کرونا آفتی بر جان صنعت نشر ایران

    0
    69
    رانت یارانه کاغذ

    مقایسه آمار بازار کتاب ایران در سال ۱۳۹۸ با سال ۱۳۹۹، نشان‌دهنده کاهش ۱۲ درصدی عناوین و ۲۱ درصدی شمارگان کتاب‌ ها است؛ آفتی که ویروس کرونا به جان صنعت نشر ایران انداخته و برای رفع آن، باید فکری اساسی کرد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبر آنلاین؛ شیوع کرونا در ایران، از اسفند ۱۳۹۸ تا امروز، اواخر شهریور ۱۴۰۰، تاثیری منفی و عمیق بر کار بسیاری از شاغلان در حرفه‌ های گوناگون و از جمله بر کار فعالان عرصه فرهنگ‌ و هنر گذاشته است. تاثیری که پیش‌تر در گزارش‌ هایی جداگانه در خبرآنلاین در حوزه سینما، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی بررسی شد و اگرچه پیش از رسیدن به حوزه کتاب و صنعت نشر ایران، گمان می‌ کردیم در قیاس با حوزه‌های ذکرشده آسیب کم‌تری از شیوع کرونا دیده باشد، اما در عمل این‌گونه نبود. 

    مقایسه سال ۹۸ با ۹۹؛ کاهش ۱۲ درصدی عناوین و ۲۱ درصدی شمارگان

    منبع اطلاعاتی اعدادی که ذکر می‌ شود آرشیو آمار صنعت نشر ایران از سایت خانه کتاب و ادبیات ایران و بازه زمانی انتخاب‌شده، سال ۱۳۹۸، پیش از شیوع کرونا و سال ۱۳۹۹، پس از شیوع کرونا است.

    مطابق این اطلاعات جمع عناوین منتشرشده در ۱۲ زیرمجموعه شامل کلیات، فلسفه، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم طبیعی و ریاضیات، علوم عملی، هنر، ادبیات، تاریخ و جغرافیا، کمک درسی و کودک در سال ۱۳۹۸، ۱۰۶،۲۰۹ عنوان و جمع شمارگان آن ۱۴۹،۶۱۸،۶۸۲ بوده است. در سال ۱۳۹۹ اما در همان ۱۲ زیرمجموعه شاهد انتشار ۹۳،۶۱۹ عنوان هستیم که مجموع شمارگان آن به ۱۱۷،۷۹۶،۹۵۱ می‌رسد. بر این اساس در سال ۱۳۹۹ کاهش ۱۲ درصدی عناوین و ۲۱ درصدی شمارگان را در مقایسه با سال ۱۳۹۸ می‌بینیم.

    صنعت نشر ایرانتاثیر منفی کاهش نشر بر بازار در غیاب آماری از فروش

    اگرچه در زمینه آمار نشر می‌توان از اطلاعات موجود در سایت خانه کتاب و ادبیات ایران بهره برد اما برای به دست آوردن آمار فروش راهی پیش پایتان نیست. در غیاب مرجعی رسمی که ناشران و کتاب فروشی‌ها را ملزم به اعلام آمار فروش خود کند، طی تماس‌ تلفنی جداگانه با هرکدام تنها می‌توانید به اسامی کتاب‌های پرفروش‌شان در بازه زمانی مد نظرتان دسترسی داشته باشید و عدد و رقمی در اختیارتان قرار نمی‌گیرد اما می‌توان تصور کرد که کاهش ۱۲ درصدی عناوین و ۲۱ درصدی شمارگان در سال ۱۳۹۹ در مقایسه با سال ۱۳۹۸ قطعا بر بازار فروش نیز تاثیرگذار بوده است.

    آن‌چه در ادامه می‌بینید آمار تفکیکی عناوین و شمارگان منتشرشده در ۱۲ ماه سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ و حاصل جمع آن است. لازم به ذکر است براساس اطلاعات ذکرشده در سایت خانه کتاب و ادبیات ایران، آماری از عنوان‌ها و شمارگان منتشرشده در فروردین ۱۳۹۹ وجود نداشت. 

    بیشتر بخوانید: کتاب های صوتی با اقبال عمومی مواجه است

    عناوین و شمارگان کتاب‌ های منتشرشده در سال ۱۳۹۸

    صنعت نشر ایرانعناوین و شمارگان کتاب‌ های منتشرشده در سال ۱۳۹۹

    صنعت نشر ایران

    مقاله قبلی اختصاص بودجه مستقل برای صنعت چاپ از سوی ارشاد
    مقاله بعدیتفاوت رهبری تجاری و مدیریت کسب و کار

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.