لزوم واگذاری بخشی از اختیارات صنعت چاپ به وزارت صمت

    برگزاری جلسه پیگیری لایحه الحاق وظایف مرتبط با صنعت چاپ به وزارت صمت

    0
    122
    صنعت چاپ

    دیروز چهارشنبه  ۲۹ اردیبهشت ماه جلسه پیگیری لایحه الحاق وظایف مرتبط با صنعت چاپ به وزارت صمت با حضور دکتر علی اصغر کاراندیش؛ معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  و جمعی از فعالان حوزه چاپ در محل اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ این جلسه به ریاست احمد ابوالحسنی (رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران) و با حضور تقی علیان (مشاور عالی اتحادیه)، دکتر علی اصغر کاراندیش (معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)،  اسکندر خمسه پور (مدیر ورنی چاپ)، احمد رضا مظاهری و سعید حاجیلو (اعضای هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران)، حسین احمدی (مدیرعامل صنایع چاپ مادرول)، عزیزاله نصراللهی (مدیر چاپ طلوع آزادی) و دکتر حمیدرضا طاهری آشتیانی (مدیر گروه صنایع چاپ و بسته بندی و مدیر عامل مجموعه گاما پک) و حامد سهرابی (مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت ارشاد اسلامی) برگزار شد.

    در این جلسه مباحثی در رابطه با مشکلات چاپخانه داران و لزوم واگذاری بخشی از اختیارات صنعت چاپ از وزارت ارشاد به وزارت صمت مطرح شد.

     

    پیگیری هایی برای واگذاری اختیارات صنعت چاپ به وزارت صمت

    در ابتدای جلسه احمد ابوالحسنی؛ رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران ضمن تشکر از حضور دکتر علی اصغر کاراندیش؛ معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه و پیگیری های ایشان در خصوص واگذاری اختیارات صنعت چاپ به وزارت صمت بیان داشت: ما برای انتقال صنعت چاپ به وزارت صمت نامه ای نوشتیم که خوشبختانه جواب داد و نامه به کمیسیون فرهنگی مجلس رفت. چندین خواسته داشتیم که به کمیسیون صنایع مربوط می شد و خوشبختانه نتیجه خوبی داد. درباره انتقال صنعت چاپ به وزارت صمت هم جلساتی برگزار شده و امیدوار هستیم با حضور جناب کاراندیش در کمیسیون بتوانیم اکثریت را برای تصویب این لایحه مجاب کنیم.

     

    صنعت چاپ نیازمند حمایت های کلان دولتی

    در ابتدای جلسه اسکندر خمسه پور مدیر ورنی چاپ درباره اهمیت صنعت چاپ بیان داشت: صنعت چاپ در همه جای دنیا جزو صنایع پایه به حساب می آید و از همین رو بسیار مورد توجه دولتمردان و قانون گذاران هر کشور است.

    وی در ادامه افزود: متاسفانه در ایران توجه لازم به این بخش نشده است. ناوگان صنعت چاپ کشور ما نیاز جدی به نوسازی دارد اما با توجه به شرایط اقتصادی موجود و عدم تخصیص تسهیلات دولتی لازم، این مهم به سرانجام نرسیده است. بخش خصوصی در حال حاضر به سختی این حوزه را سرپا نگاه داشته است؛ برای حفظ صنعت چاپ ما نیاز به حمایت های دولتی آن هم در سطح کلان داریم، وام هایی با سود ۲۰ درصد نمی تواند این بخش را از ورشکستگی نجات دهد.

    بیشتر بخوانید: صنعت چاپ را به وزارت صمت واگذار کنید/ دیدار اصحاب چاپ با وزیر ارشاد

    صنعت چاپارتقا کار چاپ با تسهیلات وزارت صمت

    حسین احمدی؛ مدیرعامل صنایع چاپ مادرول درباره انتقال بخشی از مسئولیت های چاپی وزارت ارشاد به وزاتخانه صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: ۳۰ سال پیش بخش عمده ای از حوزه چاپ به نشر کتاب و مطبوعات مربوط می شد و بر همین مبنا نیز وزارت ارشاد متولی به حق این بخش بود؛ اما در اوایل دهه هشتاد این حوزه از زیر سایه چاپ کتب و نشریات خارج شد و با ورود دستگاه های جدید نقش صنعت بسته بندی روز به روز در کشور ما پر رنگ تر شد.

