دومین جلسه هم اندیشی اتحادیه چاپخانه داران برگزار شد

    0
    113
    اتحادیه چاپخانه داران

    دومین جلسه هم اندیشی اتحادیه چاپخانه داران تهران صبح سه شنبه ۳۰ آذرماه با حضور جمعی از بزرگان این حوزه و با هدف ترسیم استراتژی آینده اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد.

    علی طارمی، محمود پیشعلی، حسین احمدی، مهرداد نباتچیان، احمد فروزیده، حمیدرضا طاهری آشتیانی، مجید خادمی، دکتر رضا منصوری، مسعود فرشی فرید، فرهاد عماد، مجید اسماعیل زاده، احمد ابوالحسنی، سعید علیان و  جلال ذکایی از جمله نخبگان صنعت چاپ  بودند که  در جلسه  شرکت داشتند.

     در ابتدای جلسه احمد ابوالحسنی  رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار داشت:  در ادامه مباحث جلسه قبل، در صدد هستیم بر اساس اولویت هایی که اتاق فکر برمبنای امکانات و اختیارات اتحادیه تعیین می کند برنامه ریزی کرده و عمل کنیم.

    اتحادیه چاپخانه داران تهران

    ترسیم نقشه راه با کمک مشاور

    مهرداد نباتچیان، مشاور عالی برنامه ریزی توسعه صادرات با تأکید بر اهمیت نقش استراتژیست در جهت حل مشکلات صنعت چاپ اظهار داشت: بر اساس مطالب مطرح شده در جلسه گذشته دغدغه ما تهیه یک چشم انداز برای صنف معظم چاپ است؛ و این چشم انداز بالا بردن جایگاه صنف در منطقه است، بر این مبنا ما می خواهیم به بهترین تأمین کننده نیازهای چاپی در خاورمیانه و منطقه تبدیل شویم، این مهم را  نیز با در نظر گرفتن منافع صنف در غالب منافع ملی به سرانجام خواهیم رساند؛ در همین راستا نیازمند یک مشاور قوی هستیم تا به اتحادیه در جهت رسیدن به این هدف یاری رساند، برای این منظور آماده شنیدن پیشنهادات و استفاده از تجربیات شما در این رابطه هستیم.

     وی افزود: حضور افراد در جلسات اتاق فکر، براساس منفعت شخصی نیست. بلکه حضوری عام المنفعه و در راستای منافع کل صنف چاپ است. در اتاق فکر قرار است برای مشکلات صنف، راهکار های عملی ارائه شود.

    اتحادیه چاپخانه داران

    ساختاری برای همه چاپخانه ها

    علی طارمی مدیرعامل سابق شرکت افست و پیشکسوت صنعت چاپ  در ادامه  با توجه به تفاوت نیازهای چاپخانه داران کوچک و بزرگ بیان داشت: انتظارات چاپخانه های بزرگ با چاپخانه های کوچک متفاوت است، کارها و برنامه هایی که برای قشر اول در نظر گرفته می شود نمی توان برای قشر دوم نیز در نظر گرفت. یکی دیگر از مواردی که باید در نظر داشت این است که باید به فکر طراحی ساختاری باشیم که مورد پذیرش همگان باشد. برای چنین  کاری نیز باید ذی نفعان را دخیل کنیم وگرنه به نتیجه مورد نظر نخواهیم رسید. ما نیاز به یکپارچگی داریم. به گونه ای باید برنامه ریزی داشته باشیم که خروجی ما نتیجه فعالیت و فکر همه کسانی باشد که در تصمیم گیری نقش داشته اند.

    وی در ادامه اظهار داشت: تا کنون تمامی برنامه های ما منوط بر حساب باز کردن روی حمایت های دولتی بود اما در حال حاضر باید بر توانایی های خودمان اتکا داشته باشیم. ما در سال ۹۲ شورای سیاست گذاری داشتیم که بیشتر ساختار دولتی داشت و در حدود ۱۵ ، ۱۶ عضو نیز مقام های دولتی بودند. یکسری تصمیماتی گرفته شد، باید در برنامه ریزی های آینده مان تصمیمات آن شورا را نیز در نظر داشته باشیم، ببینیم تا چه حد موازی است یا هم پوشانی دارد.

