بررسی کارکرد ۱۶ ماهه هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران

    0
    89
    اتحادیه چاپخانه داران تهران

    نشست خبری هیئت ‌مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران، چهارشنبه ۱۰ آذرماه با حضور اعضای هیئت ‌مدیره و جمعی از خبرنگاران در ساختمان این اتحادیه برگزار و کارکرد ۱۶ ماهه هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران بررسی شد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، در ابتدای این نشست، احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در سخنانی با ارائه گزارش عملکرد ۱۶ ماهه این تشکل صنفی، گفت: در این مدت برای شناساندن جایگاه صنعت چاپ، مشکلات و مطالبات آن، با ۹ معاون وزیر، معاون پارلمانی رئیس ‌جمهور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران دیدار و نشست ‌های مختلف برگزار کردیم.

     وی ادامه داد: در این میان قرار شد، واردات مواد اولیه محصولات چاپی صادراتی، بدون پرداخت عوارض گمرکی انجام شود و صادرکنندگان ۷۰ درصد مبلغ صادراتی را از بانک توسعه تجارت وام بگیرند.

     ابوالحسنی با اشاره به تاثیرات تعیین نرخ ‌نامه اتحادیه اتحادیه چاپخانه داران تهران نیز توضیح داد: تعیین نرخ ‌نامه جدید برای محصولات چاپی موجب شد، حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد به درآمد واحدهای چاپی افزوده شود.

     وی همچنین درباره شمول چاپخانه‌ های حوزه نشر از معافیت مالیاتی، گفت: در قانون، برای چاپخانه ‌های حوزه نشر این موضوع پیش ‌بینی شده بود که مشمول بند ل ماده ۱۳۹ اصلاحی قانون شوند؛ اما متاسفانه در هیئت‌ مدیره‌ های پیشین این موضوع پیگیری نشده بود؛ ولی اتحادیه چاپخانه داران تهران در تعامل با معاونت حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیر مساله است.

     به گفته ابوالحسنی، در تلاش هستیم که چاپ را مشمول این ماده قانونی کنیم و اگر تلا‌ش‌ ها به نتیجه نرسد، به دیوان عدالت اداری شکایت خواهیم کرد.

     ابوالحسنی در بخش دیگر صحبت‌های خود با بیان اینکه راهکاری هم برای سرمایه در گردش چاپخانه‌های کوچک پیش‌بینی شده است، عنوان کرد: با یک صندوق مالی در این زمینه رایزنی شده است تا وام‌‌هایی مجزا با سود کمتر از چهار درصد به چاپخانه‌های کوچک‌تر اعطا شود تا بتوانند سرمایه در گردش داشته باشند.

     رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه بر لزوم نوسازی ناوگان فرسوده در صنعت چاپ، گفت: طی تعاملی با وزارت صمت، عنوان کردیم که صنعت چاپ به‌عنوان یک صنعت استراتژیک و حیاتی، باید از تسهیلات ویژه بازسازی و نوسازی صنایع برخوردار شود و در این ارتباط با پرداخت تسهیلات بازسازی تا سقف ۵ میلیارد تومان موافقت شد که این رقم تا ۱۰ میلیارد تومان نیز قابل افزایش است.

     وی همچنین درباره فعالیت کارگروه تامین مواد اولیه اتحادیه نیز توضیح داد: مدتی قبل در دیدار با جمعی از واردکنندگان مواد اولیه با حضور مدیرعامل تعاونی چاپخانه ‌داران با هدف تسهیل و دسترسی بهتر چاپخانه ‌داران به مواد اولیه جلسات مشترکی برگزار شد.

    بیشتر بخوانید: اتحادیه چاپخانه داران تهران نیازمند شفاف سازی است

     ابوالحسنی گفت: در این جلسات مقرر شد، مواد مورد نیاز چاپخانه‌ داران به اعضا اعطا شود اما استقبال چندانی از سوی تعاونی نشد و در این میان با وجود اینکه وظیفه ما تامین مواد اولیه برای اعضا نیست، اما قرار است طی ۱۰ روز آینده این کار با قیمت پایین‌تر از نرخ روز ارائه شود.

     وی درباره مساله ادغام اتحادیه چاپخانه داران تهران و لیتوگرافان نیز توضیح داد: در تمام اصناف این ظرفیت وجود دارد که به درخواست تشکل‌ های صنفی امکان ادغام با رسته یا اتحادیه دیگری که توان مالی ندارند، اعضایشان زیر ۳۰۰ نفر است یا تداخل صنفی وجود دارد انجام شود.

     ابوالحسنی گفت: ما نیز به اتاق اصناف درخواست اصلاح رسته دادیم؛ زیرا امروز تمام چاپخانه‌‌ های بزرگ، لیتوگرافی دارند و دیگر مثل سابق نیست که لیتوگرافی یک بخش مجزا باشد و امروز فعالیت چاپخانه‌ها به ش کل شبکه‌ای است.

     وی با بیان اینکه امروز در اتحادیه به‌روز و براساس تغییرات روز تصمیم‌گیری می‌کنیم، عنوان کرد: امروز واحدهای چاپ دیجیتال و لیتوگرافی به شکل کلی در چاپخانه‌ ها ادغام شده‌اند؛ بنابراین برای رفاه صنف خودمان، اینکار را انجام داده‌ایم و این موضوع نیز همچنان در دست پیگیری است.

