اتحادیه چاپخانه داران پیگیر کاهش تعرفه فیلم های پلیمری

    0
    87
    فیلم های پلیمری

    در حالی که کمبود فیلم های پلیمری، صنعت بسته بندی به ویژه بسته بندی مواد غذایی و دارویی را بامشکل جدی مواجه کرده است، روز گذشته رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران برای پیگیری کاهش تعرفه واردات فیلم های پلیمری دیداری و جلسه ای با معاون وزیر صمت داشت.

    در این جلسه دو ساعته، حمید زاد بوم معاون وزیر صمت، ضمن شنیدن نقطه نظرات و تایید اظهارات رئیس اتحادیه و دو تن از تولید کنندگان فیلم های پلیمری گفت: صنف چاپ و بسته بندی باید برای تغییر تعرفه واردات فیلم های پلیمری استدلال قوی ارائه کند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی اتحادیه چاپخانه داران تهران، روز گذشته در جلسه ای که با حضور حمید زادبوم معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، احمد ابوالحسنی ریاست اتحادیه چاپخانه داران، تقی علیان مشاور عالی اتحادیه، رضا رضایی و حمیدرضا طاهری تولید کنندگان انواع فیلم های پلیمری برگزار شد، مشکلات و راهکارهای تامین مواد اولیه تولید فیلم های پلیمری و کاهش تعرفه مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت.

    در این جلسه احمد ابوالحسنی با اشاره به نقش ویژه بسته بندی در توسعه تولید و صادرات کالاهای غیر نفتی گفت: بخش بزرگی از ارزش افزوده یک کالا (حداقل۴۰ درصد)، با بسته بندی آن ایجاد می شود و هیچ محصولی بدون بسته بندی امکان ظهور و حضور در بازارهای داخلی و خارجی را ندارد.

    وی با بیان اینکه فیلم های پلیمری پر کاربرد ترین کالا در بسته بندی محصولات خوراکی و غذایی است، اظهار داشت: در حالی که مواد اولیه فیلم های پلیمری توسط پتروشیمی های کشور تولید می شود ولی به دلیل عرضه پایین این مواد و قیمت بالای آن، با کمبود روبرو هستیم.

    فیلم های پلیمریوی افزود: متاسفانه علت کمبود، خرید بخشی از پتروشیمی ها توسط افرادیست که مواد اولیه تولید شده را برای واحدهای چاپی خود مصرف می کنند. سپس به بهانه تولید داخلی، از کاهش تعرفه واردات این فیلم ها ممانعت می کنند.

    به گفته ابوالحسنی مصرف بخش عمده ای از مواد اولیه تولید فیلم های پلیمری از یک سو موجب می شود تا مابقی تولید کنندگان این فیلم ها با کمبود مواد اولیه روبرو باشند و از سوی دیگر بالا نگه داشتن تعرفه واردات فیلم های پلیمری نیز، منجر به تعطیلی چند صد واحد چاپی شده که محصولات بسته بندی تولید می کنند.

    ابوالحسنی همچنین به قیمت بالای مواد اولیه فیلم های پلیمری که در مقادیر اندک عرضه می شود نیز اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه صادرات مواد اولیه فیلم های پلیمری به کشورهای دیگر از جمله ترکیه منجر به گران شدن این مواد در بازار داخلی شده است. این در حالی است که اگر همین حالا تعرفه واردات برداشته شود واحدهای بسته بندی وطنی می توانند فیلم پلیمری را ۱۵ تا ۲۰ درصد ارزانتر از قیمت داخلی خریداری کنند.

    بیشتر بخوانید: تولید ایران، ساخت اجنبی/گرانی ۲۰ درصدی فیلم های پلیمری

    ابوالحسنی تصریح کرد اگر به جای صادرات مواد اولیه فیلم های پلیمری، این مواد در اختیار تولید کنندگان داخلی گذاشته شود، قادر خواهیم بود با همین ظرفیت فعلی، سالانه ۲۰۰ هزار تن فیلم پلیمری تولید کنیم که علاوه بر تامین نیاز ۷۰ هزار تنی داخل، مابقی را نیز صادر کنیم.

    در ادامه این جلسه حمید رضا طاهری مدیر عامل شرکت پوشان پلاستیک نیز گفت: عمده ترین چالش در زمینه تولید فیلم های پلیمری، تهیه پروپیلن (ماده اولیه فیلم پلیمری) است که عرضه کم و قیمت آن بالا می باشد.

    وی افزود: زمانی که ماشین تولید فیلم BOPP در ایران راه اندازی شد ما تولید پلیمر فیلم گرید نداشتیم که در آن زمان ایجاب می کرد در این زمینه حمایت هایی صورت گیرد. اما در کمتر از ۵ سال از راه اندازی نخستین خط، واحدهای پتروشیمی مانند جم، مارون و رجا، پلیمر پرو پیلن فیلم را تولید کردند. حال چرا باید چاپخانه دار داخلی این فیلم را از این سه خانواده به قیمت جهانی بخرد؟

    رضا رضایی تولید کننده فیلم های پلیمری نیز در تایید گفته های حاضرین گفت: در ایران تنها ۶ موسسه هستند که فیلم پلیمری تولید می کنند که تمام تولید را نیز خود مصرف می کنند.

    کاهش تعرفه فیلم های پلیمری با مطالعه کارشناسی

    فیلم های پلیمریبرپایه این گزارش و در ادامه جلسه یاد شده، حمید زاد بوم معاون وزیر صمت با بیان اینکه امکان کاهش تعرفه بدون استدلال و نظر کارشناسی وجود ندارد، گفت: کاهش تعرفه ممکن است مشکل شما را حل کند ولی احتمال دارد فعالیت صنعت دیگر را متوقف کند. از این رو باید برای تغییر تعرفه، مطالعه و کار کارشناسی صورت گیرد که به استناد آن استدلالی ارائه شود که چرا می بایست نسبت به کاهش و تغییر تعرفه واردات اقدام کرد. اینکه تعرفه فعلی به چه بخشهایی از صنعت و به چه میزان آسیب می زند. سپس برای رفع این آسیب ها، رقم تعرفه فیلم های پلیمری به چه نرخی باید کاهش یابد.

    زاد بوم افزود: در سال جهش تولید که حمایت از تولید وطنی هدفگذاری شده به هیچ وجه استدلال بدون کارشناسی شده جهت کاهش تعرفه واردات، آنهم برای کالایی که تولید داخلی دارد پذیرفته نخواهد شد.

    وی در پاسخ به پیشنهاد تعیین سهمیه ای برای واردات فیلم های پلیمری نیز گفت: سهمیه بندی واردات خود ایجاد رانت و فساد می کند از این رو نمی تواند قابل اجرا باشد.

    معاون وزیر صمت افزود: پیشنهاد می کنم فعالان بزرگ در صنعت بسته بندی، به زنجیره تولید فیلم های پلیمری وارد شوند تا ضمن پاسخگویی به نیاز صنعت خود، امکان مدیریت و کنترل بازار این کالا را نیز در دست بگیرند.

    مقاله قبلیشرکت پدید پردازش پایدار؛ چاپ دیجیتال، چاپ افست؛ رقیب یا مکمل
    مقاله بعدیناشران و چاپخانه‌های جدید مشمول حق معافیت بیمه نشدند

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.