در راستای حمایت از صنعت چاپ کردستان ادارات دولتی باید موظف شوند تا کارهای چاپیشان را به چاپخانهداران استان خود بسپارند.
ژاله ایمانی، کارشناس چاپ اداره ارشاد استان کردستان درباره وضعیت صنعت چاپ این استان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: با توجه به شرایط حاکم بر جامعه، موقعیت جغرافیایی سنندج بهعنوان مرکز استان، نزدیک بودن شهرستانهای کردستان با دیگر استانهای همجوار و همچنین صنعتی نبودن این استان، صنعت چاپ با تگناهای زیادی مواجه است.
وی افزود: استان کردستان افراد توانمند و بااستعداد زیادی دارد که میتوانند این صنعت را توسعه دهند اما نبود تقاضا باعث دلسردی همکاران شده و به جرئت میتوان گفت در آیندهای نزدیک شاید بیشتر آنان به بازاریاب و یا واسطه تبدیل شوند؛ از طرفی هممرز بودن با کشور عراق میتواند به توسعه این صنعت در کردستان کمک کند اما هزینهی بالای ارسال سفارشات این امکان را برای چاپخانهداران استان با مشکل همراه کرده است.
کارشناس چاپ اداره ارشاد استان کردستان بیان داشت: با توجه به اینکه اتحادیه صنعت چاپ بهصورت شهرستانی فعالیت میکند، اکثریت سفارشات مختص به داخل شهر است؛ بهعنوانمثال در سنندج که مرکز استان کردستان محسوب میشود، سفارشهای خارجشده انگشتشمارند و کمتر سفارشی به خارج استان واگذار میشود.
ایمانی بزرگترین مشکل صنعت چاپ کردستان را واگذاری سفارشهای چاپی ادارات، سازمانها و نهادهای دولتی از طریق «سامانه ستاد» دانست و افزود: در این سامانه هر چاپخانهای بتواند قیمت پایینتری اعلام کند کار را میگیرد و به این ترتیب ۹۰ درصد کارهای استان کردستان به خارج از این منطقه فرستاده میشوند. به نظر بنده یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام شود در نظر گرفتن اولویتهای بومی برای هر شهر و استانی است.
وی همچنین بیان داشت: در راستای حمایت از صنعت چاپ کردستان ادارات دولتی باید موظف شوند تا کارهای چاپیشان را به چاپخانهداران استان خود بسپارند. همانطور که مستحضر هستید رونق صنعت چاپ و صنایع تولیدی به هم گرده خوردهاند؛ از این رو یکی از طرحهای حمایتی دولتی باید در جهت به وجود آوردن کارخانههای تولیدی بهداشتی و غذایی باشد تا برای رونق صنعت چاپ کار و اشتغالزایی به وجود بیاید.
بیشتر بخوانید:
بازبینی قوانین، مهمترین مطالبه صنف چاپ است
آینده صنعت چاپ کردستان در گرو توجه مسئولان
کارشناس چاپ اداره ارشاد استان آینده صنعت چاپ کردستان را منوط به توجه و همکاری مسئولان دولتی دانست و بیان داشت: در دههی ۸۰ ما شاهد رشد روزافزون حوزه چاپ در این استان بودیم. دستگاههای مختلف و جدیدی توسط چاپخانهداران به کردستان وارد شد اما مواردی همچون تبلیغات در فضای مجازی، اتوماسیون اداری، استفاده فروشندگان از چاپگر برای چاپ فاکتورها و فرمهای خود، عدم همکاری ادارات با چاپخانهداران، پرداخت هزینه سفارشات با تأخیر، خرید مواد اولیه و مصرفی با هزینه بسیار زیاد و فروش با سود پایین آینده این صنعت را در استان متزلزل کرده است.
این مسائل سرمایهگذاری و بهروزرسانی در این صنعت را با موانع بسیار زیادی مواجه کرده است؛ از همین رو مسئولان باید سیاستها و تسهیلات ویژهای را برای نجات این حوزه اتخاذ کنند، در غیر این صورت بهزودی شاهد تعطیلی واحدهای چاپی بسیاری در این منطقه خواهیم بود.
ایمانی در پایان اظهار داشت: اگر حمایتهای دولتی در بخش صنعت چاپ بهصورت یارانه یا ارائهی تسهیلات گسترش پیدا کند چاپخانهها آینده درخشانی خواهند داشت؛ با توجه به اینکه استان کردستان افراد خلاق و توانمندی دارد، آینده مثبتی را میتوان برای صنعت چاپ کردستان پیشبینی کرد.