چاپ در استان تهران با مشکلات ارزی و تهیه مواد اولیه برای ادامه کار خود مواجه هستند؛ اما با همه این مسائل از ادامه کار ناامید نشدهاند و هنوز علاقهمندانی هستند که بخواهند به این بخش ورود پیداکرده و به فعالیت بپردازند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین، ضرغام یزدانی چراتی مسئول امور چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران درباره وضعت چاپ استان تهران به خبرنگار چاپ و نشر گفت: در سالهای اخیر وضعیت کل اقتصاد کشور به دلیل تحریمهای بینالمللی در وضعیت خوبی به سر نمیبرد؛ این موضوع بر لین صنعت نیز اثرات خود را باقی گذاشته است.
با همه این مسائل اما نمیتوان گفت که صنعت چاپ در استان تهران رو به افول است؛ این وضعیت موقتی است و امیدواریم با بهتر شدن روابط بینالمللی و رایزنیهای دیپلماتیک دولتمردان کشورمان، مشکلات اقتصادی هر چه زودتر حل شوند.
مسئول امور چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران یکی از اساسیترین مشکلات صنعت چاپ استان تهران را فرسودگی ناوگان چاپی آن دانست و بیان داشت: یکی از معضلاتی که در استان تهران وجود دارد نبود دستگاههای بهروز در این حوزه است که البته این مطلب نیز برمیگردد به گرانی ارز که امکان واردات ماشینآلات مدرن را از تولیدکنندگان این عرصه گرفته است.
وقتی ماشینهای چاپ فرسوده باشند مسلماً کیفیت کارها نیز پایین میآید و علاوه بر آن امکان تولید در بسیاری از زمینهها از تولیدکنندگان داخلی گرفته میشود؛ درنتیجه تولیدکنندگان حوزههای دیگر مجبور میشوند برای رفع نیاز خود دست به واردکردن کالاهای چاپی از کشورهای دیگر بزنند.
وی در ادامه افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که همواره در این بخش به چشم میخورد فقدان نیروهای آموزشدیده و بامهارت است. تولیدکننده اقدام به تأسیس چاپخانه کرده بدون آنکه دانش لازم برای گرداندن آن را داشته باشند؛ این مطلب شبیه به این است که یک نفر خودرو خریده باشد بدون آنکه قبلاً رانندگی را آموخته باشد و این خود یکی از مسائلی است که افراد فعال این صنف در استان تهران با آن درگیر هستند. جای این صنعت بهعنوان یک رشته دانشگاهی در مراکز آموزش ما خالی است و جا دارد تا مسئولان به این مورد التفات ویژهای داشته باشند.
یزدانی در ادامه به یادآوری مضیقههای این صنعت پرداخت و بیان داشت: اکنون تولیدکنندگان صنعت چاپ در استان تهران با مشکلات ارزی و تهیه مواد اولیه برای ادامه کار خود مواجه هستند؛ اما با همه این مسائل از ادامه کار ناامید نشدهاند و هنوز علاقهمندانی هستند که بخواهند به این بخش ورود پیداکرده و به فعالیت بپردازند.
ممکن است عدهای به دلایل شرایط بد اقتصادی موقتاً از کار کنارهگیری کنند اما این مطلب موقتی است و با بهتر شدن وضعیت دوباره به این حوزه بازخواهند گشت.
بیشتر بخوانید:
نقش کمرنگ اصناف در سیاست گذاری ها و تصمیم گیری ها
حذف ارز صادراتی از کالاهای مورد نیاز
استانی شدن اتحادیه چاپخانه داران تهران در صدر پیگیری…
صنعت چاپ استان کرمان نیازمند برنامه ریزی صحیح
بازار صحافان در رکود و کاهش سفارشات
علل رکود کاری واحدهای لیتوگرافی
بالا بردن قدرت چانه زنی صنف با جانمایی در گروه یک مشاغل
کارشناس استان تهران متذکر شد: این صنعت با فرهنگ هر جامعهای عجین شده است. این موضوع بهخصوص در صنعت نشر خود را بهخوبی نشان داده است.
جناب جاودانی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران نیز بارها و بارها در سخنان خود به این مهم اشاره کردهاند و از انجام هیچ کمکی به صنعت نشر خودداری نکردهاند؛ ما نیز تا آنجا که قوانین اجازه میدهند از این صنعت در استان تهران حمایت میکنیم.
از همینجا از همه چاپخانهداران استان درخواست میکنیم تا در اتحادیه با همفکری یکدیگر درباره نکاتی که میتواند به این صنعت یاری برساند صحبت کنند و نظرات خود را با ارشاد در میان بگذارند.
وی در انتها بیان داشت: افراد این صنف باید تا آنجا که امکان دارد خود را در بخشهای بازاریابی این حوزه ارتقا دهند و با اتحاد با یکدیگر سعی کنند مشکلات را شناسایی کرده و با مطرح کردن آنها در اتحادیه و ارشاد ما را در جهت شکوفایی هر چه بهتر و بیشتر این صنعت یاری رسانند.