آیا تلاش تشکلهای صنعت چاپ کشور برای معافیت مالیاتی و معافیت از مالیات بر ارزش افزوده خدمات زینک، چاپ با همت فعالان تشکلهای صنعت چاپ به ثمر خواهد نشست (؟) یا اینکه سازمان امور مالیاتی تفسیر دیگری از متن قانون خواهد کرد؟
غلامرضا شجاع، نماینده تشکلهای صنعت چاپ و مصرفکنندگان کاغذ و مقوای استانهای کشور و مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران، طی ارائهی بخشنامه مربوط به معافیت مالیاتی مربوط به زینک و چاپ در گفتوگویی اختصاصی به چاپ و نشر گفت: ما در دوره قبل مجلس شورای اسلامی برای عدالت در مالیات بر ارزش افزوده چاپخانهداران و همچنین فعالان رسته لیتوگرافی، تلاشهای فراوانی انجام دادیم؛ بهطور مثال بنده به همراه جناب مهندس مجتبی محمودیان رئیس اتحادیه چاپخانهداران قم و مهندس محمدعلی انصاریپور رئیس اتحادیه چاپخانهداران اصفهان در قم به دیدار رئیس وقت مجلس شورای اسلامی جناب دکتر علی لاریجانی رفته و با ایشان درباره موضوع فشار سازمان امور مالیاتی که منظور مالیات بر ارزش افزوده و مشکلات حاصل از آن بود به گفتوگو نشستیم.
وی در ادامه افزود: بنده و دوستان در جلسهی مذکور با ارائهی استدلالهای قوی و ارائه مستندات در خصوص کاهش درصد مالیات و عادلانه کردن مسئلهی مالیات بر ارزش افزوده خصوصاً از ۹ به ۳ درصد با رئیس وقت مجلس شورای اسلامی مذاکره و ایشان را مجاب کردیم؛ حتی درباره مالیات بر ارزش افزوده ناشران، بنده به ایشان عرض کردم که ناشران باید به لیتوگراف بابت زینک، به چاپخانهدار بابت چاپ و به صحاف و کاغذ فروشان بابت خرید گلاسه ۹ درصد مالیات پرداخت کنند؛ با این حال نمیتوانند ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداختی را از خریدار کتاب دریافت کنند؛ به همین دلیل خواستار معافیت مالیاتی خدمات چاپ شدیم.
سپس با ارائه چندین نمونه از فشار مالیاتی از نقاط مختلف شهرستانهای کشور مشکل را برای ایشان تشریح کردیم. برای مثال یک نمونه را عرض کنم که در خاطرم هست؛ چاپخانه کوچکی در بندرعباس با یک دستگاه ملخی قدیمی و ۲۰ متر محل کار که مجموع ماشین ملخی و سرقفلی آن حدود ۷۰ میلیون تومان بود؛ مشمول ۵۰۰ میلیون تومان مالیات بر ارزش افزوده و جریمه شده بود! ما چندین نمونه از این موارد را با منطق و استدلال برای دکتر لاریجانی شرح دادیم، ایشان نیز با نهایت تأثر پذیرفتند و قول حمایت و همکاری لازم در این زمینه را به ما دادند.
ادامه پیگیری های برای دستیابی به معافیت مالیاتی
شجاع بیان داشت: در همین رابطه ما جلسهای در هتل باباطاهر تهران با حضور نماینده تهران در مجلس، دکتر الیاس حضرتی که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بودند به همت شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران و به نام تشکلهای استانها دعوت و برگزار کردیم. در این جلسه تعدادی از روسای تشکلهای چاپخانهداران استانها و روسای سه اتحادیه چاپ، صحافی و لیتوگراف تهران و نخبگان چاپ و مشاور حقوقی و مالیاتی اتاق اصناف ایران و تهران دعوت شده بودند.
