نظارت هم‌ زمان اتحادیه چاپ و ارشاد بر چاپخانه ها

    گزارشی از نشست هیئت مدیره اتحادیه با مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران

    0
    178
    اتحادیه چاپ و ارشاد

    نشست هیئت مدیره اتحادیه با مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران به‌ منظور بررسی و حل مشکلات مربوط به صنعت چاپ استان تهران و لزوم نظارت هم‌ زمان اتحادیه چاپ و ارشاد بر چاپخانه ها صبح یکشنبه ۱۳ تیرماه در اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین، این جلسه با حضور احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران؛ احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران؛ ضرغام یزدانی کارشناس چاپ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران؛ احمدرضا اعتمادمظاهری عضو هیئت‌مدیره اتحادیه و مدیرعامل شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تهران؛ سعید حاجیلو عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران؛ مرضیه محرابی معاون فرهنگی اداره فرهنگ استان تهران، میریونس جعفری نایب‌رئیس اتحادیه چاپخانه داران؛ تقی علیان مشاور عالی اتحادیه و فرهاد عماد مدیر لیتوگرافی عماد برگزار شد.

     

    بازرسی مشترک اتحادیه چاپ و ارشاد بر چاپخانه ها

    احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ابتدای جلسه بیان داشت: یکی از وظایف اتحادیه بر اساس قانون نظام صنفی بازرسی است، از این رو ما بازرسی از چاپخانه ها را آغاز کردیم و باید بگویم با کمال تعجب در همان دو روز اول بازرسی متوجه تخلفات بسیاری در خصوص چاپ جعبه و بسته بندی لوازم بهداشتی، آرایشی و لوازم یدکی خودرو شدیم.

    وی ادامه داد: این تخلفات از جمله مسائلی است که با جان مردم سرو کار دارد و تخلف در مورد آن ها قابل اغماض نیست؛ آبروی صنف چاپ در خطر است؛ از همین رو ما تصمیم گرفتیم تا با این‌گونه تخلفات به شدت برخورد داشته باشیم. با صحبت هایی که با مسئولان و بزرگان صنعت چاپ انجام شد به این تصمیم رسیدیم تا چاپخانه هایی که در موارد ذکر شده تخلف داشته اند تعهد محضری به اتحادیه بدهند و در آن قید کنند که مرتکب تخلف شده و از این پس متعهد می شوند تخلفات پیشین را تکرار نکنند و در صورت انجام هر گونه کار خلاف قانون مشابه گذشته، با آن ها برخورد قانونی انجام می شود.

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه بیان داشت: ما جلسات بسیاری با وزارت ارشاد اسلامی داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که بازرسی ها یا به صورت مشترک و با حضور نمایندگان اتحادیه چاپ و ارشاد انجام شود و یا با نوشتن یک تفاهم نامه ارشاد به ما اجازه بازرسی از مجموعه ها را به نام خود اعطا کند.

    وی از امضای تفاهم نامه ای با ارشاد در خصوص امر آموزش چاپخانه داران خبر داد و افزود: ما برای اینکه بتوانیم قدرت اجرایی بیشتری در هدایت و نظارت بر چاپخانه داران داشته باشیم نیاز داریم تا ارزش بیشتری به جواز چاپخانه داران ببخشیم؛ به این معنا که جواز یک چاپخانه آن قدر ارزشمند باشد که با باطل شدن آن توسط ارشاد و اتحادیه چاپخانه دار خاطی مجبور به پرداخت هزینه گزافی باشد در این صورت هزینه کار خلاف برایش به صرفه نخواهد بود. در این مورد نامه ای به وزیر داده ایم و خوشبختانه در این حوزه بازنگری انجام خواهد شد.

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران تصریح کرد: یکی از حوزه هایی که توجه و نظارت اتحادیه چاپ و ارشاد را می طلبد رسته چاپ دیجیتال است. بسیاری از تخلفات حوزه چاپ در این بخش اتفاق می افتد. این نوع چاپ در یک جای کوچک ۱۲ متری بدون هیچ نظارتی انجام می شود؛ این بخش هنوز به صورت رسمی به هیچ اتحادیه ای واگذاری نشده و نیازمند بازرسی ویژه است.

