افاغنه تمایل زیادی دارند که محصولات چاپی ایران را خریداری کنند. آنها ترجیح می دهند محصولات مورد نیازشان را به ایران سفارش دهند تا به چینی ها؛ ولی قوانین دست و پاگیر و نوسان قیمتها مانع از آن شده است که بتوانند به راحتی با ایران کار کنند.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی با اشاره به گفته های چند تن از بازرگانان افاغنه در خصوص سختی دریافت گذرنامه و سفارش محصول به ایران اظهار داشت: بازرگانان افاغنه به ما می گویند وقتی می خواهیم به ایران بیاییم باید سه ماه گرفتار دریافت گذرنامه باشیم. پس از آن برای سفارش محصول درگیر قوانین وزارت فرهنگ ایران می شویم.
وی در ادامه افزود: در حالی که ایران به راحتی می تواند نیاز چاپی این کشورها را تامین کند ولی شاهد هستیم به علت مشکلاتی نظیر قوانین دست و پاگیر و بی ثباتی قیمت ها در ایران، این چینی ها و ترک ها هستند که در بازار همسایگان استان خراسان جولان می دهند. تمام این مشکلات زمانی برای بازرگان خارجی غیرقابل تحمل تر می شود که تولید کننده وطنی به دلیل نوسان قیمتها، نمی تواند برای محصولات خود، نرخ ثابتی بدهد.
بیشتر بخوانید:
جشنواره ملی چاپ و تاکید بر ظرفیت های چاپی استان ها
تدوین اساس نامه آئین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ
برگزاری بیستمین جشنواره چاپ با نگاهی متفاوت
جشنواره صنعت چاپ و حفظ جایگاه صنفی
جشنواره ملی چاپ و نشان شیرازه؛ همنشینی نه ادغام
رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی با بیان اینکه چطور می شود با این شرایط، بر روی صادرات پایدار محصولات چاپی متمرکز شد، اظهار داشت: برای رفع مشکلات مربوط به بازرگانان افغان که متقاضی محصولات چاپی ایران بودند، با مسئولان سفارت کشورمان در کابل مذاکره کردیم و از آنها خواستیم به محض دریافت تقاضای سفر بازرگانان این کشور، مراتب به اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی اعلام شود تا جهت سهولت ورود و سفارش دهی آنها، اتحادیه راسا کار را دنبال و پیگیری کند.
وی افزود: به موازات این هماهنگی، ۳۰ قرار داد تولید محصولات چاپی و تعمیر ماشین آلات میان افغانستان با فعالان چاپ استان خراسان بسته شد.شیرینی انعقاد این قرار دادها موجب شد تا پیگیر مصوب شدن این قضیه ( هماهنگی سفارتخانه های ایران با تشکل های تولید و صادرات) در دولت شویم که متاسفانه با وجود قول و قرارها، هنوز محقق نشده است. به گفته مغانی در حال حاضر به دلیل وجود موانع زیاد در مسیر صادرات محصولات چاپی ایران ، بازار افغانستان و ترکمنستان میان ترکیه و چین تقسیم شده و سهم ما از این دو بازار بزرگ، تنها حسرت و افسوس است.محصولات چاپی ایران پشت درهای بسته مرزها مانده است.