یکی از ویژگی های دوران کنونی، شتاب رخدادها و دگرگونی بازارها است، به گونه ای که هیچ شرکتی برای موفقیت مستمر در بازار، نمی تواند بر تجربه ها و موفقیت های پیشین خود تکیه کند و نیازمند حرکت به سوی بازاریابی مدرن است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ شرکت ها و سازمان های مختلف برای فروش بیشتر محصولات و خدماتشان از علم بازاریابی استفاده می کنند. بازاریابی در چند دهه گذشته شکل جدیدی به خود گرفته و از کانال های جدیدی برای پیشبرد اهدافش استفاده میکند. البته این موضوع به معنای کنار رفتن بازاریابی سنتی نیست، بلکه فقط شیوه های جدیدتری به وجود آمده که ممکن است برای برخی از شرکت ها مفیدتر و کم هزینه تر باشد. در این مطلب به معرفی بازاریابی مدرن و توصیه هایی برای حرکت به سوی بازاریابی مدرن میپردازیم.
معرفی بازاریابی مدرن
بازاریابی مدرن به نوعی از بازاریابی می گویند که در آن از ظرفیت و پتانسیل اینترنت، شبکه های اجتماعی و بهطور کلی ابزارهای جدید و تکنولوژی استفاده می شود تا خدمات و محصولات شرکت به مخاطبان معرفی شود. بازاریابی جدید ارتباط نزدیکی با دیجیتال مارکتینگ دارد؛ در واقع بازاریابی دیجیتال قسمتی از بازاریابی مدرن است.
دیجیتال مارکتینگ با استفاده از ابزارهای جدید محصولات یا خدمات یک شرکت را به شیوهای جدید به مخاطبان و مشتریان نشان میدهد. وب سایت، ایمیل، اینستاگرام، تلگرام و تمامی ابزارهای دنیای وب، تعدادی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هستند. در بازاریابی جدید سعی میشود از تمامی ظرفیت ابزارهای تکنولوژی استفاده شود تا شرکت با کمترین هزینه ممکن، محصولات و خدماتش را به مشتریان معرفی کند و در گام بعدی آنها را به خرید ترغیب کند.
در بازاریابی جدید بسیار مهم است که شما از ابزاری استفاده کنید که در سریعترین زمان و با کمترین هزینه شما را به هدفتان میرساند. برای مثال ممکن است شرکتی بخواهد محصول جدیدش را با یک بودجه محدود به مشتریان سابقش معرفی کند. حالا فرض کنید که دو راه ایمیل مارکتینگ و اساماس مارکتینگ برای معرفی این محصول وجود دارد. با توجه به بودجه محدودی که گفته شد، وظیفه تیم بازاریابی مدرن این است که مزایا و معایب هر کدام از این راهها را بررسی کند و بهترین روش را برای این موضوع انتخاب کند.
توصیه هایی برای حرکت به سوی بازاریابی مدرن
یکی از ویژگی های دوران کنونی، شتاب رخدادها و دگرگونی بازارها است، به گونه ای که هیچ شرکتی برای موفقیت مستمر در بازار، نمی تواند بر تجربه ها و موفقیت های پیشین خود تکیه کند و نیازمند حرکت به سوی بازاریابی مدرن است.
فیلیپ کاتلر، پدر بازاریابی مدرن، در کتاب خود به نام «کاتلر در مدیریت بازار»، ۱۴ توصیه زیر را برای انتقال به بازاریابی مدرن مطرح کرده است:
- انتقال از «انجام تمام فعالیتها در درون شرکت» به «برونسپاری فعالیتهای فرعی به شرکتهای دیگر»
- انتقال «پیشرفت شرکت به تنهایی» به «پیشرفت شرکت به همراه تامینکنندگان مواد اولیه و شرکتهای توزیع شرکت»
- انتقال از «مستقل بودن از رقبا» به «تشکیل شبکههای همکاری با رقبا با هدف جلوگیری از جنگهای رقابتی بیهوده»
- انتقال از «سازماندهی واحدهای بازاریابی و فروش به صورت مجزا» به «تشکیل تیمهای کاری مشترک بین واحدهای بازاریابی و فروش»
- انتقال از «تمرکز بر بازار داخلی» به «تمرکز بر بازارهای داخلی و جهانی»
- انتقال از «تمرکز بر محصول» به «تمرکز بر مشتری و بازار»
- انتقال از «تولید محصول یکنواخت و استاندارد» به «شخصیسازی محصول بر اساس خواسته و نیاز مشتری»
- انتقال از «ارتقاء ویژگیهای محصول» به «افزایش نقش و ارزش محصول در زندگی شخصی و کاری مشتری»
- انتقال از «تولید انبوه» به «تولید متفاوت برای بازارهای هدف مختلف»
- انتقال از «تمرکز بر یک مزیت رقابتی پایدار» به «سرمایهگذاری در چند مزیت رقابتی مختلف و انتقال سریع از یک مزیت به مزیت دیگر بر اساس شرایط بازار»
- انتقال از «طراحی محصولات نو با کندی و دقت بالا» به «کوتاه کردن چرخه معرفی و عرضه محصول جدید»
- انتقال از «همکاری با تامینکنندگان متعدد» به «همکاری با چند تامینکننده محدود»
- انتقال از «طراحی استراتژی توسط مدیران ارشد» به «پیشنهاد استراتژی توسط لایههای عملیاتی و تصویب توسط مدیران ارشد»
- انتقال از «توجه به بازارهای موجود و نیازهای آشکار مشتریان» به «بازارهای پنهان و و نیازهای کشف نشده مشتریان»