    وی ادامه داد: رسته بسته بندی از بخش چاپ ماهیت صنعتی بسیار بالایی دارد، ماشین آلاتی که در بخش بسته بندی کار می کنند با سرعت و قدرت بالایی به کار تولید اشتغال دارند و اگر بگویم خدماتی که صنعت در این بخش ارائه می کند نسبت به نشر ۸۰ به ۲۰ است، گزاف نگفته ام.

    مدیر صنایع چاپ مادرول گفت: صنعت چاپ در حال حاضر زیر نظر وزارت ارشاد کار می کند و آن هم به این دلیل است که از حدود ۴۰ سال پیش تاکنون بنا بر دلایلی نگاه امنیتی به این حوزه وجود داشته؛ اما باید بگویم این بخش هم به لحاظ بازار هدف و هم به جهت ماهیتی بسیار صنعتی است.

    احمدی تاکید کرد: طیف افرادی که در این بخش کار می کنند بسیار وسیع است اما کسانی که در بخش صنعتی این رسته هستند باید تحت آموزش های آکادمیک قرار بگیرند تا بتوانند با دستگاه های به روز این حوزه کار کنند، بازار هدف و ماشین آلات صنعت چاپ بسیار متمایز و تخصصی است و متاسفانه زیر نظر وزارتخانه ای کار می کند که هیچ ربطی به آن ندارد. خواسته ما به عنوان فعالان صنعت چاپ این است که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت کار کنیم تا بتوانیم از تسهیلات این بخش برای ارتقا کار چاپ استفاده کنیم.

    حل مشکل تهیه مواد اولیه با سیاست گذاری های صحیح دولتی

    سعید حاجیلو عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران و از مدیران برتر صنعت چاپ در مجتمع چاپ نقش الماس در رابطه با مشکلات بخش خصوصی گفت: بنده دو واحد تولیدی دارم، یک واحد چاپخانه با ۵۰۰ نیروی شاغل مستقیم و ۴۰ هزار اشتغالزایی غیر مستقیم؛ و یک واحد تولیدی بالادستی در شهر قزوین.

    وی افزود: ما به عنوان تولیدکننده برای ثبت سفارش ها و تخصیص ارزهایمان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنیم. در زمینه ثبت سفارش ها اگر کالای خریداری شده به هر دلیل زمان حملش به تاخیر بیافتد، ثبت سفارش باطل می شود و ما دوباره باید این پروسه زمان بر یکی دو ماهه را تکرار کنیم؛ این مسئله در کار ما وقفه می اندازد اگر به عنوان نماینده دولتی به این موضوع توجه لازم را مبذول دارید سپاس‌گزار خواهیم بود.

    این کارآفرین جوان در ادامه افزود: ما و جناب دکتر طاهری جزو اولین مجموعه ها در ایران هستیم که سلفون حرارتی تولید می کنیم؛ با این همه برای تامین مواد اولیه تولیدات خود در حال حاضر با سختی های فراوانی مواجه هستیم.

    وی تاکید کرد:ماده اولیه این محصول توسط شرکت های بالادست صنعت چاپ که در کار تولید فیلم های پلیمری هستند تولید می شوند. این چند شرکت هم خودشان قیمت ها را تعیین می کنند، با وجود آنکه ماده اولیه این فیلم ها از پتروشیمی تهیه می شود و در خود کشور وجود دارد آن ها این کالا را در حدود ۳۰ درصد گرانتر از قیمت جهانی آن به خریداران عرضه می کنند؛ این مهم توان رقابت با کالاهای خارجی را در بازار از ما گرفته است. حل این معضل تنها با یاری  و سیاست گذاری های صحیح دولتی امکان پذیر خواهد بود.

    مشکلات تولیدکنندگان داخلی

    محمدرضا طاهری آشتیانی؛ مدیر صنایع چاپ و بسته بندی گاما پک اظهار داشت: ما جزو تولیدکنندگان سلفون حرارتی هستیم، بخشی که به دلایل تامین مواد اولیه مورد نیازش با مشکل روبرو است؛ چرا که ما باید برای تهیه مواد اولیه در حدود ۳۰ درصد بالاتر از تعرفه جهانی هزینه کنیم، علاوه بر آن ۵۰ درصد نیز بر قیمت تعرفه کالا افزوده اند، اجناس چینی و هندی نیز که در بازار فراگیر است؛ همه این مطالب دست به دست هم داده و ادامه کار را برای ما تولیدکنندگان داخلی سخت تر کرده است.

