راه‌ اندازی معاونت چاپ در وزارت ارشاد

    گفت و گو با احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران

    0
    72
    ابوالحسنی شرکت‌ های دانش‌ بنیان

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران معتقد است؛ طبق برآورد کارشناسان ما یا باید معاونت چاپ در وزارت ارشاد راه‌ اندازی کنیم که بودجه و وظایف مشخص داشته باشد و بتواند از حمایت و نظارت بر صنعت مهمی چون چاپ برآید و یا باید تبدیل به یک سازمان در زیرمجموعه وزارت صمت شویم.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از تسنیم،‌ یکی از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم و دوازدهم امضای توافق‌نامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ورود این وزارتخانه به حیطه تولی‌گری بخش صنعتی چاپ بود؛ تفاهم‌ نامه‌ ای ۱۱ بهمن ماه سال ۹۵ به امضا رسید و مقرر شد تمامی امور مربوط به تأسیس، واردات و صادرات محصولات و صدور مجوزهای ورود دستگاه‌ها و ماشین‌آلات چاپ از وزارت ارشاد به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل شود و وظیفه نظارت بر چاپخانه‌ها همچنان در حیطه وزارت ارشاد باقی بماند.

    هر چند که قرار بود این تفاهم‌ نامه تا پایان همان سال به‌صورت لایحه در دولت به‌تصویب رسد و از ابتدای سال ۹۶ نیز اجرایی شود‌، اما با گذشت پنج سال از امضای قرارداد خبری از اجرایی شدن آن نیست. مهمترین مانع این کار مخالفت کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برای این انتقال است،‌ کمیسیون فرهنگی معتقد است که چون چاپ بعد امنیتی دارد، باید تحت لوای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بماند. وزارتخانه‌ای که در چارچوب قانون و اهدافش نه حمایتی از صنعت چاپ آمده و نه امکانات و بودجه‌های لازم برای این حمایت را در دست دارد.

    حالا و همزمان با نخستین روزهای کاری محمد‌مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم، فعالان صعت چاپ بار دیگر این موضوع را مطرح کرده و از دولت مدد خواسته‌اند. فراهم شدن امکان انتقال صنعت چاپ که در ۵ سال اخیر بین وزارت ارشاد و وزارت صمت  سردرگم بوده است،‌ حالا دیگر مطالبه اصلی صنف نیست؛ زیرا به نظر می‌رسد رفتن قانونی زیر نظر وزارت صمت هم دردی از آن‌ ها دوا نمی‌ کند. صنف امروز از وزیر جدید مطالبه دیگری دارد: راه‌ اندازی معاونت چاپ در وزارت ارشاد اسلامی؛ موضوعی که احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران نیز به آن اشاره می‌کند.

    معاونت چاپ در وزارت ارشادحمایت و نظارت بر چاپ با تشکیل معاونت چاپ در وزارت ارشاد

    ابوالحسنی در این زمینه می‌گوید: پس از صحبت‌ های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و  رئیس کمیسیون فرهنگی در روز ملی صنعت چاپ مبنی بر حمایت برای حل مشکلات این صنعت ما منتظریم معاون فرهنگی مشخص شود تا برنامه‌ ها را با شخص وی هماهنگ کنیم‌، البته پیگیری‌ های ما از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حاکی از این است که  وزیر به دنبال برگزاری جلسه رسمی یا وزیر صمت برای اوایل هفته آینده است.

     وی ادامه می‌ دهد:‌ البته در این میان مهمترین مشکل ما که قرار است در دیدار دو وزیر مطرح شود،‌ بحث دو پاره شدن صنعت چاپ میان وزارت ارشاد و وزارت صمت است،‌ باید توجه داشت که انتقال ما به وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت مشکل را حل نمی‌کند چرا که نمی‌توان فرهنگ را از چاپ جدا کرد.

    ابوالحسنی تصریح می‌کند: طبق برآورد کارشناسان ما یا باید معاونت چاپ در وزارت ارشاد راه‌ اندازی کنیم که بودجه و وظایف مشخص داشته باشد و بتواند از حمایت و نظارت بر صنعت مهمی چون چاپ برآید و یا باید تبدیل به یک سازمان در زیرمجموعه وزارت صمت شویم.

    معاونت چاپ در وزارت ارشادوی می‌گوید: اینکه ما به مانند صنایع دیگر زیرمجموعه وزارت صمت شویم، مشکلی را حل نمی‌کند‌، وزیر ارشاد در روزملی صنعت چاپ به ما قول داد که مشکلات را حل خواهد کرد. اعلام کرد که هیچ کاری ناممکن نیست ما بدنبال برگزاری جلسه هستیم تا ببینم راهکار وزارتخانه برای حل مشکل ما چیست؟

    ابوالحسنی می‌ افزاید:‌ از سوی دیگر کمیسیون فرهنگی می‌ گوید که نمی‌ توان چاپ را از وزارت فرهنگ و ارشاد جدا کرد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز چون در سرفصل‌ هایش بعد صنعتی چاپ جایی ندارد از ما حمایتی نمی‌ کند‌، ما اگر در وزارت ارشاد بمانیم و تبدیل به یک معاونت تخصصی شویم، بیشتر به نفع این صنعت خواهد بود. در وضعیت فعلی در قوانین وزرات ارشاد، حمایت از صنعت وجود ندارد، اما اگر معاونتی تحت این عنوان باشد، هم در قوانین حمایت اضافه می‌شود و هم بودجه مشخصی برای این حمایت وجود دارد.

    مقاله قبلیپلمب کارگاه بسته بندی قهوه و سس غیر مجاز در اشتهارد
    مقاله بعدیکاهش ۷۰ درصدی مصرف لوازم التحریر و نوشت افزار در کشور

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.