قالب سازی سعدی انتخاب مدرن ترین ها و کارآمدها

گفت ‌وگو با شهرام صبوری، مدیر قالب ‌سازی سعدی

0
208
قالب ‌سازی سعدی

تلخ است اما در مجامع بین ‌المللی کمتر نام ایران را بدون پیشوند و پسوند و اشاره به تحریم‌ ها شنیده ‌ایم! اصلاً بلد نیستیم بدون تحریم زندگی کنیم! دیو تحریم سال ‌ها است که نفس صنعتگر و تولیدکنندگان داخلی را گرفته است و سد توسعه و شکوفایی ایرانیان خلاق شده اما با همه‌ی این احوالات هرچه به چشم می‌آید امید و ایستایی و استواری است، پویایی، تلاش و خلاقیت است و حرکت که در مجموعه هایی چون قالب سازی سعدی مشاهده می کنیم.

کوره ‌راه فراوان است اما صنعت و کسب ‌و کارهای ایرانی همواره راه خود را پیدا کرده ‌اند و تمام تلاش ‌ها برای براندازی و به کناره راندنش را خنثی کرده است. هر صخره‌ ای و سدی اگرچه پیچشی در پیکر آن بوده اما به ‌ناچار در برابر همتش به‌زانو شده است. مصائب اگر راه این رود را طولانی کرده اما در سرنوشت آن بی‌اثر بوده است. تقدیر رود دریا است و شنیدن آن در این دوره زمانه و از زبان صنعتگری زحمت‌کش و خلاق، مشعوف می‌کند و امید را ادامه می‌دهد. ما می‌رسیم.

تقدیر رود دریاست

قالب ‌سازی سعدی سال ۱۳۷۶ متولد شد. می‌توان گفت که این رسته در واقع کسب‌وکار خانوادگی ما بود چرا که خانواده صبوری از دیرباز در این شغل مشغول به فعالیت بودند و هستند. شادروان ایرج ابوالحسینی بنیان‌گذار قالب ‌سازی فرد از اولین و قدیمی‌ ترین افراد و نام ‌های این صنف محسوب می ‌شود. ایشان درواقع باعث شکوفایی و ارتقاء قالب ‌سازی در صنعت چاپ و بسته‌بندی ایران شدند و افراد زیادی را در این صنف مشغول تولید و فعالیت کردند.

قالب ‌سازی یکی از آن بخش ‌های صنعت چاپ است که با آمدن رایانه تغییر شکل کلی را تجربه کرد. در همان دهه ۷۰ که به این شغل روی آوردم همه‌ی کارها به‌صورت دستی و سنتی انجام می ‌گرفت؛ سفارش ‌ها به‌وسیله ابزاردستی روی کاغذهای شطرنجی طراحی‌شده و سپس به اجرا درمی‌آمد. این روند با آمدن پلاترها تغییراتی نمود و اولین قالب ‌های به‌اصطلاح کامپیوتری به بازار راه یافتند، اما در موج بعدی و هنگام استیلای کامپیوتر و به‌کارگیری لیزر در کارهای ظریفی که نیاز به‌دقت مضاعف دارند، به‌کلی تغییر شکل داد.

قالب ‌سازی سعدیکامپیوتر، لیزر و متعاقب آن خم‌کن ‌های اتوماتیک و دیگر ابزار مربوط به کار ما رفته‌رفته شکل عوض کردند و ما نیز سعی کردیم که همواره خود را با صنعت روز تطبیق بدهیم و همیشه جزو مستقبلان تکنولوژی و روزآمدی باشیم. قالب سازی سعدی را از این منظر می ‌توان جزو اولین دسته از قالب ‌سازی‌ ها دانست که هر سه شکل کلی کار را تجربه کرده و همواره با تلاش خود را به روز نگه داشته است.

 بعد از دو دهه فعالیت مستمر در بازار کار هنوز هم در هر فرصتی برای به روز بودن و بهره ‌مندی از فناوری ‌های مدرن و روزآمد دست به تغییر و ارتقاء می ‌زنیم و این روند است که قالب سازی سعدی را در چشم فعالان و مشتریان این حوزه به‌عنوان یکی از به روزترین فعالان این صنف مطرح کرده است.