    طاهری ادامه داد: تا دو سال پیش در کشور تولید سلفون حرارتی نداشتیم، به همین دلیل ما سعی کردیم تا کشور را از واردات این کالا بی نیاز کنیم، سرمایه گذاری ما با برآورد تهیه مواد اولیه ای  بود که منشا داخلی داشتند؛ اما متوجه شدیم که حتی باید با ۳۰ درصد بالاتر از نرخ جهانی بستر کار تولیدیمان را تهیه کنیم؛ از همین رو با رکورد مواجه شده ایم.

    مدیر مجموعه گاما پک افزود: از بین چالش هایی که بین وزارت صمت و ارشاد وجود دارد بنده در جریان مسئله کاغذ هستم؛ باید بگویم این کار به بخش صنعت مربوط می شود. درخواست ها و مشکلاتی که صنف دارد گسترده است و بنده به اهمش که مربوط به صنایع پلیمری بود، اشاره کردم.

    بیشتر بخوانید: استقبال از واگذاری اختیارات وزارت ارشاد در حوزه چاپ به وزارت صمت

    نجات صنعت چاپ از ورشکستگی با ارائه تسهیلات

    عزیزاله نصراللهی؛ مدیر چاپ طلوع آزادی ضمن تشکر از حضور معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه اتحادیه چاپخانه داران اظهار داشت: حیات انسان ها در هر صورتی که شما در نظر بگیرید به نوعی با چاپ گره خورده و چاپ یعنی زندگی؛ بنده در حدود ۴۰ سال است که در این حوزه فعال هستم و در این بخش به نوعی کارآفرین بوده ام. متاسفانه توجهات لازم به این حوزه از سوی دولتمردان ما صورت نگرفته است.

    وی در ادامه بیان داشت: ما چهار سال پیش ماشین چاپ را با قیمت ۶۰۰ میلیون خریداری می کردیم، هم اکنون این ماشین چاپ را از ما با قیمت ۸۰۰ میلیون تومان می خرند، ۶۰۰ میلیون هم کار کردیم؛ در حال حاضر اگر بخواهیم یک ماشین چاپ جدید وارد کنیم باید شش میلیارد تومان هزینه کنیم.

    نصراللهی اظهار کرد: همان طور که می بینید قیمت ها با یکدیگر جور در نمی آید و وام هایی هم که به این حوزه تعلق می گیرد با سودهای بسیار بالایی است که برای تولیدکننده صرفه ی اقتصادی ندارد، تنها کاری که می توان انجام داد تعطیلی واحد تولیدی است و گذاردن سرمایه در بانک یا خرید ارز و طلا، این موضوع تنها به بیکاری کارگران و ایجاد جرم و بزه های اجتماعی می انجامد. در این خصوص این دولت است که می تواند حداقل با واگذاری تسهیلات و دادن وام های منطقی این بخش را از ورشکستگی برهاند.

    وی خاطرنشان کرد: در کشورهای اروپایی و ژاپن وام های قرض الحسنه برای کارهای تولیدی در نظر گرفته می شود. از جناب کاراندیش تقاضا دارم به موضوع اختصاص تسهیلات به واحدهای تولیدی صنعت چاپ توجه داشته باشند.

    صنعت چاپرسیدن صنعت چاپ به حقوق واقعی خود

    تقی علیان؛ مشاور عالی اتحادیه ضمن تشکر از حضور جناب کاراندیش و پیگیری های ایشان در مورد واگذاری صنعت چاپ به وزارت صمت بیان داشت: زمانی چاپ، مختص به نشر بود اما در حال حاضر فعالان این حوزه در بخش بسته بندی فعالیت می کنند. همه فعالان این حوزه نیز به نوعی سعی در ارتقا صنعت چاپ داشته و دارند.

