رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسان رضوی گفت: معافیت مالیاتی هنرمندان و ناشران، قطعا در کیفیت کار آنها موثر است؛ چراکه هزینه تمام شده تولید محصول را توسط آنها کاهش میدهد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا در خراسان رضوی، از سال ۱۳۸۰ که معافیت مالیاتی ناشران تصویب شد، تاکنون، این قانون فراز و نشیبهای زیادی را طی کرده و دستخوش اِعمال سلیقههای گوناگونی شده است. با اینکه قانون روشن بود و راه مشخص، اداراتی که در هر دوره متناسب با سلیقه وقت اداره میشدند و مفسرانی که هر کدام با سلیقه خود در مورد قانون نظر میدادند، موجب شدند این قانون با اما و اگرهایی همراه شود و درواقع بهدرستی اجرا نشود.
با این وجود پیگیری موضوع از سوی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که منجر به دستور محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص تمدید معافیت مالیاتی فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری در لایحه بودجه ۹۹ شد، روزنه امید را در دل اهالی فرهنگ گشود، به خصوص ناشران و کتابفروشان، ناشران و کتابفروشانی که این روزها بار سنگین گرانی و کمبود کاغذ، فروش کم و کم شدن مخاطبان کتاب را به دوش میکشند.
این تصمیم که به منظور حمایت از هنرمندان، کمک به بهبود صنایع فرهنگی و تقویت مشاعل فرهنگی و هنری اتخاذ شده، اما همچنان انتقادات و شائبههایی را به همراه دارد؛ بهگونهایکه حتی برخی از مسئولان فرهنگی شهر مشهد با سیاسی قلمداد کردن این تصمیم حاضر به گفتوگو با ما و اظهار نظر پیرامون این موضوع مهم نشدند.
وحید حسینیایرانی، داستان نویس، فعال ادبی و روزنامهنگار در این باره گفت: بهطور کلی هرگونه حرکت حمایتی از فرهنگ، مفید است اما به شرط آنکه سازوکار درست آن اندیشیده شده باشد و شائبه تبلیغات و رویکرد سیاسی در میان نباشد، یعنی بهعلت انتخابات، وضعیت حساس کشور و مسائل سیاسی و اجتماعی، دست به این اقدام نزده باشند.
دبیر سرویس ادبیات و اندیشه روزنامه شهرآرا ضمن تاکید بر لزوم ارائه تعریفی درست از مشمولین طرح معافیت مالیاتی در عرصه فرهنگ و هنر یادآور شد: باید دید فارغ از اینکه چه کسی هنرمند است و یا کار فرهنگی انجام میدهد، باید به میزان درآمد افراد توجه شود تا تهیه کنندهای که با سرمایه و بودجه خاصی فعالیت میکند، با یک بازیگر تئاتر که در پرداخت اجاره خانهاش مانده است، یکسان فرض نشود.
علی مغانی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسان رضوی نیز طرحهای حمایتی را لازمه حیات کار فرهنگی خواند و گفت: هنرمندان، ناشران و چاپخانهداران در حوزه فرهنگ، سه ضلع مکمل هم هستند که رونق بخشیدن به کار آنها مستلزم اقدامات پایهای و زیرساختی است.
وی افزود: معافیت مالیاتی برای کار هنرمندان و ناشران، قطعا در کیفیت کار آنها موثر است؛ چون هزینه تمام شده برای آنها کاهش مییابد و به این ترتیب، مخاطب بهتر و راحتتر از محصولات فرهنگی استفاده میکند.
مُغانی ضمن طرح این سوال که چرا دولتها در طی ۱۹ سال تن به اجرای درست این معافیتها ندادند؟، در پاسخ به این پرسش، گفت: آنچه که مشهود است، فقدان اجرای کامل طرح معافیت مالیاتی در حوزه نشر است چرا که چاپخانه، مالیات را پرداخت میکند و این یعنی عملا صنعت نشر هم به طور کامل معاف از مالیات نیست.