 

آغاز کار

قالب سازی سعدی فعالیت خود را با یک ملک اجاره ‌ای در خیابان سعدی شمالی آغاز کرد و از همان ابتدا با تکیه‌بر تجربه وارد شد و نشان داد که برای ماندن آمده است. کمی بعد از آن بود که اولین موج ارتقاء تکنیکال سعدی آن را به خیابان زواریان و ملک جدید منتقل کرد. مکان جدید با همه مزیت ‌هایش در یک محیط آپارتمانی واقع ‌شده بود و از طرفی سفارش ‌های زیاد نیاز به فضای کاری وسیع ‌تری داشت. این روند ما را بر آن داشت که بخش کارگاهی را از دفتر سفارشات خود مجزا کنیم. با این تصمیم بخش کارگاهی به خیابان جمهوری نقل ‌مکان کرد.

همواره تلاش کردم به ‌عنوان مدیر مجموعه در پی ترقی و اعتلای کار و حرفه‌ی خود باشم و این نگرش بر روند کاری قالب سازی سعدی هم تأثیر گذاشته است. با نگاهی به تاریخچه‌ی فعالیت می‌ توان گفت که این مجموعه تقریباً هرساله روند روبه‌جلوی خود را با به ‌روزرسانی کلی خط تولید تسریع بخشیده است. همین روال باعث شد که نیازهای مجموعه دائماً شکل جدیدی به خود بگیرد و ما را تابع تغییرات کند.

قالب ‌سازی سعدیدر آستانه سال ۱۳۸۹ بود که اقتضائات کار پای دستگاه ‌های جدیدی را به مجموعه باز کرد و با کمبود جا مواجه شدیم. دفتر فعلی (خیابان بهارستان) خانه‌ی بعدی قالب سازی سعدی شد که وسیع‌تر بود و دفتر و کارگاه را در خود جای داد. در مکان جدید تولید را بر پایه دستگاه ‌های لیزر آغاز کردیم اما بازهم موج فناوری ما را واداشت تا به تهیه دستگاه‌ های نوین‌ تری روی بیاوریم و این مسئله دوباره برای ما مضیقه مکانی به وجود آورد.

پیرو این تغییرات این بار کارگاهی وسیع و مجزا در جاده مخصوص تهران- کرج تهیه دیدیم که از هر لحاظ جوابگوی فضای صنعتی مورد نیاز بود.

هم‌زمان با تغییر مکان دفتر مجموعه، سیستم کارگاهی نیز به‌طورکلی تغییر پیدا کرد و به فناوری لیزر مجهز شد. از آن دوران تاکنون با تحقیق پژوهش هر سال به به‌روزرسانی ماشین‌آلات پرداخته‌ایم. لازم به ذکر است که اگرچه پایه اصلی دستگاه‌ های حال حاضر جهان کماکان همان تکنولوژی لیزر است اما وسعت، دقت، قدرت و سرعت آن مؤلفه‌هایی هستند که دائم روبه‌پیشرفت بوده و تهیه و به‌کارگیری دستگاه‌های به‌روز در این صنف را توجیه می‌کنند.

 

مشتریان قالب سازی سعدی

مشتریان عمده‌ی قالب سازی سعدی را چاپخانه‌ های افست و شرکت ‌های بسته ‌بندی تشکیل می ‌دهند که برای تولید جعبه و انواع لیبل بیشترین نوع سفارش ‌های قالب‌ سازی را دارند.

در صنایع مرتبط با تولید خودرو نیز همکاری زیادی را با قطعه ‌سازان داریم. مشتریان کارتن‌ ساز و جعبه‌ ساز زیادی هم وجود دارند که قالب سازی سعدی را برای سفارش ‌های خود برگزیده ‌اند که طی سال ‌های متمادی این همکاری به دوستی نیز منجر شده است. این میان دوستان فعال در حوزه لیبل را می ‌توان از مشتریان جدیدتر قالب سازی سعدی دانست که از زمان لیزری شدن ابزار کار و بالا رفتن دقت طراحی ‌ها، سفارش ‌های خود را به قالب ‌سازان داخلی می ‌سپارند. همان‌طور که در چند جای بحث به آن اشاره شد، قالب سازی سعدی همواره سعی کرده بهترین باشد و برای این کار نقشه دائمی توسعه تعریف کرده است.