    وی در ادامه افزود: یکی از مواردی که در مورد آن با ارشاد تهران رایزنی هایی انجام داده ایم در مورد مسئله آموزش چاپخانه ها و به روز کردن دانششان در زمینه ی چاپ است؛ در این مورد قرار است با فنی حرفه ای همکاری داشته باشیم.

    ابوالحسنی با اشاره به قانون رعایت محتوای فارسی درج شده روی بسته بندی ها افزود: موضوع رعایت نوشتار فارسی روی بسته بندی های کالاهای داخلی یکی از مواری مهمی است که در مورد آن با ارشاد مذاکراتی داشتیم. بر اساس این قانون بخش اعظمی از نوشته ها باید به صورت فارسی نوشته شود، این مطلب برای حفظ و نگهداری زبان فارسی به صورت یک قانون لازم الاجرا درآمده است.

    وی ادامه داد: چاپخانه داران در مورد رعایت این قانون با مشکلاتی مواجه هستند. قلم فارسی و عربی در طراحی  قابلیت های زبان لاتین را ندارند؛ به این معنا که برای استفاده از این زبان در طراحی با محدودیت مواجه هستیم و به همین دلیل بسته بندی هایی که با زبان لاتین انجام می شود شکیل تر و زیباتر است. این موضوع باعث می شود رغبت خریداران به کالاهای خارجی بیشتر شود چرا که هیچ گونه محدودیتی برای تولید یک بسته بندی شکیل ندارند و ما در رقابت با آن ها در این مورد مسلما با چالش بزرگی روبرو خواهیم بود. این موضوعی است که باید به آن رسیدگی شود.

    بیشتر بخوانید: اتحادیه چاپ به عضویت کارگروه پاسداشت زبان فارسی درآمد

    اتحادیه چاپ و ارشادپیگیری جدی بعد از بازرسی

    در ادامه میر یونس جعفری نایب رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار داشت: ما به عنوان اعضای اتحادیه شاهد فعالیت های خوبی در بخش بازرسی بوده ایم. این بازرسی ها انجام شده است اما متأسفانه پیگیری های بعد از بازرسی نیمه تمام مانده و به نتیجه نرسیده است؛ در نتیجه متخلفان با جرئت بیشتری به کار خود ادامه می دهند.

    وی با تأکید بر لزوم پیگیری بازرسی و اعمال قانون واحدهای متخلف چاپی بیان داشت: باید برای دادن جواز به چاپخانه ها سخت گیری بیشتری به عمل آورد؛ با آسان گرفتن این موضوع آبروی صنف چاپ در خطر خواهد بود و از آن مهم تر جان و سلامت مردم است که مورد تهدید واقع می شود.

     

    صنعت چاپ برای افراد شایسته

    فرهاد عماد مدیر لیتوگرافی عماد و فعال صنفی در خصوص اهمیت کار چاپ اظهار داشت: کار چاپ و یک چاپخانه دار با جان و فرهنگ مردم سر کار دارد از همین رو کسانی که در این بخش کار می کنند از هر حیث باید از شخصیت و هویت درستی برخوردار باشند تا در این حوزه سوءاستفاده و تخلفی صورت نگیرد، کسانی نیز که شایستگی ادامه کار در این بخش را ندارند باید صریحاً مورد اعمال قانون قرار بگیرند.

     

     آمار دقیق اتحادیه و وزارت ارشاد بر چاپخانه ها

    سعید حاجیلو، عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران بیان داشت: یکی از مشکلات صنف چاپ، نبود آمار و اطلاعات مشترک میان اتحادیه چاپخانه داران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در حال حاضر حدود ۸۰۰ واحد چاپی در تهران فعال هستند که مجوز از اتحادیه دارند در حالی که بالای ۲ هزار واحد چاپی مشغول فعالیت هستند که تنها جواز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند. اگر شرایطی ایجاد شود که هرکس علاوه بر مجوز وزارت فرهنگ مکلف به اخذ مجوز از اتحادیه هم باشد، از این طریق می توان به آمار و اطلاعات صحیح و مشترک دست یافت.