شجاع با توضیح اینکه هزینههای این جلسات به صورت کامل توسط شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران پرداخت شد، افزود: در این جلسه نیز مباحث بسیار مهم و اساسی مطرح و ضمن قانع کردن ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس با توضیحات حاضران در جلسه خصوصاً اشراف نماینده اتاق اصناف ایران، دلایل فشار مالیاتی تقدیم شد و خواستار معافیت خدمات چاپ و لیتوگرافی شدیم و جناب الیاس حضرتی قول مساعدت و حمایت دادند؛ الحق وانصاف هم در کمیسیون کمک کردند.
وی ادامه داد: در جلسهای دیگر نیز که با حضور خانم دکتر معصومه آقاپور، یکی دیگر از نمایندگان فعال کمیسیون اقتصادی مجلس در محل تعاونی لیتوگرافان که درواقع محل تشکلهای چاپ استانهای کشور است، نشستی چند ساعته صورت گرفت و در نهایت نظرات روسای تشکلهای چاپ و لیتوگراف و صحاف در صحن علنی مجلس به واسطهی همین نشستها مطرح و به صورت جدی مورد پیگیری و حمایت کمیسیون اقتصادی قرار گرفت.
نماینده تشکلهای صنعت چاپ و مصرفکنندگان کاغذ و مقوای استانهای کشور اظهار داشت: در این جلسه حتی پیشنهاد معافیت واردات مقوا، کاغذ گلاسه و زینک افست داده شد که با معافیت مقوا در کمیسیون به علت حجم واردات زیاد و رقم قابلتوجه از درآمد دولت مخالفت شد ولی به معافیت مالیاتی واردات زینک در صحن علنی مجلس رأی داده شد و به تصویب رسید که متأسفانه بعداً شورای نگهبان آن را رد کرد. اما راجع به مالیات ارزش افزوده لازم است همین جا از زحمات جناب مهندس کیوان کاشفی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران کرمانشاه و عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی ایران بابت معافیت خدمات زینک چاپ تشکر ویژهای داشته باشم. جا دارد از اتحادیه محترم ارومیه هم که در زمان همایش مالیاتی کشوری رایزنیهایی را با مسئولین سازمان امور مالیاتی انجام دادند، تشکر کنم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: البته اجرای این بخش از درخواست تشکلها، به دلیل مخالفت شورای نگهبان با تمام معافیتهای واردات مالیاتی، به تعویق افتاد. پیشنهاد بنده به تمامی اهالی صنعت چاپ کشور این است که اگر سازمان امور مالیاتی تفسیر دیگری از این معافیت کرد که بعید هم نیست (!) با استخدام یک وکیل پایه یک و مجرب در امور قوانین سازمان امور مالیاتی که به تمام راههای قانونی وارد بوده و ارتباطات خوبی نیز با مراکز تصمیمگیری رده بالای سازمان و مجلس داشته باشد، این مهم دوباره به جریان بیفتد. به نظر بنده برای تأمین حقالزحمه وکیل پایه یک مربوط به این مسئله نیز میتوان از همهی چاپخانههای کشور در تمام استانها، به ترتیب تعداد چاپخانههای هر استان، سهم حقالزحمه گرفته شود تا طبق این بخشنامه، پیگیریهای تخصصی صورت بگیرد و واحدهای چاپی به حق خود رسیده و از این بخش مالیات معاف شوند.
بیشتر بخوانید:به مناسبت پرواز سردار دل ها حاج قاسم سلیمانی
نماینده تشکلهای استانها در پایان درباره تلاشهای فعالان صنعت چاپ بهمنظور رسیدن به بخشنامه معافیت مالیاتی سخن گفت و افزود: این نکته نباید از چشم فعالان صنعت چاپ دور بماند که رسیدن به بخشنامه معافیت مالیاتی حاصل تلاشهای بیوقفه روسای اتحادیههای تشکلهای استانها بوده است که بنده از همین جا خدا قوت صمیمانهی خود را به آنان اعلام میدارم. خبرهای خوبی در این مورد از دو استان در هفتههای اخیر به بنده گزارش شد که امیدوارم دوستان بتوانند کتباً از مدیرکل مالیاتی استان خود نامه بگیرند تا این مهم به دیگر استانها نیز تسری پیدا کند و بدین وسیله به تهران و همهی استانها بهمنظور معافیت در خدمات چاپ و زینک کمک برسانند.