هومان حسن پور با بیان اینکه در دهه ۹۰ شاهد رویکرد حمایتی دولت و وزارت ارشاد به صنعت نشر و کتاب بودیم، اذعان کرد: عملکرد دولت در روزهای پایانی خود منوط به تهیه کاغذ است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، هومان حسن پور؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان با برنامه «گفتگوی فرهنگی» درباره سیاست گذاری های کتاب و نشر در دهه ۹۰ مصاحبه کرد.
حسن پور گفت: با در نظر گرفتن نموداری، یک ثبات نسبی قبل از تشدید تحریم ها در حوزه نشر و کتاب داشتیم اما بعد از تحریم های خاص به مرحله ای رسیدیم که نهاده های تولید این حوزه بسیار افزایش یافت و اگر قرار بود حوزه نشر پای به پای این نهاده ها قیمت را افزایش دهند، امروز شاهد تورم حدود ۷۰۰ درصدی در کتاب بودیم.
وی عدم گرانی کتاب توسط ناشران را به دو دلیل فرهنگی بودن این حوزه و کشش مخاطب دانست و اذعان کرد: هر سِمَتی که در کشور داریم و هر مسئولی باید بداند که از پل کتاب عبور کرده اما حق آن هنوز ادا نشده است.
کمک به حیات صنعت نشر و کتاب
حسن پور با بیان اینکه نگاه فرهنگی در جامعه حاکم نیست بیان کرد: اگر کاغذ یارانه ای برای این صنف و کتاب فراهم نشود، صنعت نشر و کتاب قادر به ادامه حیات نخواهد بود.
وی ضمن مخالفت با مسئله کتاب خوان نبودن ایرانیها، گفت: این ادعا یا به دلیل کوتاهی از نوع سرویسها و یا کمبود مخاطب است اما حضور پر رنگ مردم در نمایشگاه کتاب تهران این موضوع را رد میکند.
رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان با اعلام اینکه برای اولین بار ثابت شد حمایت از بحث فرهنگی در قسمت کتاب فروشان نمود پیدا میکند، خاطرنشان کرد: در دهه ۹۰ شاهد این رویکرد در دولت و وزارت ارشاد به ویژه در نقاط محروم بودیم.
ناشر، توزیع کننده، کتاب فروش؛ سه ضلع صنعت نشر
حسن پور اذعان کرد: اگر بتوان سرویس های کتاب فروشی را قوی کرد، نمایشگاه کتاب تنها محلی برای بازدید خواهد بود و برای این کار باید نگاه دوگانه داشته باشیم و هر نگاه صفر و صدی به صنعت نشر و کتاب آسیب وارد می کند.
به عقیده رئیس اتحادیه کتاب فروشان صنعت نشر و کتاب از سه ضلع ناشر، توزیع کننده و کتاب فروش تشکیل شده است.
وی ادامه داد: همه جای دنیا از صنعت نشر حمایت میشود و حتی کشورهایی که سیاستهای مالیاتی خاصی دارند در مورد کتاب کوتاه میآیند و در شرایط کرونا برخی کشورهای توسعه یافته کتاب فروشی را تعطیل نکردند.
تخفیف ها مذاق فرهنگی جامعه را خراب کرده است
حسن پور با بیان اینکه تخفیف های کتاب مذاق فرهنگی جامعه را خراب کرده اظهار کرد: اگر این موضوع ادامه دار شود تولید محتوا در کشور صفر شده و نویسندهای نخواهیم داشت.
همچنین حسن پور در بخش دیگری از مصاحبه با رادیو گفت و گو، ضمن اشاره به اقدامات جدید اتحادیه کتابفروشان با شورای عالی مجازی، گفت: محققان معتقدند کتاب های الکترونیک تنها دو سطح از آموزش فکری را تکمیل میکنند و چهار سطح باقی مانده از کتابهای چاپی حاصل میشود و کار به جایی رسیده که “ آمازون ” فروش کتاب در فضای فیزیکی را ایجاد کرده است.
وی عملکرد دولت در روزهای پایانی خود را منوط به کاغذ دانست و تصریح کرد: کاغذ محک نهایی است و باید تفکر فرهنگی در جامعه حاکم شود و هر کس هر سِمتی دارد، باید بداند مدیون کتاب است.