    اتحادیه چاپ و ارشادصنعت چاپ نیازمند حمایت

    احمدرضا اعتمادمظاهری، عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار داشت: در طول سال های گذشته، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مواجهه با صنف چاپ همیشه از موضع حاکمیتی برخورد کرده است در صورتی که این صنف به حمایت نیاز دارد.

    وی افزود: در مورد تخلفات نیز باید به صورت ریشه ای برخورد کنیم، ما در بازرسی های خود تنها تهران را در نظر گرفته ایم و آن هم نه به صورت کامل، در صورتی که باید شهرستان ها را نیز مد نظر قرار داده تا بتوانیم به این وضعیت سر و سامان بدهیم.

    عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه بر موضوع سخت گیری برای اعطای جواز به چاپخانه ها تأکید کرد و گفت: در مورد انجام کارهای خلاف و چاپ جعبه و بسته بندی کالاهای تقلبی این قسمت آخر کار است که به چاپخانه داران مربوط می شود؛ یعنی باید از ابتدا جلوی این پروسه گرفته شود؛ از آنجایی که چاپخانه ها در این روزهای سخت رکود اقتصادی در فشار هستند ممکن است برای تأمین هزینه ها به کارهای خلاف قانون روی بیاورند به همین دلیل باید از ابتدا جلوی سرچشمه‌ی این موضوع گرفته شود تا کار به اینجا ختم نشود.

     

    اتحادیه بازوی اجرایی دولت

    تقی علیان، مشاور عالی اتحادیه چاپخانه داران تهران با مهم دانستن بحث آمار دقیق بیان داشت: در حوزه تخلفات ارشاد می تواند در کنار اتحادیه با یک برنامه ریزی مدون راهکارهای خوبی ارائه کند. باید از تجربه اتحادیه و وزارت ارشاد بر چاپخانه ها مشترکا استفاده شود؛ اتحادیه می تواند به عنوان بازوی اجرایی ارشاد عمل کند.

     

    برخورد صریح با خاطیان

    مرضیه محرابی معاون فرهنگی و رسانه ای استان تهران اظهار داشت: رویکرد ما در بحث برخورد با تخلفات چاپی به ویژه در حوزه سلامت، رویکردی سختگیرانه است. من فکر می‌کنم اتحادیه چاپخانه داران باید بیش از وزارت فرهنگ نسبت به برخورد با تخلفات چاپی سختگیر باشد چرا که تخلفات صنفی اعتبار صنف چاپ را خدشه دار می کند.

    وی در ادامه افزود: بازرسی یکی از دغدغه های مهم وزارت ارشاد است؛ ما در این رابطه در بازه زمانی ۴۵ روزه ۱۳۰۰ چاپخانه را مورد بازرسی قرار دادیم. درباره این مسئله ما قول همکاری کامل با اتحادیه را به شما خواهیم داد. اتحادیه می تواند نمایندگان خود را برای بازرسی به ما معرفی کند، دو روز در هفته را نیز به انجام این امر مهم اختصاص خواهیم داد. این کار با کمک یک نماینده از وزرات بهداشت و نمایندگان اتحادیه چاپ و ارشاد به انجام می رسد.

    محرابی در مورد سختگیری برای اعطای جواز چاپخانه اظهار داشت: بر اساس دستور العمل های کشوری ما نمی توانیم جواز صادر نکنیم، سختگیری ها باید در مورد صلاحیت های فنی از سوی اتحادیه انجام شود و اگر هم تخلفی رخ داد از اعتبار جواز کم شود.

    وی در خصوص اهمیت کار چاپخانه ها و رابطه آن با سلامت مردم افزود: بعضی از تخلفاتی که توسط چاپخانه داران انجام می شود قابل چشم پوشی نیست و ارشاد بر آن است تا این مراکز همان جا و در محل پلمپ شوند و مشمول روال کار اداری نیز نشوند.

    معاون فرهنگی و رسانه ای استان تهران در ادامه بیان داشت: در صحبت هایی که انجام شد به موضوع آمار اشاره کردید؛ در این مورد پیگیری های لازم را حتما به عمل خواهیم آورد و تمام آماری که از ابتدای امسال توسط ارشاد جمع آوری شده است را در اختیار اتحادیه قرار خواهیم داد؛ به تبع آن از اتحادیه نیز توقع داریم تا آمارهای خود را در اختیار ارشاد قرار دهد تا بتوانیم به یک اجماع کلی در این زمینه دست پیدا کنیم.

