راه حل های مناسب برای رفع مشکلات گمرکی برای تسهیل صادرات وساخت بسته بندی های مناسب برای صادرات بهتر در دستور کار مسئولین دولتی قرار گیرد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایرنا ،استاندار آذربایجان غربی در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی مطرح کرد: تامین کردن زیر ساخت هایی که بتواند بسته بندی مناسب و با کیفیت بالا تولید کند باید در دستور کار دولت قرار بگیرد چرا که بسته بندی مناسب در صادرات بسیار اثر گذار است. وی حمایت های بانکی را در این میان بسیار تاثیر گذار دانست به ویژه بسته بندی سیب در این بین در میان سایر محصولات کشاورزی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی اشاره کرد بسته بندی سیب به صورت دستی و توسط خود کشاورزان و باغداران انجام می گیرد، وی همچنین گفت برای افزایش درآمدها و کاهش هزینه ها بسته بندی ها باید در سایز های کوچک انجام شود. این مطلب هم به صادرات خارجی کمک می کند و هم توزیع داخلی را برای فعالان این صنعت فراهم می کند..
وی همچنین گفت باید موانع را برای صادرات از میان برداشت و این مسئله با همت مسئولان انجام می گیرد، مسئولان استانی باید راهکارهای کاربردی برای رفع موانع در این خصوص ارائه دهند تا بتوانیم برای حل مشکلات به خصوص در بخش گمرک راه حل های مناسب ارائه دهیم.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه برخی اختیارات در خصوص گمرکات از استانها سلب و در کشور متمرکز شده است، اظهار کرد: این مشکلات باید به صورت ملی و در سطح کلان بررسی و تصمیم گیری شود.
سعادت به موضوع تاخیر خروج کامیونهای ایرانی در مرز ترکیه و حمل یکسره کالا از استان به کشور عراق اشاره کرد و گفت: پیگیری این دو موضوع در دستور کار مسئولان است که امیدواریم مشکل مرز ترکیه بر این اساس حل شود ولی طرف عراقی به دلیل مسائل و مشکلات خود، اجازه حمل یکسره را نمی دهد .
پرویز تقوی ناظر گمرکات آذربایجان غربی نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت صادرات، واردات و ترانزیت در مرزهای استان ارائه کرد و افزود: آذربایجان غربی در زمینه صادرات در کشور رتبه یازدهم و در زمینه واردات در سطح کشور در رتبه دهم قرار دارد.
وی اضافه کرد: امسال یک میلیون و ۳۷۶ هزار تن محصول به ارزش ۴۵۵ میلیون دلار از استان صادر و ۳۹۷ هزار و ۱۱۴ تن کالا به ارزش ۵۴۱ میلیون دلار به کشور وارد شده است.
وی اظهار کرد: در سال جاری همچنین یک میلیون و ۱۵۵ هزار تن محصول به ارزش دو میلیارد و ۸۱۷ میلیون دلار از استان تزانزیت شده است.
در این جلسه به موضوع ۵۰۰ هزار تن سیب ذخیره شده در سردخانههای آذربایجان غربی و راههای بسته بندی و صادرات آن اشاره و نبود بسته بندی و سورتینگ مناسب، نبود سیستم حمل و نقل یخچالدار، نبود حمل و نقل ریلی و هوایی از جمله مشکلات موجود بر سر راه صادرات این محصول عنوان شد.
بسته بندی یکی از صنایع بسیار مهم و تاثیر گذار در بخش صادرات است، زمانی که یک کالا در بسته بندی مناسب عرضه شود می تواند حرفی در عرصه جهانی داشته باشد. برای مثال در بخش خوراکی این مطلب به وضوح خود را نشان می دهد، چرا که استادارد های سلامت به غیر از زیبایی و شکلیل بودن بسته ندی نیز مطرح می شود.
بسته بندی زعفران یکی از موارد مهمی است که در ایران باید به آن توجه بیشتری شود تا به یک برند جهانی تبدیل شود و به غیر از آن می توان به بسته بندی صنایع دستی نیز اشاره کرد که پتانسیل های فراوانی برای رشد و ارتقا دارد. توجه مسئولین به این دو کالا نیز بسیار حائز اهمیت است.
همجنین کالاهایی همچون سیب، مواد خوراکی، میوه هایی که قایلیت صادرات را دارد باید مورد توجه دولت قرار بگیرد و رد این خصوص برنامه ریزی های لازم با هم فکر یهای مسوئلین دولتی انجتم بگیرد. بعد از مشکلاتی که در بخش صادرات کالاهای غیر نفتی برای کشور عزیزمان ایجاد شد باید تمرکز و قدرت خود را بر کالاهای غیر نفتی که پتانسیل لازم برای صادرات را دارند گذارده شود و تمهیدات لزم در خصوص پیشرفت صنایع وابسته به این موضوع به خصوص صنعت بسته بندی در نظر گرفته شود.