     

    حذر از ایدئالیسم

    جلال ذکایی مشاور عالی اتحادیه لیتوگرافان اظهار داشت: زمانی که حرف های بزرگ و ایده آل گفته می شود تن بنده به لرزه می افتد! که آیا می توان این صحبت ها را اجرایی کرد یا خیر. این مطلب را همواره باید در نظر داشته باشیم که اساساً بضاعت ما چیست؟ ما یکسری امکانات و محدودیت ها داریم، قوانین و ضوابطی نیز وجود دارد که ممکن است راهگشا یا سد راه باشند. باید قدرت تشخیص مان را بالا ببریم و در برنامه ریزی هایمان این مطالب را لحاظ کنیم. آیا برای کل کشور قرار است تصمیم گیری کنیم یا برای تهران؟ هر آن چه هست باید مدون شود، برای شروع کار بهتر است  از یک مدل کوچک کارمان را آغاز کنیم.

    وی افزود: ما باید متناسب با ظرفیت هایمان تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. کاری که می توانیم انجام دهیم این است که لیستی از مشکلات تهیه کنیم؛ از نوسانات نرخ ارز تا تصمیمات غلط دولت، بر این مبنا برنامه ای تدوین می کنیم که با توجه به شرایط، کدام یک از آن موارد را می توانیم با کمک گرفتن از ظرفیت ها و توان مندی هایمان حل کنیم؛ مسئله را که یافتیم از مشاور برای حل آن کمک خواهیم گرفت. برنامه استراتژیک یک علم است و متخصص خودش را می طلبد.

     

    بیشتر بخوانید:نخستین نشست اتاق فکر اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد

     

    استفاده از خرد فردی

    رضا منصوری، مدیرعامل شرکت زنجیره‌های زرین هوشمند آینده و مشاور آموزشی اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار داشت: دوستان در این جلسات مباحث کلی فراوانی را مطرح کردند، این موضوع جمع بندی کار را خیلی سخت می کند. باید اهداف اجرایی و عملیاتی مان را از تشکیل اتاق فکر مشخص و مدون کنیم.

    وی در ادامه بیان داشت: هر کدام از افرادی که در  اتحادیه چاپخانه داران تهران جمع شده اند یک خرد فردی دارند که براساس تجربه و تخصصشان به آن دست پیدا کرده اند. ما می توانیم برای تصمیم گیری از خرد فکری تک تک این عزیزان استفاده کنیم. ساختار اتاق فکر به گونه ای است که ماهیت پژوهشی و مشاوره دارد اما تصمیم گیری نمی تواند بکند. این موضوع را باید در نظر داشته باشیم.

    منصوری با تأکید بر مشخص کردن مسائل و  موضوعات جلسات اظهار داشت: اگر ما بدانیم که در هر جلسه ای چه مسائلی قرار است مورد بحث قرار بگیرد می توانیم وقت بگذاریم، راه های حل مسئله را مورد بررسی قرار داده و در ادامه برای حل آن راهکار ارائه بدهیم؛ به این ترتیب از تکرار و کلی گویی جلوگیری به عمل می آید. مشخص کردن ارکان و ساختار اتاق فکر نیز از مواردی است که باید به آن پرداخته شود، یکسری کارگروه هایی هستند که باید تشکیل بدهیم و به کمک آن مسائل را حل و فصل کنیم.

     

    همدلی نیاز صنف و اتحادیه چاپخانه داران تهران

    مجید اسماعیل زاده مدیر مجموعه کیان چاپ با تأکید بر امر همدلی در میان صنف اظهار داشت: بهترین کار این است که ما در این صنف در کنار یکدیگر قرا بگیریم تا رودروی هم؛ تا زمانی که یک ادبیات مشترک بین ذی النفعان ایجاد نشود ما به نتیجه ای نخواهیم رسید. زایشی که از اتاق فکرها ایجاد می شود باید به یک نقشه راه منتهی شود تا بتوانیم به صورت عملیاتی کار انجام دهیم. اتحادیه به تیمی احتیاج دارد که کار عملیاتی انجام دهد، مشاوره را هر کدام از ما تک تک می توانیم ارائه دهیم اما دغدغه اصلی، خروجی این جلسات است.

    وی در ادامه بیان داشت: افراد با سابقه زیادی در صنف ما وجود دارند و می توانند مشاوره های درستی به ما بدهند که خروجی مناسبی نیز داشته باشد؛ اگر بتوانیم از آن ها دعوت به عمل بیاوریم و هزینه هایشان را نیز پرداخت کنیم نتایج  مناسبی خواهیم گرفت.