    وی همچنین درباره مسئله استانی شدن اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار داشت: هر چه چاپخانه ها بیشتر تحت نظارت یک مزکر باشند کار برای ما نیز ساده تر خواهد شد. اتحادیه باید با ارشاد در هماهنگی باشد، هر تغییر مکانی چاپخانه ها که اتفاق می افتد و اتحادیه در جریان است باید به ما اطلاع دهند، برای جابه جایی باید موافقت نامه ارشاد را نیز داشته باشند.

    محرابی اظهار داشت: برای مجازات کردن چاپخانه های خاطی اتحادیه و ارشاد باید هماهنگ باشند، صرف محرومیت از سوی ارشاد برای آن ها چندان گران تمام نمی شود، بلکه  از سوی اتحادیه نیز تسهیلاتی وجود دارد که این چاپخانه ها باید از آنها نیز محروم شوند. محرویت از معرفی نامه های بانکی برای گرفتن وام و تسهیلات بیمه می تواند تا حدود زیادی قدرت بازدارندگی برای چاپخانه های متخلف داشته باشد.

    معاون فرهنگی و رسانه ای استان تهران با مهم دانستن امر آموزش برای چاپخانه ها از ایجاد همکاری با یک واحد دانشگاهی در خصوص رشته چاپ خبر داد و افزود: یکی از موارد دیگر که در بحث ها و جلسات مختلف بیان شد به مسئله ی پاسداشت زبان فارسی باز می گردد؛ این موضوع مهمی است که به دستور مقام معظم رهبری باید اجرایی شود و اگر تکنولوژی و امکانات لازم را در اختیار نداریم باید با کمک مراکز آموزشی و خدمات فنی الکتریکی در رفع این معضل بکوشیم.

    محرابی افزود: همانطور که می دانید زبان نماد هویت ما است و نباید و نمی توانیم ساده از کنار آن بگذریم. این قانون نیز تنها برای کالاهای تولید داخلی لازم الاجرا است و با کالاهای تولید کشورهای خارجی کاری نداریم؛ اگر نیاز به قلم های خاصی برای تولید محتوای فارسی داریم باید با کمک تکنولوژی برتر این نیاز را تامین کنیم. این مورد نیاز به سرمایه گذاری دارد و اتفاقا بخشی است که منجر به کارآفرینی نیز خواهد شد.

    وی در انتها استانی شدن اتحادیه چاپخانه داران را امر مثبتی خواند و موافقت ارشاد را با آن اعلام کرد.

    اتحادیه چاپ و ارشادمشکل مجوز در چاپخانه های تهران

    ضرغام یزدانی، مسئول امور چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بیان داشت: یکی از مشکلات صنعت چاپ در استان تهران این است که بیشتر واحدهای چاپی به صورت استیجاری هستند و همین موجب می شود که تعدادی از آنها که برای تمدید جواز اقدام می کنند خود را ملزم به اخذ جواز از اتحادیه نکنند.

    وی در ادامه بیان داشت: برای کامل کردن آمارهای موجود ما نیاز به همکاری با اتحادیه داریم و در این بخش باید با یکدیگر مکاتبه داشته باشیم؛ به این صورت که ارشاد از ابتدای امسال هر چه جواز صادره کرده  به همراه آدرس دقیق چاپخانه ها به اتحادیه اعلام کند و اتحادیه نیز بالعکس، این یک ارتباط مفید و معقول است که  امکان تهیه ی یک آمار دقیق از چاپخانه ها و ماشین آلات موجود در آن ها را به ما میدهد.

    در بخش جوازها باید فرصتی به چاپخانه هایی که جواز ندارند داده شود و بعد از آن پیگیری های لازم توسط بازرسان انجام شود؛ اگر بعد از آن بازه زمانی چاپخانه ها مجوز نداشتند پلمپ شده و مورد اعمال قانون قرار گیرند.

