مدیر انتشارات ویرایش گفت: با گران شدن نرخ دلار در بازار بار دیگر ناشران نگران این هستند که با کمبود اولیه مثل کاغذ روبهرو شوند و در این زمینه ثابت نگه داشتن قیمت کاغذ در بازار نکته مهمی است که امیدوارم توزیع کاغذ دولتی به آن کمک کند.
سعید میرجلالی، مدیر انتشارات ویرایش ، با اشاره به اثرات کاهش قیمت کاغذ در بازار گفت: به دلیل توزیع کاغذ دولتی از سوی تشکلهای صنعت نشر و گسترده شدن واردات کاغذ نسبت به سال گذشته وضعیت کاغذ تحریر بهخصوص در حوزه نشر بهتر شده و برای ناشران نیز اثرات مثبتی به همراه داشته است.
وی افزود: خوشبختانه در هفتههای اخیر قیمت کاغذ روند روبهثباتی داشته و نسبت به ماههای اول سال کاهش زیادی داشته است که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد تا بحث قیمتگذاریها ثبات بیشتری پیدا کنند. در واقع ثابت ماندن قیمت کاغذ خواسته اصلی ناشران است.
میرجلالی با طرح این موضوع که ثابت نگه داشتن قیمتها نکته مهمی است که باید آن را در نظر گرفت، عنوان کرد: این روزها قیمت دلار بار دیگر افزایش پیدا کرده است و اهالی نشر نگران هستند که بار دیگر همانند سال گذشته با کمبود مواد اولیه روبهرو شویم.
وی یادآور شد: در سال گذشته آنقدر قیمتها بالا رفت که ناشران برای چند ماه فکر تولید کتابهای جدید را کنار گذاشتند؛ زیرا قیمت نهایی کتاب بالا میرفت و این احتمال وجود داشت که مصرفکننده خرید راحتی نداشته باشد.
میرجلالی با بیان اینکه اکنون فعالان حوزه کاغذ باید برای ثبات بازار تلاش کنند، توضیح داد: اهالی نشر، واردکنندگان کاغذ و دولت باید با همکاری یکدیگر و اتخاذ تصمیمهای همسو، زمینه را برای کاهش قیمت کاغذ و ثبات آن در بازار ایجاد کنند.
وی با اشاره به زمانی که کاغذ در بازار آزاد، گران فروخته میشد، گفت: وقتی کاغذ را گران خریدیم، تلاش کردیم قیمتگذاری منصفانهای داشته باشیم و به جای ۱۵ درصد سود، سود خود را به ۱۰ درصد کاهش دادیم تا بازار و مشتریان خود را از دست ندهیم.
میرجلالی تاکید کرد: توزیع کاغذ در بازار باید به صورت مستمر ادامه داشته باشد تا ثبات قیمت ایجاد شود، زیرا اگر کاغذ به میزان کافی در بازار نباشد اهالی نشر بار دیگر دچار چالش میشوند.
قیمت کاغذ این روزها به شدت متغیر است، با گران شدن دلار در بازار قیمت های اکثر کالاها به شدت نغییر پیدا کرد، از جمله قیمت کاغذ، این مسئله باعث شد کاغذ در بازار نایاب شود و علاوه بر آن قیمت کاغذ از رولی ۸۰ هزار تومان تا ۴۰۰ هزار تومان و بیشتر نیز افزایش پیدا کرد. این مسئله باعث شد تا قیمت کتاب نیز به شدت افزایش پیدا کند و کتاب از سبد کالای اکثر خانوارهای ایرانی بیرون گذاشته شود.
در نهایت بسیاری از ناشران از چاپ بسیاری از کتب نیز منصرف شدند. در این بازار آشفته اما با تدابیر دولتی، دادن کاغذ دولتی به ناشران و یکسری سیاست های دولتی، دولت توانست تا قیمت کاغذ را به طرز باور نکردنی پایین بیاورد، این مسئله باعث مسرت خاطر ناشران و اهالی فرهنگ شد، اما این روزها باز هم قیمت دلار به شدت متغییر شده است و این مسئله باز هم به احتمال گران شدن کاغذ دامن زده است.
بسیاری از ناشران در انتشار کتاب هایی خود تعلل می کنند تا شاید بتوانند با سود بیشتر و ضرر کمتر کتاب ها را منتشر کنند. اکثر ناشران خواهان ثبات قیمت کاغذ هستند تا شاید این مشکل اساسی را حل کنند، چرا که نمی توانند میزان سود و زیان خود را با توجه به متغییر بودن قیمت کاغذ به درستی پیش بینی کنند، نتیجه این امر کساد بازار است و رکود چرا که ناشران نگران این مطلب هستند که هر لحظه با توجه به ثابت نبودن قیمت کاغذ دچار ضرر و زیان شوند.