    وی افزود: بخشی از دور زدن تحریم ها به عهده همین عزیزان بوده است. طی این مدت وزارت صمت تسهیلات خوبی برای صنایع تحت پوشش خود در نظر گرفته و اجرایی کرده است؛ اما متاسفانه بخش چاپ با وجود ماشین آلات و ظرفیت های عظیم اش هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده و به عنوان صنعت از سوی دولت شناخته نشده است. از جناب کاراندیش تقاضا داریم تا به این حوزه برای رسیدن به حقوق واقعی خود کمک های لازم را مبذول دارند.

     

    قوانین نیازمند بازنگری هستند

    حامد سهرابی؛ مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: کشور ما قوانینی دارد که بر اساس دین و مسائل شرعی پایه گذاری شده است و بر همین مبنا واردات و صادرات هر مورد خلاف شرع و قوانین اسلامی ممنوع است؛ اما با توجه به پیشرفت کشورها این قوانین در حال حاضر جوابگوی نیازهای ما نیست.

    وی افزود: برای مثال در حوزه بسته بندی قوانینی داریم که باعث می شود بازارهایی را در یکسری از کشورها از دست بدهیم. مسئولان مربوط باید قوانین را مورد تجدید نظر قرار دهند تا بتوانیم عقب ماندگی ها را در بخش تولید جبران کنیم؛ بنابراین نیازمند بازنگری در قوانین هستیم.

    سهرابی در خصوص لزوم راستی آزمایی های وزارت ارشاد در مورد کارهای چاپی اظهار داشت: کالاهایی که در داروخانه ها و مراکز بهداشتی به نام محصولات خارجی عرضه می شوند اصل نیستند؛ بسته بندی ها و خود کالاها در داخل تولید شده و به نام برندهای مختلف فروخته می شوند؛ از همین رو ما مجبور به سخت گیری و راستی آزمایی هستیم.

    وی در پایان درباره واردات دستگاه های چاپی بیان داشت: در بخش واردات دستگاه های چاپی باید شیوه متعادلی در نظر گرفته شود تا چاپخانه هایی که قدرت و توان لازم را دارند بتوانند دستگاه های جدیدی وارد کنند تا جانی تازه به رگ های فرسوده این صنف ببخشند.

    بیشتر بخوانید: درخواست توجه وزارت صمت به مشکلات صنعت چاپ و صنایع وابسته

    لزوم انجام کار میدانی برای تصمیم گیری های بزرگ

    صنعت چاپدکتر علی اصغر کاراندیش اظهار داشت: مشکلات و صحبت هایی که شما عزیزان مطرح کرده اید دغدغه خود بنده نیز هست. من از ابتدای انقلاب در بخش های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی به عنوان مدیر فعال بوده ام؛ به همین دلیل با مسائل و مشکلات از نزدیک آشنایی دارم؛ زمانی که در حوزه اقتصاد خارجی به خدمت مشغول بودم متوجه شدم که ما در قسمت بسته بندی کالاها به شدت ضعیف هستیم؛ ما کالاهایمان را به صورت فله به خارج از کشور صادر می کنیم؛ آن ها نیز از این موضوع بهره برده و با تولید یک بسته بندی شکیل و مناسب برای کالاهای ما سودهای هنگفتی می برند.

    وی ادامه داد: ما می توانیم با قوی کردن خود در بخش بسته بندی سود ذکر شده را نصیب کشور خودمان کنیم. صنعت بسته بندی به خصوص در ترکیه طی این سال ها رشد چشمگیری داشته، کشور ما نیز از پتانسیل های لازم برخورداراست؛ بنده با توجه به این مطلب همواره پیگیر مطالبات فعالان این حوزه بوده ام. زمانی که بسته بندی جذاب نداشته باشیم؛ صادرات با سود مناسب نیز نخواهیم داشت. من به این بخش ورود پیدا کرده ام تا بتوانیم با کمک یکدیگر در جهت ارتقا این حوزه گام برداریم.

    وی در ادامه یکی از مهمترین مشکلات کشور در حوزه بازرگانی را نداشتن حریم صنفی دانست و بیان داشت: کسانی که در گذشته وارد اصناف مختلف می شدند و کارت بازرگانی دریافت می کردند از اعتبار کافی و مناسب برخوردار بودند؛ درحال حاضر اما اینگونه نیست، افراد زیادی به بخش های مختلف وارد شده اند و کارت بازرگانی دریافت کرده اند؛ کسانی که اعتبار لازم را ندارند و با عملکردهای نامناسب موجبات ورشکستگی صنف را فراهم می کنند.