    وی در پایان صحبت های خود در خصوص استانی شدن اتحادیه چاپ اظهار داشت: اصنافی وجود دارند که کاملا با صنف چاپ بی ربط هستند و بعضی نیز لازم است که زیر مجموعه این اتحادیه قرار بگیرند؛ برای ارشاد نیز یکی شدن اتحادیه ها بسیار مفید است چرا که با یک مزکر پاسخگو روبرو خواهیم شد.

     

    تخلفات ناشی از نداشتن مجوز 

    محمد سلیمان تبار رئیس اداره فرهنگی ارشاد اسلامی در خصوص اهمیت اعطای مجوز به چاپخانه داران اظهار داشت: یکسری از چاپخانه ها یا از اتحادیه مجوز دارند و یا از ارشاد، بعضی از هر دوی این مراکز مجوز دارند، تعدادی از چاپخانه داران نیز از هیچ کدام از این مراکز مجوز ندارند که بیشترین تخلفات از سوی چاپخانه هایی سر می زند که از هیچ کدام از این دو بخش مجوز ندارند.

    وی افزود: مسئله ذکر شده باید به صورت دقیق مورد بررسی قرار بگیرد و جلوی فعالیت این گونه چاپخانه ها گرفته شود تا تکلیف جواز چاپخانه هایشان را مشخص کنند. پاسخ گویی باعث می شود جلوی تخلف گرفته شود.

    رئیس اداره فرهنگی ارشاد اسلامی درباره موضوع پاس داشت زبان فارسی و مشکلات چاپخانه داران برای تولید محتوای آن بیان داشت: این موضوع قانونی است که از ۲۵ سال پیش صادر شده و متاسفانه تا کنون به مرحله اجرا گذاشته نشده است، مشکلاتی که چاپخانه ها در رعایت این مورد مهم با آن درگیر هستند به مسائل فنی باز می گردد و تنها مراکز دانش بنیان  قادر به حل مسائل فنی هستند، ما باید خلاء های تکنولوژیک مراکز چاپی را بررسی و حل کنیم؛ برای حل این معضل نیاز به سرمایه گذاری و دانش داریم که بخشی از آن توسط اتحادیه و بخش دیگر به وسیله ارشاد باید حل شود.

    سلیمانی تبار در ادامه افزود: زمانی که دستور العملی داده می شود سه بخش درگیر هستند. بخش سیاست گذار که همان وزارت خانه است، حوزه اجرا که ما هستیم و حوزه اصناف که اتحادیه هست. هیج دستورالعملی نمی تواند انطباق کاملی با نیازها و خواسته های هر سه ی این بخش ها داشته باشد اما می توان دستورالعمل ها را به گونه ای نتظیم کرد که بیشترین همپوشانی و همخوانی را با این سه حوزه داشته باشند، این موضوع امر مهمی است که توجه به آن ضروی است. برای اجرای دستور توجه به فارسی نگاشته شدن محتوای بسته بندی ها نیز مشکلاتی وجود دارد اما با پشتیبانی های لازم ظرف چند سال آینده به انجام خواهید رسید.

    وی درباره توجه به حل معضل آمار چاپخانه ها نیز اظهار داشت: وزارت ارشاد برای داشتن یک آمار درست از بهمن سال گذشته پایشی را به مرحله اجرا گذاشت و در آن حدود ۱۳۰۰ چاپخانه را مورد بررسی و بازرسی قرار داد، باید بگویم با نتایج عجیبی روبرو شدیم، بیش از دو سوم از چاپخانه هایی که از سوی ارشاد مجوز داشتند نیمه فعال و یا تعطیل شده بودند. با پایان یافتن این پایش نتایج را در اختیار اتحادیه قرار خواهیم داد تا سره از ناسره مشخص شود.

    اتحادیه چاپ و ارشادهمراهی ارشاد با اتحادیه

    احد جاودانی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران درباره لزوم همکاری اتحادیه چاپ و ارشاد بیان داشت: ما به عنوان یک نهاد دولتی از هرگونه همکاری با اتحادیه چاپخانه داران تهران دریغ نمی کنیم و در تمام مراحل با شما همراه و همکار خواهیم بود. سیاست وزارت ارشاد در راستای همراهی و همکاری با اتحادیه است؛ چه در خصوص امر بازرسی ها و چه در مورد امر آموزش برای ارتقا و حل مشکلات این صنف با شما همراه و همکار هستیم.

