درست به مانند سنت هر ساله، مجله فوربس اقدام به معرفی ثروتمندترین افراد جهان کرده است. در این رابطه امسال با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا شاهد تغییرات گسترده ای بوده ایم. درواقع بسیاری از افراد با از دست دادن بخش اعظمی از ثروت خود مواجه شدند که از فهرست امسال کنار رفته اند. درواقع دو تغییر مهم را باید در استفاده چند برابری از بستر اینترنت و رشد فوق العاده رمزارزها خلاصه کرد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از فرصت امروز، در ادامه ۱۰ نفر اصلی این فهرست را بررسی خواهیم کرد. نکته جالب این است که ارزش کلی ثروت میلیاردرهای فهرست فوربس، بیش از ۱۳ تریلیون دلار است که این رقم در سال گذشته تنها ۸ تریلیون بود. همچنین در فهرست امسال، تنها دو نفر از کشوری غیر از آمریکا حضور دارند که این موضوع خود یک رکورد محسوب می شود.
ثروتمندترین افراد جهان در سال جدید به ترتیب ثروت
ثروت: ۱۷۷ میلیارد دلار
کشور: آمریکا
موسس آمازون برای چهارمین سال متوالی موفق شده است تا عنوان یکی از ثروتمندترین افراد جهان را به دست آورد. توجه به این نکته ضروری است که حتی در روزهای اول شیوع جهانی کرونا، این برند که بزرگ ترین فروشگاه آنلاین جهان محسوب می شود، بدون مشکل به کار خود ادامه داد. کنار رفتن رقبا هم باعث شد که حتی استخدام های گسترده هم داشته باشد. درواقع هیچ برندی به اندازه آمازون در این شرایط سخت، سودآوری نداشته است.
ثروت: ۱۵۱ میلیارد دلار
کشور: آمریکا
تا دو سال قبل از موسس تسلا و اسپیس ایکس در فهرستثروتمندترین افراد جهان خبری نبوده است. با این حال با رشد فوق العاده ارزش این دو برند، ایلان ماسک اکنون به جدی ترین رقیب جف بزوس برای عنوان نخست فهرست فوربس تبدیل شده است. در این رابطه نباید از تاثیر رشد رمزارزها که آقای ماسک در این زمینه سرمایه گذاری قابل توجهی داشته است، غافل شد.
۳-برنارد آرنو
ثروت: ۱۵۰ میلیارد دلار
کشور: فرانسه
وی مالک برند دیور است که برند مادر بسیاری از کسب و کارهای حوزه لوازم آرایش، پوشاک و به صورت کلی هر آنچه که به مد مرتبط است، محسوب می شود. از جمله سرشناس ترین این زیرشاخه ها می توان به شنل، گوچی، ورساچه و پرادا اشاره کرد. با این حال براساس آمارها به نظر می رسد که وی بتواند در روزهای پایانی سال، ثروت خود را به ۲۰۰ میلیارد دلار برساند که این امر به معنای کنار رفتن ایلان ماسک و جف بزوس خواهد بود.
تحت این شرایط ممکن است در فهرست سال آینده، سلطه موسس آمازون پس از چهار سال از بین برود. نکته جالب این است که امسال سهام برند وی رشدی ۸۶ درصدی را داشته که باعث شد تا برای مدتی عنوان ثروتمندترین افراد جهان را به دست آورد. با این حال نوسانات سهام، در نهایت جایگاه وی را به رتبه سوم کاهش داد.
۴-بیل گیتس
ثروت: ۱۲۴ میلیارد دلار
کشور: آمریکا
بیل گیتس رکورددار بیشترین حضور به عنوان ثروتمندترین فرد جهان محسوب می شود و اگرچه چند سالی است که از سمت خود کنار رفته، با این حال همچنان در بالاترین رده ها قرار دارد. با این حال امسال وی یک پله سقوط را تجربه کرده و همین امر بسیاری از تحلیلگران را به این باور رسانده است که در سال آینده رتبه او به انتهای فهرست ۱۰ تایی، نزدیک خواهد شد و احتمالا در دو سال بعد، دیگر نامی از وی وجود نخواهد داشت.