    کاراندیش افزود: ورود افراد غیر متخصص با دانش و آگاهی اندک باعث می شود تا کار در آن حوزه کم شده و بازار به اشباع برسد؛ همین مطلب سبب ورشکستگی آن بخش خواهد شد. رعایت حریم صنفی از همین جهت ضروری است. این یک دیدگاه است؛ اما عده ای هم بر این باورند که باید راه را برای رقابت آزاد باز نگاه داشت. نظرهای متفاوتی در حل مشکلات صنایع مختلف همیشه مطرح بوده است؛ در کشور ما باید یک مرکزیت برای رسیدگی به امور به وجود باید.

    وی در ادامه بیان داشت: ارگان های مختلفی در کشور ما وجود دارند که هر کدام نظرات خود را دارند، برای مثال ارشاد یک چهارچوبی برای حل مشکلات در نظر دارد که با چهارچوب صمت به کل متفاوت است. در یک کلام ما هماهنگی های لازم برای حل مشکلات را نداریم. این ضعفی است که در مجلس، حوزه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ما وجود دارد. ما شورای عالی اقصادی، اجتماعی و فرهنگی داریم؛ یعنی ساختارها را به وجود آوردیم اما در عملکرد ضعیف هستیم. هر کس فکر می کند اگر در حوزه خود آیین نامه و چهارچوب بنویسد کافی است، این موضوع لازم هست اما کافی نیست. کلی نگری لازم را نداریم.

    این نماینده مجلس در ادامه بیان داشت: یکی دیگر از مشکلات عمده ما این است که مسئولان میخواهند در دوره کوتاه مدت چهار سال خود کارها را شروع و به سر انجام برسانند؛ کاشت، داشت و برداشت را می خواهند در همان دوره کوتاه خود به سرانجام برسانند و با باقی موارد کاری ندارند؛ دوره بعدی مسئولی دیگری می آید و تمام داستان را تغییر می دهد؛ از همین رو همه جوانب کار را نمی سنجند و به همین دلیل نتیجه درستی نمی گیریم. این ها مطالبی است که باید اصلاح شود.

    وی همچنین درباره مسائلی که چاپخانه داران با آن درگیر هستند بیان داشت: در حوزه بسته بندی برای من سوال بود که چرا با وجود همه پتانسیل هایی که داریم در این بخش ضعیف عمل کرده ایم. جلسات زیادی با همکاران برگزار شد و در این راستا تصمیم گرفتیم تا بخش عمده ای از اختیارت این صنعت را به وزارت صمت بسپاریم بر همین اساس در مجلس دهم لایحه ای تنظیم شد و از کمسیون فرهنگی به صحن علنی مجلس ورود پیدا کرد؛ در مجلس یازدهم اما با دلایلی که جناب احسان قاضی زاده مطرح کردند این لایحه رأی لازم را نیارود؛ با این وجود ما و سایر همکاران از جمله رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران جناب ابوالحسنی پیگیر این موضوع هستیم.

    کاراندیش افزود: این پرونده بعد از انتخابات و در تیرماه دوباره به جریان خواهد افتاد. لازمه به نتیجه رسیدن این کار توجیه افردای است که در این رابطه مسئول هستند. باید قبل از آن که این لایحه به کمیسیون فرهنگی ورود پیدا کند جلساتی با مسئولین امر داشته و با دلایل منطقی و متقن آن ها در مورد لزوم به تصویب رسیدن این لایحه توجیه کنیم.

    وی در پایان با تاکید بر بازدیدهای میدانی افزود: دولتی های باید مشکلات بخش خصوصی را از نزدیک لمس کنند تا بتوانند تصمیمات درستی اتخاذ کنند.

    صنعت چاپگفتنی است؛ استاد خمسه پور در پایان جلسه، به رسم یادبود یک جلد نفیس از اشعار مولانا را از طرف اتحادیه چاپخانه داران تهران به دکتر کاراندیش، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا کردند.

    مقاله قبلیصنعت چاپ ایران دلسوز ندارد
    مقاله بعدیفرآیندهای مختلف چاپ دیجیتال روی کاغذ

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.