رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان همدان در جشنواره صنعت چاپ همدان گفت: تقاضای ما از وزیر ارشاد این است که توجه جدی به عرصه صنعت چاپ صورت بگیرد.
امین خضریان، رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان همدان در جشنواره صنعت چاپ همدان توضیح داد: جشنواره صنعت چاپ همدان به دلیل همزمانی با افتتاح موزه صنعت چاپ استان با چند ماه تأخیر برگزار شد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به جایگاه و اهمیت صنعت چاپ بیان کرد: با بررسی وضعیت صنعت چاپ در کشورهای توسعهیافته متوجه میشویم که این صنعت همواره بسیار موردتوجه است و به آن بهای بسیاری میدهند چراکه ساختارهای آموزشی، فرهنگی، صنعتی، مطبوعاتی و صادراتی هر کشوری با چاپ تکمیل میشود و هیچ کشوری بدون توجه، ارتقا و توسعه صنعت چاپش توسعه نمییابد.
خضریان با اشاره به اینکه توسعه بدون چاپ معنا پیدا نمیکند اظهار کرد: چاپ ابزار انتقال فکر و اندیشه، ایجاد ارزش افزوده، شناسایی و هویت کالا و رسانه و مطبوعات است.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان همدان تأکید کرد: چاپ از ملزومات توسعه فرهنگی، تجاری، صنعتی، آموزشی و صادراتی هر کشوری است و باید درصدد توسعه آن باشیم و به آن بهای بیشتری بدهیم.
وی ادامه داد: حمایت از صنعت چاپ با تسهیلات عادی کارساز نخواهد بود و به تسهیلات و توجه ویژه نیاز دارد. صنعت چاپ زمینه فعالیتهای بسیاری در عرصه فرهنگی و اقتصادی است. مدیریت کلان حوزه چاپ بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تقاضای ما از وزیر ارشاد این است که توجه جدی به این عرصه صورت بگیرد؛ البته این توجه نباید صرفاً در مجموعه وزارت ارشاد باشد بلکه باید در وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاقهای اصناف نیز موردتوجه قرار گرفته و به اتحادیهها به عنوان بازوان اجرایی این حوزه نگاه شود. ملاک در اتاق اصناف نباید کثرت اعضا باشد. جشنواره صنعت چاپ همدان
بیشتر بخوانید: راه اندازی موزه صنعت چاپ و نشر در همدان
خضریان با بیان اینکه نگاه به صنعت چاپ باید نگاهی خاص باشد، اظهار کرد: در نگاه حمایتی از این صنعت، اهمیت و جایگاه، حجم سرمایهگذاری و میزان اشتغالزایی در عرصه چاپ باید بررسی شود. حوزه چاپ به دلیل ساختار تولیدی خاص خود، با تسهیلات عادی قابلیت توسعه و ابقا ندارد و به توجه جدی نیازمند است.
در پایان این آیین با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیئت همراه موزه چاپ استان همدان افتتاح شد. در این موزه نسخ قدیمی از کتابها و اسناد مختلف به چشم میخورد.