    وی افزود: ما از مشکلات رکود اقتصادی و تحریم ها آگاه هستیم و با در نظر گرفتن این مسائل سخت گیری های لازم را برای نظارت بر فعالان این صنف به عمل خواهیم آورد. مشکلات نمی تواند دلیلی برای اصرار بر تخلف باشد و وساطتت هیچ شخص یا نهادی نیز در این بین پذیرفتنی نخواهد بود.

    جاودانی در ادامه ضمن موافقت ارشاد با استانی شدن اتحادیه اظهار داشت: شما به عنوان اتحادیه چاپ تهران قدم های نخست را بردارید؛ ما نیز از هیچ کمکی در این زمینه فروگذار نخواهیم بود. چاپ کاری است فرهنگی و مقدس؛ از همین رو افرادی که سنخیتی با این بخش ندارند باید از این حوزه بیرون بروند. بخش نامه ها و دستور العمل های وازرت خانه اعمال خواهد شد.  بهتر است یک اتحادیه مشترک و قوی از رسته های موجود و مرتبط با صنعت چاپ تشکیل شود. همچنین توصیه میکنم برای تایید صلاحیت افراد متقاضی جهت تاسیس چاپخانه، از اتحادیه چاپ تهران استعلام گرفته شود.

    وی درباره لزوم قاطعیت در انجام بازرسی ها بیان داشت: بازرسی ها با هماهنگی های اتحادیه و ارشاد با شدت دنبال خواهد شد و در این مورد کاملا قاطع خواهیم بود، برخورد قاطعانه باعث می شود چاپخانه داران به اهمیت و جدی بودن این امر کاملا آگاه شوند.

    وی همچنین با اشاره به مشکلات چاپ دیجیتال افزود: با تقویت اتحادیه به بررسی چاپ دیجیتال نیز خواهیم پرداخت؛ ما باید برای حل معضلات این نوع چاپ با مراکزی که به این نوع چاپ مجوز می دهند وارد مذاکره شویم. پیشنهاد می کنیم رسته چاپ دیجیتال زیر مجموعه اتحادیه چاپخانه داران قرار گیرد و توسط این اتحادیه مدیریت و تصدی گری شود.

    احد جاودانی با اشاره به تقاضای برخی کشورهای اطراف برای خرید ماشین آلات قدیمی از ایران گفت: جهت تسهیل و تسریع در امر اعطای مجوز خروج ماشین آلات،  تمام همراهی های لازم را با اتحادیه چاپخانه داران به عمل می آوریم.

    وی افزود: در حوزه صادرات محصولات چاپی نیز تا آنجا که قوانین و مقررات اجازه دهند، از صنف چاپ حمایت می کنیم.

    جاودانی همچنین به تصمیم و توافق صورت گرفته میان اداره کل ارشاد استان تهران و اتحادیه چاپخانه داران اشاره کرد و گفت: بر اساس این توافق، قرار است دو طرف اطلاعاتشان را در مورد چاپخانه ها، ماشین آلات موجود، نیروی انسانی شاغل، میزان تولید و…  با یکدیگر مبادله کنند.

    مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با بیان اینکه از ریاست اتحادیه چاپخانه داران برای انجام بازرسی های اتحادیه از واحدهای چاپی سپاسگزاری می کنیم، گفت:  بازدیدهایی که در این مدت انجام شده است بسیار مطلوب بوده  و ما ضمن حمایت صد در صدی،خواستار تداوم آنها هستیم.

    وی همچنین در خصوص ضرورت بازنگری دستورالعمل تاسیس چاپخانه ها نیز گفت:  اتحادیه می تواند پیشنهاد و نظرات خود را   در این زمینه به اداره فرهنگ استان تهران اعلام کند تا پس از کار کارشناسی، این پیشنهادات مستقیما به عنوان ضرورت های مورد نظر ما به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتقل شود.

    مقاله قبلیهزینه‌های چاپ و کاغذ هم تراز شده اند
    مقاله بعدینکته هایی برای استخدام نیروی کار جوان موثر

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.