مراسم بیست و یکمین جشنواره صنعت چاپ کرمانشاه در روز سه شنبه ۲۰ مهرماه در مجتمع فرهنگی و هنری وحدت کرمانشاه برگزار شد و از پیشکسوتان این عرصه و فعالان صنعت چاپ کرمانشاه تجلیل و قدردانی به عمل آمد.
منشا ارتقا فرهنگ
بهرام فاضلی زاد؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، کرمانشاه را از استان های پیشرو در زمینه صنعت چاپ دانست و گفت: این ظرفیت را داریم که خدمات این حوزه را به کشورهای همسایه هم ارائه دهیم.
فاضلیزاد با اشاره به اینکه توجه به صنعت چاپ آغاز توسعهیافتگی به معنای امروز است ادامه داد: تحول در این عرصه شتابان و شگرف است و در این حوزه باید منتظر تغییرات اساسیتری باشیم بطوریکه جوامعی که بتوانند سریعتر خود را با شرایط وفق دهند و جلو بروند دچار عقبماندگی نخواهند شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه بارزترین خصوصیت فعالان چاپ استان را اخلاقمداری آنها دانست و گفت: فعالان این عرصه به جرات از فخیمترین، متشخصترین و با اخلاقترین افراد هستند که توانستند در استان منشا ارتقا فرهنگ و تربیت نیروی انسانی بسیار موثر باشند.
فاضلی زاد افزود: بعد از استانهای تهران و آذربایجان غربی، استان کرمانشاه یکی از متقدمین کشور در صنعت چاپ است. فعالین این حوزه در ارتقای فرهنگ استان نقش آفرینی کرده اند.
وی ضمن گرامیداشت روز ۲۰ مهر که با نام روز حافظ نامگذاری شده است، گفت: یکی از تفاوتهای جوامع مدرن و سنتی کتابت و چاپ است و توجه به این حوزه مبنایی و زیربنایی است.
حل مشکلات فعالان صنعت چاپ کرمانشاه
مظفر تیموری معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه هم در این مراسم با بیان اینکه صنعت چاپ تحول عظیمی را در زندگی بشر ایجاد کرده، گفت: صنعت چاپ علاوه بر اینکه زمینهساز تحول و پیشرفت جامعه و جهان است، منجر به توسعه، پیشرفت و اشاعه فرهنگ و هنر هم شده است. همچنین در توسعه فرهنگ اثرگذار است و برای توسعه فرهنگی صنعت چاپ نگاه و توجه ویژه لازم است.
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به توجه مجموعه فرهنگ و ارشاد کرمانشاه به حوزه چاپ، گفت: در این راستا برای حل مشکلات فعالان صنعت چاپ کرمانشاه اقدام به تشکیل مجمع خیرین فرهنگ ساز استان شد.
وی ابراز امیدواری کرد: بتوانیم با استفاده ظرفیت چاپخانه داران استان از این مجمع در جهت حل مشکلات صنعت چاپ استان استفاده کنیم.
ایجاد موزه چاپ و نشر
معاون فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه ایجاد موزه چاپ و نشر را یکی از مطالبات فعالان این عرصه دانست و گفت: این موزه با حمایت مجمع خیرین فرهنگیار استان ایجاد میشود و برای ساخت این موزه کارگروهی از متخصصین برای گرفتن مشاوره تشکیل میشود و ادارهکل هم از این اقدام حمایت کامل دارد.
وی اظهار داشت: صنعت چاپ و نشر باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد و در راستای همین مشکلات و سایر مشکلات حوزه فرهنگ و هنر استان از اواخر سال ۹۹ و امسال جلسات متعددی با بزرگان و صاحبنظران برگزار شد و مجمع خیرین فرهنگیار تشکیل و اساسنامه آن هم تدوین شد.
بیشتر بخوانید: تعویق در برگزاری دهمین جشنواره صنعت چاپ آذربایجان غربی
تجلیل از پیشکسوتان و فعالان
در این مراسم فاضلی، به پاس قدردانی از زحمات مرحومان شمس نژاد و سوهانی که به عنوان پیشکسوتان چاپ استان، در پیشرفت و توسعه چاپ استان، طی سالیان متمادی بسیار زحمت کشیدند و تاثیرگذار بودند، از خانواده های آنان تقدیر به عمل آورد. وی ابراز امیدواری کرد که با بهبود شرایط کرونایی و اعتباری کشور، صنعت چاپ کشور، رونق مناسبی را بدست آورد.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم نیز از چاپخانه داران پیشکسوت و فعالان صنعت چاپ کرمانشاه و شهرستان های تابعه از جمله یارمحمدی، رزقی، پویا چاپ و…تجلیل شد.