبدیلی در استان اشاره و بیان کرد: با ظرفیت یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار تنی خیلی فاصله داریم یعنی نزدیک به ۲.۵ تا ۳ برابر دیگر باید کار صورت گیرد.

    وی با بیان اینکه ۴۷۰ واحد را در این راستا در حال ساخت یا در حال آغاز کار داریم، افزود: در حال حاضر ۶۷ واحد در حال ساخت است و ۴۰۶ واحد هم در حال آمادگی برای شروع به کار هستند.

    بیشتر بخوانید:

    بروکراسی ها سدی در برابر پیشرفت صنایع تبدیلی و بسته بندی

    وضعیت تولید و فرآوری زیتون کرمانشاه

     

    حاتمی ظرفیت سردخانه‌های استان در سال ۹۷ را ۵ هزار تن اعلام کرد و گفت: الان به ۸.۵ برابر این میزان یعنی ۴۲ هزار تن رسیده‌ایم که تا پایان سال با یک انقلاب در زمینه ذخیره‌سازی و انبارداری به ۹۰ هزار تن خواهیم رسید تا کشاورز با خیال راحت بتواند در فصل مازاد محصولات خود را نگهداری و در فصل نیاز به بازار تزریق کند.

    وی ادامه داد: در حوزه فرآوری گوجه‌فرنگی سه کارخانه جدید احداث شده، ۵۰۰ هزار تن ظرفیت تولید گوجه‌فرنگی است که یک واحد تولیدی بزرگ ۳۰۰ هزار تن از این میزان را فراوری می‌کند و ۷۰ هزار تن آن در سه کارخانه جدید فرآوری می‌شود.

    حاتمی تصریح کرد: ۳۲۰ هزار تن در حال حاضر تولید سیب‌زمینی استان است که با احداث ۲ واحد فرآوری چیبس ظرفیت تولید را به ۴۰۰ هزار تن هم خواهیم رساند.

    وی با اشاره به کار‌های صورت گرفته در حوزه فرآوری پیاز، نخود، عسل و …، اضافه کرد: بخش کشاورزی استان یک بحث پایه‌ای است و توسعه صنعت ما هم باید از این مسیر باشد صنعتی مبنی بر صنعت تبدیل و فرآوری باشد.

    معاون امور اقتصادی استاندر کرمانشاه توسعه صنایع تبدیلی مسیری برای بقای کشاورزی دانست و گفت: کشاورزان استان بدانند هر چه بهره‌وری را بالا ببرند، روز به روز به ظرفیت فرآوری اضافه می‌شود، ولی در این زمینه دچار یک عقب‌ماندگی از گذشته هستیم که الان با سرعت در حال جبران آن هستیم.

    مقاله قبلیراه حلی برای رفع مشکل سخت و زیان آور بودن کار در صنعت چاپ
    مقاله بعدیشروع فعالیت نمایشگاه های بین المللی تهران

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.