استفاده از دستگاه سیل وکیوم یکی از روش های کارآمد برای حفظ و نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی است. بسته بندی سبزیجات، لبنیات، گوشت، ساندویچ، میوه خشک و… به کمک این دستگاه، انجام شده و به بازار عرضه می شوند.
تاثیر وکیوم کردن بسته در ماندگاری مواد غذایی
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از جهان امروز ، بسته بندی یکی از مهم ترین مراحل تولید مواد غذایی است. انتخاب بسته بندی جذاب و متناسب با نوع محصول، در فروش هرچه بهتر آن، اثر گذار است. تولید کنندگان مواد غذایی باید توجه داشته باشند تا دستگاه بسته بندی خود را از شرکت های سازنده معتبر تهیه کنند تا از کیفیت و کارایی دستگاه و خدمات آن مطمئن بوده و در حین کار دچار مشکل نشوند.
انسانها در گذشته با استفاده از روشهای مختلفی از مواد غذایی و محصولات استفاده میکردند؛ اما امروزه با پیشرفت علم وتکنولوژی روز دنیا روشهای نوین و بسیار کارآمدی برای نگهداری و حفظ طولانی مدت مواد غذایی ابداع شده است.
دستگاه وکیوم مواد غذایی هوای درون بسته را به راحتی خارج کرده و با این کار از محتویات محصولات بسته بندی شده محافظت می شود. با استفاده از دستگاه وکیوم مواد غذایی، اکسیژن داخل بسته از بین رفته و باعث طول عمر محصولات غذایی خواهد شد.
ویژگی های دستگاه سیل وکیوم
دستگاه سیل وکیوم یکی از انواع دستگاه بسته بندی سیل است که در صنایع و اصناف مختلف و متفاوت مورد استفاده قرار میگیرد. ویژگیها و عملکرد دستگاه سیل وکیوم با دستگاه سیل حرارتی کمی متفاوت بوده و همان طور که از نام آن پیداست در این دستگاه عمل وکیوم کردن(خروج هوا از ظرف) و سیل(پلمپ کردن دهانه ظرف) برای بسته بندی مواد غذایی انجام می شود.
این دستگاه اکسیژن و هوای داخل ظروف را تخلیه کرده و گازی را به داخل ظروف منتقل میکند که خاصیت نگه دارندگی دارند. از دستگاه وکیوم میتوان برای سالاد، ماهی و گوشت، میوه خشک، قارچ و سایر محصولات غذایی استفاده کرد.
مزایای استفاده از دستگاه سیل وکیوم
دستگاه بسته بندی سیل قابلیت پلمپ کرد دهانه ظروف پلاستیکی در هر شکل و سایزی را دارد. شما میتوانید با استفاده از دستگاه سیل وکیوم به راحتی تاریخ تولید و انقضای محصول را روی بستهبندی چاپ کنید. دستگاه های سیل کن در مدل های دستی، نیمه اتومات و اتومات ساخته می شوند و برای مصارف خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی قابل استفاده است.
از مشخصات دستگاه سیل وکیوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-دارای کنترلر برای تنظیم عملیات دستگاه
-با امکان نصب پمپ وکیوم و سیستم تزریق گاز
-برق مصرفی مورد استفاده: تک فاز/ سه فاز
-مجهز به سیستم چشمی و سنسور الکترونیکی
-دارای بدنه با رنگ الکترواستاتیک کوره ای
-قابلیت نصب تاریخ زن
-ساخته شده با تعداد قالب های متفاوت
بهترین روش بسته بندی سبزیجات تازه و خشک
برای افزایش طول عمر و تازه نگه داشتن میوهها و سبزیجات، بسته بندی آن ها در پاکت های سلفونی یا ظروف پلاستیکی همراه با تزریق گاز یا وکیوم کردن آن، بهترین روش است. این عمل باعث میشود طعم و رنگ و ارزش غذایی محصولات به مدت زیادی حفظ شود.
دستگاههای بستهبندی سیل وکیوم با استفاده از سیستم های مخصوص به خود گازهای نگهدارنده را به داخل کیسههای پلاستیکی تزریق کرده و و هوای داخل آن را خارج میکند و به این صورت به افزایش کیفیت و ماندگاری محصولات برای بسته بندی سبزی، صیفی جات و دیگر مواد غذایی به کار می رود.
نحوه بسته بندی گوشت، مرغ و ماهی
به دلیل افزایش روزمرهی جمعیت جهان و به موازات آن تقاضای این جمعیت برای مصرف گوشت و فراوردههای آن، یکی از مهمترین دغدغهی صاحبان این صنایع رعایت مسائل بهداشتی و چگونگی نگهداری و بسته بندی این محصولات است.
یکی از پیشرفته ترین روش های حفظ و نگهداری مواد غذایی وکیوم کردن این محصولات با استفاده از دستگاه سیل وکیوم است. این روش برای بسته بندی انواع فرآورده های گوشت و مرغ، ماهی، سوسیس، کالباس و … استفاده میشود.
محصولات غذایی تک نفره مانند(ماست، عسل، خامه، مربا، ترشی و…) به دلیل مقادیر مصرفی بالا و استفاده زیاد از آنها در مکانهای عمومی مانند هتل، بیمارستان، تالار پذیرایی، مدرسه، دانشگاه، ادارت، کارخانجات، مهمانی ها، هواپیما، مسافرت و.. بسیار کارآمد است و باید در بستهبندی این محصولات نهایت دقت و ظرافت لازم را بکار برد.
بیشترین محصولی که در سالاد های مورد استفاده قرار میگیرد سبزیجات است؛ و سبزیها از آن دسته محصولاتی هستند که به سرعت فاسد میشوند پس بسته بندی سالادهای تک نفره با دستگاه های سیل وکیوم برای افزایش عمر ماندگاری آن و اصلاح اتمسفر موجود در ظروف مورد استفاده بسیار حائز اهمیت است.
ماندگاری مواد غذایی دستگاه سیل وکیوم
با پیشرفت جوامع، صنعت، علم و تکنولوژی، صاحبان صنایع معمولا از دستگاههای مدرن و پیشرفته برای تولید کردن محصولات خود استفاده میکنند و یکی از دستگاههایی که امروز بسیار مورد توجه و استقبال صنایع قرار گرفته است؛ دستگاه سیل وکیوم است.
بیشتر بخوانید: تاریخچه دستگاه های بسته بندی؛ از ابتدا تا به امروز
با دستگاه سیل وکیوم می توان انواع محصولات غذایی را در ظروف پلاستیکی بسته بندی کرد و از آن در برابر رطوبت، سرما و گرما، گرد و غبار و هرگونه ذرات خارجی محافظت کرد. به همین دلیل منجر به فاسد شدن و آلودگی محصول نخواهد شد و تا رسیدن به دست مشتریان کیفیت و سلامت خود را حفظ می کند.
دستگاه سیل وکیوم با تزریق گاز با تخلیه هوای داخل بسته و تزریق گازهای نگه دارنده از اکسیده شدن مواد داخل بسته کاهش یافته و از کپک زدن و بو گرفتن آن جلوگیری میکند و باعث می شود مواد غذایی بسته بندی شده کیفیت اصلی(طعم، رنگ، شکل) و تازگی خود را حفظ کنند. استفاده از انواع دستگاه سیل علاوه برافزایش زیبایی ظاهری بستهبندی باعث حمل و نقل آسان تر محصولات نیز خواهد شد.