بسته بندی از گیاه موز

    0
    58
    بسته بندی از گیاه موز

    به گزارش چاپ و نشر به نقل ازخبرگزاری میزان، بسته بندی از گیاه موز پژوهشگران “دانشگاه نیو ساوت ولز” (UNSW) استرالیا، روشی برای ساخت کیسه‌های پلاستیکی از گیاه موز ارائه داده‌اند تا مشکل ضایعات پلاستیکی را تا حدودی حل کنند.

    این دو پژوهشگر در بررسی‌های خود توانستند به روشی دست یابند تا با کمک آن، ضایعات گیاه موز را به ماده مناسب برای بسته‌بندی تبدیل کنند و نوعی پلاستیک ارائه دهند که هم قابل تجزیه زیستی و هم قابل بازیافت باشد.

    “جایاشری آرکوت” (Jayashree Arcot)، استادیار دانشگاه نیو ساوت ولز و “مارتینا استنزل” (Martina Stenzel)، استاد این دانشگاه، در جست و جوی روشی بودند تا با استفاده از آن، ضایعات کشاورزی را به محصولی ارزشمند برای کاربرد‌های صنعتی تبدیل کنند.

    به گفته این دو پژوهشگر، گیاه موز، ضایعات آلی بسیار زیادی دارد که تنها ۱۲ درصد از آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و بیشتر آن دور ریخته می‌شود.

    آرکوت در این باره گفت: آنچه موجب می‌شود که تجارت موز نسبت به تجارت میوه‌های دیگر، با تولید ضایعات بسیاری همراه باشد، این است که گیاه پس از برداشت محصول می‌میرد.

    وی افزود: توجه ما در این پژوهش، به تنه این گیاه جلب شد که لایه لایه است و پس از هر بار برداشت، بریده و دور ریخته می‌شود. اگرچه بخشی از این قسمت گیاه، برای تولید منسوجات به کار می‌رود، اما دور ریختن بقیه آن، یک اسراف قابل توجه است. بسته بندی از گیاه موز می تواند جلوی این ضایعات را بگیرد.

    ایده آرکوت و استنزل این بود که شاید تنه گیاه موز بتواند منبع ارزشمندی از سلولز باشد که ترکیب ساختاری مهمی در دیواره‌های سلولی گیاه است. آن‌ها این فرضیه را مطرح کردند که شاید بتوان از تنه گیاه موز، در بسته‌بندی، محصولات کاغذی، منسوجات و حتی کاربرد‌های پزشکی مانند ترمیم زخم و دارورسانی استفاده کرد.

    آرکوت و استنزل، تنه گیاه موز را به آزمایشگاه بردند تا علاوه بر استخراج سلولز، دوام آن و امکان استفاده از آن را برای بسته‌بندی مورد بررسی قرار دهند.

    ساخت پلاستیک‌های تجدیدپذیر با کمک قند‌های گیاهی

    آرکوت ادامه داد: ۹۰ درصد تنه گیاه موز، از آب تشکیل شده و قسمت‌های خشک آن، تنها به حدود ۱۰ درصد می‌رسند. ما این قسمت از گیاه را به آزمایشگاه بردیم و پس از تقسیم آن به قطعات گوناگون، در دمای پایین خشک کردیم. سپس به آسیاب کردن آن پرداختیم تا به پودر تبدیل شود. پس از شست و شوی این پودر طی یک مایع شیمیایی، آن را ایزوله کردیم و نهایتا به ماده‌ای دست یافتیم که می‌تواند ارزش و کاربرد‌های بسیاری داشته باشد. یکی از کاربرد‌های این محصول، در بسته‌بندی از جمله بسته‌بندی مواد غذایی است.

    وی افزود: من باور دارم که اگر شرکت‌های فعال در حوزه بسته‌بندی، از آماده شدن این محصول باخبر شوند، تمایل خود را نسبت به تهیه و استفاده از آن ابراز خواهند داشت.

    خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

    مقاله قبلینمایشگاه چاپ ، چرا و چگونه
    مقاله بعدیمتروی نمایشگاه و مذاکرات پیرامون آن، کلنگ متروی نمایشگاه را می‌زنیم

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.