قالب ‌سازی سعدی

با توجه به شرایط اقتصادی حاکم ما نیز از رکود مستثنا نبودیم و از سوی دیگر عدم تخصیص ارز به این بخش مشکل افزون بر سایر مشکلات کنونی گشته است. البته بازار ما با این وضعیت بیگانه نیست و تجربه‌هایی نیز آموخته‌ایم و بر این اساس برنامه ‌ریزی صورت گرفته است.

حال علاوه بر این مسائل، بروکراسی اداری در بخش دولتی و عملکرد جزیره‌ای آن‌ها نیز از عوامل اصلی کند سازی خط‌های تولید داخلی شده است. همه‌جا هم‌صحبت حمایت از تولیدکننده داخلی است اما در عمل توجهی به این مهم نمی‌شود. در چنین وضعیتی اگر به همین تولید نیمه‌جان داخلی هم تفقدی نشود، تمامی ایستادگی ‌ها و زحمات بی‌ثمر خواهد شد و روند تعطیلی صنایع داخلی و کسب‌ و کارهای کوچک فراگیرتر می ‌شود.

همواره به مسائل اداری کار توجه زیادی دارم و سعی کردم برای همه بخش ‌های از نیروی متخصص و کار بلد بهره جویم. به ‌طور مثال در همین اواخر سازمان تأمین اجتماعی برای ما یک نامه اجراییه صادر کرده که پیرو آن باید مبلغ قابل‌توجهی را به‌ عنوان مازاد پرداختی آن ‌هم تنها ظرف مدت ۴۸ ساعت پرداخت کنیم! طبق این اجراییه چنانچه در این مدت هم ترتیب اثر داده نشود حواشی ناخوشایندی از سوی این سازمان پیش خواهد آمد.

قالب ‌سازی سعدی

طبق قانونی که در دولت ‌های پیشین وضع شد، قرار بر این بود که ۲۰ درصد از ۳۰ درصد حق بیمه کارگاه‌ ها و تولیدی ‌های داخلی توسط دولت پرداخت شود. ما نیز طبق قانون تاکنون ۱۰ درصد سهم خود را پرداخت کرده ‌ایم اما گویا این روند از طرف دولت به تعویق انداخته ‌شده و بعد از افزایش بدهی ‌ها به‌ کلی از پرداخت آن سرباز زده است. حال با برگشت این حالت به همان ۳۰ درصد پرداختی موافقت کردیم اما مشکل بر سر معوقه‌ هایی است که باید بر این اساس مبلغ فوق در مدت‌ زمان کوتاه دو روز به بیمه پرداخت کنیم!؟

قالب سازی سعدی یک مجموعه تولیدی است که این مبالغ به آن تحمیل‌شده و حالا شما وضعیت کارخانه‌های بزرگ کشور با چند صد کارمند و کارگر را در نظر بگیرید. در کنار سایر مصائب تولید در این روزها، مباحث مالیات دارایی و بیمه نیز مزید بر علت شده‌اند و قدرت هر توسعه و پیشرفتی را از صنایع داخلی سلب کرده ‌اند.

در صحبت با دیگر همکاران و فعالان صنعتی همواره به این نتیجه رسیده ‌ایم که صنعت و تولید بالاخره راه خود را پیدا می ‌کنند منتها این مشکلات بیرونی هستند که سبب‌ساز سیر نزولی می‌شوند. کار به‌جایی رسیده که از دولت کمک نمی‌خواهیم و همین‌که ما را به حال خود رها کند و با قوانین جدید و عدم تطابق‌ ها تنفس صنعت را نگیرد، راضی هستیم.

الان در چنین وضعیتی مجموعه ما و بسیاری دیگر از شرکت ‌ها باید کارمندانی در استخدام داشته باشند که دائم در اداره دارایی و بیمه‌ها سرگردان‌ باشند. مالیات فصلی، سالانه و مالیات بر ارزش‌افزوده و قوانینی که دائم تغییر می ‌کنند تبدیل به یک چرخه کاری زائد و ایجاد روندی فرسایشی شده ‌اند که تمرکز بر تولید و توسعه را از بین برده‌اند.

مشکل دیگر هم کار با شرکت‌ های دولتی است. در نگاه اول به نظر می‌ رسد هر تولیدکننده و هر کارگاهی خرسند از کار با شرکت ‌های دولتی نشان می‌دهد؛ چراکه به‌ ظاهر پرداخت به‌موقع و بدون چانه‌زنی و همچنین اعتباری که به همراه می ‌آورد استقبال می ‌شود اما باید توجه داشت که عمدتاً برعکس این اتفاق رخ می‌دهد! سال پیش پروژه‌ای را برای یکی از خودروسازان داخلی به انجام رساندیم که هنوز پرداختی را بابت آن صورت نگرفته، حتی برای ورود به این سازمان‌ها هم با مشکل روبرو هستیم!

