مشکلات صنعت نشر نیازمند آسیب شناسی است

    گفت و گو با محمدعلی علمی، مدیرمسئول انتشارات علمی

    0
    111
    بیست و نهمین نمایشگاه چاپ تهران و توجه ویژه به آموزش

    مدیرمسئول انتشارات علمی درباره مشکلات صنعت نشر گفت: مشکلاتی از جمله گرانی کاغذ، تورم و چند برابر شدن هزینه‌های صحافی، هزینه‌های تولید کتاب را افزایش داد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدعلی علمی، مدیرمسئول انتشارات علمی، با اشاره به مشکلات این انتشاراتی اظهار کرد: به دلیل مشکلاتی از جمله گرانی کاغذ، تورم و چند برابر شدن هزینه‌های صحافی که در کشور وجود دارد، هزینه‌ های تولید کتاب هم افزایش یافته است. ناشر هم مجبور است برای روشن نگه داشتن چراغ دفتر، قیمت‌ های کتابش را به روز تعیین کند. از طرفی مردم هم از نظر اقتصادی مشکل دارند و همه ناشران در عمل ورشکسته شدند. مشکلات صنعت نشر

    وی ادامه داد: ناشر هر کتابی که منتشر می کند، پس از مدتی پی دی اف آن در اینترنت وجود دارد. وقتی یک قانون سفت و سخت در این زمینه باشد، امکان ندارد چنین اتفاقی رخ دهد. این دسته از اقدامات تیشه به ریشه نشر می‌زند. باید در زمینه مشکلات صنعت نشر آسیب شناسی شود.

    مدیرمسئول انتشارات علمی با اشاره به اینکه ممکن است ناشران مشکل کاغذ را به عنوان یکی از مشکلات صنعت نشر عنوان کنند، اظهار کرد: مشکل کاغذ مانند یک دُمل چرکین است که تا یک مدت برای آن مسکن استفاده می‌ شود؛ اما دوباره سر باز می‌کند. باید ناشران صاحب سبک و درست و حسابی را دعوت کنیم تا متولیان فرهنگی مشکلاتشان را حلاجی کنند. مشکلات صنعت نشر

    علمی ادامه داد: مشکلاتی از جمله کاغذ حاشیه صنعت نشر است. کتاب خوب خریدار خود را دارد. مشکل صنعت نشر، مشکل فرهنگی کشور است. کشوری که گنج و پول داشته باشد، اما فرهنگ در تمام اقشار آن ساری و جاری نباشد به کار نمی آید.

    مشکلات صنعت نشرقاچاق کتاب از مشکلات صنعت نشر

    وی با اشاره به لزوم آسیب شناسی صنعت نشر اظهار کرد: ده تا بیست سال پیش شمارگان کتاب به ۱۰ تا ۲۰ سال می‌رسید الان میزان شمارگان کتاب به ۲۰۰ نسخه می‌رسد. باید آسیب شناسی شود چرا این اتفاق روی داده است. مشکل اصلی این است که ناشران صاحب سبک در سطح کلان از بابت کتاب‌های استخوان داری که چاپ می‌کنند، به ۵۰ ناشر نمی‌رسد.

    مدیرمسئول انتشارات علمی ابراز کرد: در صنف نشر با این مشکل مواجهیم که هیچ ناشری، ناشر دیگر را قبول ندارد. سه سال پیش اتحادیه ناشران و کتابفروشان برای جمع کردن کتاب‌های قاچاق عزمش را جزم کرد. می‌خواستند کتاب‌های قاچاق را از سطح شهر جمع کنند. اگر یک روز مسیر میدان انقلاب تا امام حسین را طی کنید، متوجه می‌شوید نه تنها قاچاق کتاب جمع نشده است؛ بلکه مانند قارچی سمی است که درجایی روییده باشد. در یک جا دو قارچ سمی را جمع می‌کنند، در جایی دیگر دوباره قارچ سمی می‌روید.

    بیشتر بخوانید: قاچاق کتاب در حال صنعتی شدن!؟

    وی تصریح کرد: تولید کتاب به یک تیم اعم از چاپخانه و صحافی نیاز دارد؛ در پنج شش سال گذشته ۴ هزار واحد صنفی فعال در این زمینه‌ها تعطیل شدند. اگر هر کدام ۵ نفر کارمند داشته باشند، یعنی ۲۰ هزار نفر بیکار شدند. مشکلات نشر فقط به دلیل کم بودن خواستار کتاب ایجاد نشده است؛ بحث کتاب باید از اساس درست شود، وگرنه کتاب خوب خریدار خود را دارد.

    مقاله قبلیکارخانه بسته بندی جنوب کرمان راه اندازی شود
    مقاله بعدیویدئوهای کوتاه و تاثیر آن بر ترندهای بازاریابی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.