     ابوالحسنی درباره آماده‌سازی سند چشم‌انداز آینده صنعت چاپ نیز توضیح داد: این کار، نخستین‌بار در اتحادیه انجام شده است، ۶۵ درصد کار پیش رفته و ۲۵ درصد دیگر نیز طی چند ماه آینده به سرانجام می‌رسد و این سند می‌تواند جایگاه صنعت چاپ را برای امروز، فردا و سال‌های آینده مشخص کند.

     وی با اشاره به هزینه‌های بازسازی واحد اتحادیه چاپخانه‌داران نیز گفت: این هزینه از حق عضویت اتحادیه پرداخت نشده است و اعضا به‌صورت خودجوش و تمایل شخصی نسبت به پرداخت هزینه‌ها اقدام کردند و مدیرعامل تعاونی چاپخانه ‌داران -که خزانه‌دار اتحادیه است- در جریان همه هزینه‌ ها و اقدامات اتحادیه بوده است.

    اتحادیه چاپخانه داران تهرانپیگیری کاهش سهم کارفرما در سختی و زیان‌آور بودن مشاغل 

    در ادامه این نشست، میریونس جعفری، نایب‌ رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران نیز با اشاره به رایزنی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در سخنانی گفت: یکی از مشکلات چاپخانه‌داران در حوزه پرداخت سهم بیمه کارفرما برای سختی و زیان‌آور بودن مشاغل است که دغدغه بسیاری از همکاران است.

     وی افزود: هفته آینده، نشست مشترکی با مدیران این وزارتخانه داریم تا بتوانیم دیدگاه‌ها و مشکلات چاپخانه‌داران در حوزه بازنشستگی و بهره‌مندی از سختی و زیان‌آور بودن مشاغل را مطرح کنیم.

     جعفری ادامه داد: در قانون مصوب شده است که چاپخانه‌داران به جای ۳۰ سال، می‌توانند با ۲۰ سال کار بازنشسته شوند، از سال ۱۳۷۴ نیز کارفرما باید ۴ درصد حقوق خود کارگر را به‌عنوان حق بیمه پرداخت می‌کرد اما از سال ۱۳۸۰ این سهم به هشت درصد افزایش یافته است.

     وی با بیان اینکه این هشت درصد شدن این موضوع آسیب زیادی به چاپخانه‌داران وارد کرده است، گفت: این سهم هشت درصدی بر دوش چاپخانه‌داران سنگینی می‌کند و تلاش داریم که بتوانیم این سهم را به چهارصد سابق برگردانیم.

    تلاش برای تاسیس شهرک چاپ تهران

    سعید حاجیلو، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اقدامات این اتحادیه در این مدت، گفت: یکی از اقدامات در این مدت، آماده‌سازی وب‌سایت اتحادیه چاپخانه داران تهران بود که قرار است به‌صورت یک وب‌سایت جامع و کامل زمینه ارتباط با چاپخانه ‌داران، مخاطبان و… فراهم شود.

     وی همچنین درباره تاسیس شهرک چاپ و نشر نیز توضیح داد: مناطق مختلفی را برای تاسیس شهرک چاپ تاکنون بررسی کرده‌ایم و به دنبال زمین مناسب در حوالی اتوبان آزادگان و فرودگاه امام خمینی‌(ره) هستیم.

     حاجیلو با اشاره به تسهیل صادرات ماشین‌آلات فرسوده کشور نیز گفت: در این زمینه برای نوسازی ناوگان صنعت چاپ کشور اقداماتی انجام داده‌ایم و تاکنون نیز برای صادرات ماشین‌های خود به افغانستان و عراق کارهایی انجام شده است.

    وی تاکید کرد: ارتباط با اتحادیه چاپ استان‌های مختلف و هم‌طراز شدن پروانه بهره‌برداری چاپخانه‌ها مثل سایر صنایع نیز ازجمله اقدامات در این مدت بوده است.

    توجه به پژوهش در اتحادیه چاپخانه داران تهران

    در پایان نیز تقی‌علیان، مشاور اتحادیه چاپخانه داران تهران نیز به توجه به بحث پژوهش در حوزه چاپ اشاره کرد و گفت: طی تفاهم ‌نامه ‌ای با پژوهشگاه فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توافقات خوبی کرده‌ایم تا از پایان‌ نامه ‌های مقطع دکتری در حوزه چاپ حمایت شود.

     وی ادامه داد: همچنین قرار شده است که از کتاب ‌هایی که با موضوع چاپ نگاشته می ‌شود با پرداخت بخشی از حق‌التالیف یا خرید نسخه‌ های کتاب حمایت شود.

     علیان به تشکیل اتاق فکر در اتحادیه چاپخانه داران تهران نیز اشاره کرد و گفت: در تلاشیم مجموعه‌ای از افراد خبره و با تجربه حوزه چاپ در نشست‌های اتاق فکر حضور داشته باشند و استراتژی‌های آینده این صنعت در این اتاق بررسی شود.

    به گفته وی، جلسات این اتاق فکر طی دو هفته آینده برگزار می‌شود و در ادامه نیز بازدیدها و نشست ‌های هیئت مدیره از چاپخانه ‌داران با هدف شناسایی مشکلات از دل چاپخانه ‌ها برگزار خواهد شد.

    مقاله قبلیکشف انبار هزار تنی احتکار کاغذ در شور آباد
    مقاله بعدیمسئول جدید کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد معرفی شد

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.