پیگیری مطالبات و احقاق حقوق ما در چنین وضعی باید توسط شخصیت ‌های حقوقی چون سندیکاها و اتحادیه‌ ها به انجام برسد که متأسفانه در این رابطه هم تشکل پرقدرت و پیگیری نداریم.

 

تلاش و پشتکار همراه با امیدواری و ماندگاری

قالب سازی سعدی با تمام این احوالات کماکان راه چاره را در تلاش و پشتکار همراه با امیدواری و ماندگاری می‌ داند، معتقدم که بازار و صنعت به هر طریق راه تعالی و اسباب پیشروی خود را تهیه می‌ کند و به راه خود ادامه می ‌دهد، منتها در چنین زمان‌ هایی باید صبور بود و گام ‌ها را شمرده‌تر برداشت؛ بحران گذراست و هرچقدر هم راه رود صنعت پیچ‌درپیچ و طولانی شود باز هم خود را به دریا خواهد رساند.

به‌عنوان مدیر قالب سازی سعدی برای پیشبرد کار خود تا جایی که وقت اجازه دهد در نمایشگاه‌ های داخلی و بین ‌المللی شرکت می‌ کنم چراکه این حضورها را مؤثر می‌ دانم. به‌طور مثال در بزرگ‌ترین رویداد جهانی چاپ، موسوم به دروپا در دوسلدورف آلمان حضور داشتیم و یا در همین ماه‌های اخیر به همراه هیئتی از فعالان حوزه چاپ از نمایشگاه ژاپن دیدار کردیم و از نزدیک با تکنولوژی‌های جدید رسته‌ی کاری خود آشنا شدم.

قالب ‌سازی سعدیهم‌اکنون در بسیاری از موارد مشابه و موازی آن‌ها کار می‌کنیم، به‌طور مثال تکنیک و تکنولوژی ما در کارهای دایکات و قالب‌ سازی کارتن و جعبه بسیار نزدیک به هم است اما در برخی موارد سیستم ‌های جدیدی چون چاپ‌ های رول و قالب‌ های روتاری مخصوص آن وجود دارد. البته این بخش از کار هنوز متقاضیان زیادی به‌اندازه سایر بخش ‌های دیگر ندارد و برای این بخش نیز برنامه ویژه ‌ای پیش ‌بینی کرده ‌ایم.

باید توجه داشت که اگرچه در حال حاضر امکان اخذ و به‌کارگیری این فناوری‌ها دشوار و حتی نشدنی به نظر می‌رسد اما معتقدم که حضور در این رویدادها و آگاهی از روند تکنولوژی به‌روز جهانی هم می‌تواند در تصمیم ‌گیری ‌ها و تعیین نقشه‌ های آتی کسب‌ و کار یاری‌رسان باشد و ازاین‌رو بابت حضور در سایر نمایشگاه ‌ها استقبال می‌کنم.

قالب سازی سعدی امسال هم چون دوره‌ های پیش در نمایشگاه بین ‌المللی چاپ و ماشین‌ آلات وابسته تهران حضور پررنگی را خواهد داشت. این نمایشگاه بزرگ‌ترین رویداد چاپ کشور محسوب می‌شود که حتی در اوضاع کنونی هم می‌توان تأثیرات آن را فراتر از مرزهای ایران دانست. این رویداد به‌خوبی توان اتصال بازار و گسترش و توسعه آن را به فرامرزهای کشور و علی ‌الخصوص همسایگان منطقه‌ای دارد و می ‌تواند بحث صادرات صنعت چاپ را تسهیل کند که امیدوارم این هدف و برنامه‌ ریزی و مدیریت درست محقق شود و تمامی صنعت را از آثار خود منتفع کند.

منتشر شده در شماره ۱۶۷ چاپ و نشر – آذر ماه ۱۳۹۷

مقاله قبلیدومین نمایشگاه مدیریت کسب و کار برگزار می‌ شود
مقاله بعدیاجرای قوانین نشر در را به روی ناشران نبندد

یک پاسخ بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.