     

     تهیه خوراک مناسب برای استراتژیست

    دکتر حمیدرضا طاهری آشتیانی (مدیر گروه صنایع چاپ و بسته بندی و مدیر عامل مجموعه گاما پک) بیان داشت: بحث اینکه چرا می خواهیم اتاق فکر داشته باشیم در جلسه پیش مطرح شد و تعاریفی نیز از اتاق فکر ارائه شد. از این پس می خواهیم چراغ راهی در اختیار استراتژیست آینده قرار بدهیم؛  و برای اینکار به تجربه نیاز داریم.

    وی در ادامه افزود: زمانی که ما می خواستیم ۷ الی ۸ شرکت را به هلدینگ کنونی تبدیل کنیم اصلاً نمی دانستیم که باید چه کنیم و در این راستا از سرپرست استراتژیک گروه های بزرگی مانند گلبرگ و کاله، جناب مهندس چینی فروشان کمک گرفتیم که بسیار مؤثر بود. طبق تعریف ایشان استراتژی چکیده ذهن و فکر تمام مدیران، دست اندرکاران و تأثیرگذاران سازمان است، به غیر از رأس هرم؛ چرا که آن ها بر اساس حساب و کتاب جیب خودشان محاسبه می کنند و حرف می زنند. بعد از آن برنامه ای تدوین می شودکه برای مثال در سال ۱۴۰۵ قرار است با این ظرفیت به یک چشم انداز مشخص برسیم؛ اینکه از چه سخت افزارها و نرم افزارهایی باید استفاده شود نیز در مراحل بعدی و توسط استراتژیست مشخص می شود.

    طاهری آشتیانی افزود: مسئله مهم اما این است که چه خوراکی قرار است ما به استراتژیست مان بدهیم. شما اگر به زبان عبری صحبت کنید اما مشاور شما چینی زبانی باشد که عبری نداند مسلماً به بن بست برخواهید خورید. این موضوع مهم است. لزوم نیاز اتحادیه به یک مشاور کاملاً مشخص و روشن است؛ اما همان‌طور که اشاره کردم خوراکی که شما برای تصمیم گیری و ارائه راهکارها به او می دهید مهم ترین بخش ماجرا است.

     

    اتحادیه چاپخانه داران تهران در نقش اسپانسر

    مجید خادمی(مدیرعامل مجتمع چاپ پویا هنر نوین) اظهار داشت: یکسری شعار هایی داده می شود بر این مبنا که در سال ۱۴۰۵ ایران رتبه اول خاورمیانه خواهد شد. ما قوانین و مشکلات دست و پاگیری داریم که این امکان را به ما نمی دهد! یک مشاور بی طرف می تواند به ما کمک کند تا اهداف و زمانبدی مناسبی انجام دهیم؛ از یک سو نیاز داریم تا مشکلات را دسته بندی کنیم. مواردی که عرض کردم نیاز به برنامه ریزی های یک استراتژیست دارد. ما هم می‌توانیم در نقش یک اسپانسر ظاهر شویم. این مشاور است که می تواند فکر کرده و راه حل ارائه کند. کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم این است که مشخص کنیم این مشاور از کجا با چه حقوق و چه هدفی استخدام شود.

     

    اجماع برای رسیدن به اهداف  اتحادیه چاپخانه داران تهران

    محمود پیشعلی، مدیر مجموعه چاپ و بسته‌ بندی فرارنگ آریا بیان داشت: ما باید در تصمیم گیری ها و عملکردها به یک اجماع برسیم. افرادی که در صنف فعال هستند باید با یکدیگر همسو باشند؛ از سویی نکته‌ی دیگری که باید در نظر باشیم این است که قدرت چاپخانه ها و نوع مدیریت هایشان با هم متفاوت است. برای تصمیم گیری و ارائه اطلاعات به مشاور توجه به این مهم ضروری است.

     

    توجه به توانمندی های افراد صنف

    احمد فروزیده ، مدیر چاپ ۱۲۸ با تأکید بر بزرگ شمردن توانایی های فعالان صنعت چاپ اظهار داشت: چرا می گویید نباید بزرگ فکر کنیم؟ این اشتباه بزرگی است، اتفاقاً ما باید به قله ها فکر کنیم. باید به جایی برسیم که بتوانیم برای صنف چاپ سازمان تشکیل دهیم. ما درصنف افراد بسیار قدرتمندی داریم که می توانند کمک کنند.

