به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایرنا، مدیر جهاد دانشگاهی ریگان از پر محصولی باغات کشاورزی این استان خبر داد و گفت، امسال شاهد محصول بسیار خوبی بودیم و این محصولات برای صادرات به خارج از کشور و توزیع در داخل نیازمند بسته بندی های مناسب هستند. بسته بندی مرکبات باید آیتم های جهانی را داشته باشد.
حمید فرامرزی به این نکته اشاره کرد به دلیل آب و هوای مساعد امسال محصولات مرکبات رشد داشته اند ، این رشد که ۱۰ درصد تخمین زده شده است نیازمند مدیریت مناسب برای صادرات و توزیع است.
وی همچنین پیش بینی کرد که امسال بیش از ۲۰هزار تن محصول از باغات مرکبات این بخش برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی شود .
مدیر جهاد کشاورزی ریگان عنوان کرد: مرکبات بخش گنبکی به دلیل کیفیت بالای محصول در شرایطی تولید می شود که به صورت فله ای به بازار عرضه می شود .
فرامرزی همچنین گفت: با توجه به شرایطی که در این شهرستان حاکم است باید در مکان های مناسب و با کیفیت بالا کار بسته بندی محصولات کشاورزی انجام شود.وی همچنین به لزوم ایجاد برند برای بسته بندی ها ی این محصولات اشاره کرد.
وی افزود بر لزوم ایجاد مراکز بسته بندی مناسب به خصوص بسته بندی مرکبات تاکید کرد چرا که به این ترتیب دست دلالان از بازار کوتاه می شود و به این ترتیب سود بیشتری عاید کشاورزان و باغداران زحمتکش می شود.
بسته بندی مناسب و برند سازی
بخشدار گنبکی هم به اشتغالزایی فصلی به عنوان یکی از مزیت های این باغات اشاره کرد و بیان داشت : همزمان با آعاز برداشت مرکبات صدها نفر در باغات مرکبات مشغول به کار خواهند شد .
وی افزود در واقع این فصل، فصل رونق اقتصادی منطقه است و باید تمام سعی مان را انجام دهیم تا بیشترین سود عاید باغدران و زحمتکشان این منطقه بشود.
علیرضا جاویدان افزود: به دلیل بازارپسندی محصول مرکبات بخش گنبکی نیز بهاستانهای همجوار و نیز خارج از کشور صادر می شود. برداشت مرکبات از آذر ماه در بخش گنبکی اغاز و تا پایان بهمن ماه ادامه دارد.
در واقع محصولات کشاورزی و باغات تا حد بسیار زیادی به صنعت بسته بندی مربوط می شوند، به خصوص بسته بندی مرکبات چرا که نمی توان به صورت فله ای و بدون یک بسته بندی مناسب این محصولات را به بازارهای جهانی عرضه کرد، بنابر این بسته بندی محصولات کشاورزی نیاز به توجه مسئولان دارد تا به این ترتیب جلوی دلالانی که از دسترنج کشاورزان سودی دو چندان عایدشان می شود گرفته شود. با توجه به این که این محصولات در بازارهای جهانی نیز خریدار دارد لزوم رسیدگی به آن اهمیت فراوانی نیز دارد. علاوه بر این می توان با ایجاد مراکز بسته بندی برای جمع کثیری از جوانان نیز اشتغال ایجاد کرد و به غیر از آن باید سطح کیفیت بسته بندی ها را ارتقا داد تا به آنجا که آیتم های مد نظر بازار های جهانی را پیدا کنند و به عنوان یک برند معروف شناخته شوند. این ایجاد برند خود باعث شکل گیری یک هویت جدا گانه برای کالای ایرانی می شود که مقبول و مورد پسند است. پس در این دو ماه باقی مانده با تمام قوا باید در بخش های مختلف این بخش به بسیج کردن نیرو و ایجاد یک مدیریت کار آمد پرداخت تا از فرصت پیش آمده نهایت استفاده به عمل آید، این مهم با تدابیر مسئولین مربوط انجام خواهد شد.
شهرستان ریگان یکی از شهرستانهای استان کرمان در جنوب شرق ایران است. مرکز این شهرستان شهر محمدآباد میباشد و در فاصله ۳۰۰ کیلومتری جنوب کرمان واقع شدهاست. بر اساس آمار موجود این شهرستان با ۹ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۳۶۰ پارچه آبادی دارای ۹۰ هزار نفر جمعیت میباشد. در گذشته شهرستان ریگان، یکی از بخشهای شهرستان بم بودهاست. مرکز شهرستان ریگان تا مرکز استان کرمان ۲۸۵ کیلومتر فاصله دارد.