در این رابطه طلاق پرهزینه ای که امسال رخ داد و آقای گیتس از همسر خود پس از ۲۷ سال زندگی مشترک جدا شد، یکی از دلایل کاهش چشمگیر اختلاف ثروت وی با سایر رقبا محسوب می شود. همچنین نباید از نقش اقدامات بشردوستانه او که باعث هزینه های گزافی شده است هم غافل شد.
بیشتر بخوانید:
اهمیت بازاریابی محلی در دنیای امروز
پیش یبنی دنیای کسب و کار در سال ۲۰۳۰
۵-مارک زاکربرگ
ثروت: ۹۷ میلیارد دلار
کشور: آمریکا
با در اختیار داشتن فیس بوک، اینستاگرام و واتس اپ، مارک زاکربرگ را باید پادشاه شبکه های اجتماعی به حساب آورد. با توجه به تداوم رشد برندهای تحت مالکیت او، به نظر می رسد که در سال آینده جایگاه چهارم را به دست آورد. با این حال برای آنکه جزوی از سه نفر اصلی شود، نیاز به منبع درآمد جدید و یا رشدی چشمگیر در حوزه کاری خود خواهد داشت.
در این رابطه ذکر این نکته ضروری است که از نظر سنی، جوان تر از سایر افراد فهرست محسوب می شود. به همین خاطر بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که در بلندمدت، وی می تواند حتی رتبه نخست را هم به دست آورد. در این رابطه فراموش نکنید که زمزمه هایی مبنی بر استعفای جف بزوس از سمت خود نیز شنیده می شود و برنارد آرنو ۷۲ ساله نیز به روزهای پایانی مدیریت خود نزدیک می شود.
۶-وارن بافت
ثروت: ۹۶ میلیارد دلار
کشور: آمریکا
مسن ترین فرد فهرست امسال که از وی به عنوان موفق ترین سرمایه گذار قرن نام برده می شود، مدیرعامل شرکت برکشایر هاتاوی است. با این حال بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که خرید بخش اعظمی از سهام برندهای مطرح نظیر اپل، کوکاکولا، پپسی و آی بی ام باعث شد است تا وی همچنان یکی از پنج نفر اصلی باشد. در این رابطه به نظر نمی رسد در فهرست سال آینده، جایگاه او تغییر خاصی پیدا کند.
ثروت: ۹۳ میلیارد دلار
کشور: آمریکا
مالک برند اوراکل رشد فوق العاده امسال خود را به خاطر سرمایه گذاری عظیم در برند تسلا به دست آورده است. در این رابطه به نظر نمی رسد که در سال آینده، وی بتواند جایگاه خود را ارتقا دهد و برای این موضوع نیاز است که بند الی او، رشد سهام خوبی را داشته باشد.
۸-لری پیج
ثروت: ۹۱ میلیارد دلار
یکی از موسسان گوگل به عنوان محبوب ترین مرورگر جهان، امسال هم به خاطر تنوع بالای خدمات، موفق شده است تا رشد خوبی را داشته باشد. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که دورکاری گسترده این برند، باعث شد تا هزینه های گوگل به مراتب کاهش پیدا کند.
۹-سرگی برین
ثروت: ۸۹ میلیارد دلار
کشور: آمریکا
ثروتمندترین افراد جهان در سال ۲۰۲۱
از دیگر موسسان گوگل نیز دلایل مشابه مورد قبل برای کسب این جایگاه دارد.
۱۰-موکش آمبانی
ثروت: ۸۴ میلیارد دلار
کشور: هند
ثروتمندترین فرد آسیا مالک برند ریلانس است که در زمینه نفت و گاز فعالیت دارد. درواقع وی مالک بزرگ ترین پالایشگاه نفت در جهان نیز است. همچنین وی در زمینه مخابرات نیز فعالیت هایی را انجام داده و هم اکنون به بزرگ ترین شرکت در حوزه کاری خود در کشور پرجمعیت هند تبدیل شده است. با این حال برند اصلی وی در زمینه های متنوعی سرمایه گذاری کرده و فعالیت دارد. درواقع تنوع منابع درآمدی، یکی از مهم ترین دلایل حضور وی در فهرست امسال است.