    وی در ادامه بیان داشت: اردبیهشت ۶۱ بنده مجوز گرفتم، دوره ای بود که جناب ذکایی در بدنه دولت بودند و دوره خوبی نیز بود؛ اما ما نتوانستیم یکسری از برنامه ها را اجرا کنیم، دلیلش نیز این است که ظرف مناسب وجود ندارد. همه باید برنامه هایمان را در یک ظرف جمع آوری کنیم، بنده از درون صنف  مشاوری معرفی می کنم که از جنس صنعت چاپ باشد؛ نه اینکه تازه بخواهد برود در مورد حوزه ما تحقیق کند تا بتواند برای ما  آن‌هم با هزینه های میلیاردی برنامه استراتژیک بنویسد.

     

     اتحادیه چاپخانه داران تهران نیازمند تشکیلات ساختارمند

    مسعود فرشی‌ فرید مشاور عالی شرکت تعاونی چاپخانه‌ داران تهران اظهار داشت: نظرات متفاوت و پراکنده ای وجود دارد. برای ارائه برنامه های تحلیلی نیز تنها از یک روش استفاده نمی کنند؛ اما  اگر بخواهیم برای حل مشکلات هر چاپخانه ای یک مدل ارائه بدهیم نیز امکان پذیر نیست.

    وی در ادامه بیان داشت: مسئله اتحادیه چاپخانه داران تهران این است که تشکیلات ساختاری ندارد. مشاور برای حل مشکلات یک شرکت سازمان یافته استخدام می شود؛ برای مثال سندیکای برق، تشکیلات ساختار یافته  ای است که گره های کورش را با کمک های مشاور حل می کند. برنامه راهبردی در تشکیلات غیر ساختاریافته به سرانجام نمی رسد. ما نیاز به یک ساختار قوی داریم؛ بعد از آن اتحادیه پیش ران ها را مشخص می کند.

    اتحادیه چاپخانه داران تهران

    مشاور عالی اتحادیه چاپخانه داران تهران: حل مشکلات صنعت چاپ به کمک نخبگان

    تقی علیان، مشاور عالی اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار داشت: اتحادیه چاپخانه داران تهران کنونی وارث یکسری مشکلات است که بخش دولتی و خصوصی به حل آن اهتمام نکرده اند؛ در این فاصله ۱۰ الی ۱۵ مدیر کل در فواصل مختلف آمده اند و رفته اند و هر کدام نیز برنامه هایشان قائم به خودشان بوده است. نیازهای صنعت چاپ همچنان لاینحل باقی مانده است. دسته بندی مشکلات کار دشواری است و همه نیز منتظر نتیجه اند؛ هم اکنون نخبگان این حوزه در اینجا جمع شده اند، ما باید خروجی ها و اطلاعات را از همین جمع دریافت کنیم، شما در اینجا طرح موضوع می کنید و ما این مطالب را به مشاور منتقل می کنیم.

    وی در ادامه افزود: اتحادیه چاپخانه داران تهران نیاز به نقشه راه با  اهداف و زمان‌بندی مشخص دارد. این جلسات  ادامه خواهد داشت تا بتوانیم از حضور شما عزیزان در این مورد استفاده کنیم.

    اتحادیه چاپخانه داران تهران

    پرهیز از کلی گویی

    فرهاد عماد، مدیر لیتوگرافی عماد و دبیر کارگروه های اتحادیه چاپخانه داران اظهار داشت: مسئله ای که در حال حاضر ما با آن درگیر هستیم کلی گویی است. هر کدام از دوستان از منظر خودشان صحبت  کردند. اصرار بر تدوین نقشه راه و استخدام استراتژیست پیشنهادات بسیار خوبی است، اما ما باید اطلاعات درستی به این مشاور بدهیم؛ برای مثال  دست کم  باید یک آمار درست از تعداد چاپخانه هایمان  در اتحادیه چاپخانه داران تهران داشته باشیم که  در حال حاضر نداریم! استراتژیست باید اطلاعات قابل فهم داشته باشد تا بتواند برنامه راه بدهد. این موضوعی است که نیاز به توجه دارد.

    اتحادیه چاپخانه داران تهران

    مقاله قبلیصفر تا صد طراحی یک کمپین بازاریابی موفق
    مقاله بعدیابهام در رقم وام ازدواج در سال ۱۴۰۱

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.