صنعت چاپ استان سیستان و بلوچستان به دلیل نداشتن زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی از استانهایی مانند کرمان و خراسان عقبتر است و از سویی به این دلیل که ما شهری صنعتی نیستیم نمیتوانیم حرفی در رستهی بستهبندی داشته باشیم.
محمدرضا شهریاری مدیر چاپخانه شهریار زابل است. وی درباره وضعیت صنعت چاپ استان سیستان و بلوچستان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: این صنعت در استان ما وضعیت مطلوبی ندارد. بیماری کرونا و شرایط نامساعد اقتصادی که به دلیل شرایط سیاسی ایجاد شده کار بسیاری از صنایع را مختل کرده، صنعت چاپ نیز از این شرایط سخت بینصیب نمانده است.
وی در ادامه اظهار داشت: استان ما به دلیل نداشتن زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی از استانهایی مانند کرمان و خراسان عقبتر است و از سویی به این دلیل که ما شهری صنعتی نیستیم نمیتوانیم حرفی در رستهی بستهبندی داشته باشیم.
بیشتر بخوانید:اتحادیه چاپخانه داران حامی حقوق کارگران صنعت چاپ
شهریاری بیان داشت: صنعت چاپ در منطقهی ما یک صنعت قدیمی است و بهروز نشده است. سیاستهای دولتی و ارشاد نیز برای این حوزه راهگشا نبوده است. وامهایی به این صنعت تعلق گرفته اما شرایط دریافت آن برای بسیاری از چاپخانهها دشوار است؛ اگر دولت بتواند وامهایی با بهرههای ۴ درصد به این بخش اختصاص دهد حداقل میتوان حقوق کارگران و هزینهها را با آن پرداخت کرد. شرایط پیشآمده باعث شده تا بسیاری چاپخانهها در طول این یک سال هیچ کار و درآمدی نداشته باشند.
چاپ استان سیستان و بلوچستان و خروج کارها از منطقه
مدیر چاپخانه شهریار زابل افزود: یکی از کمکهای که دولتمردان و مسئولان میتوانند به چاپخانهداران برسانند جلوگیری از خروج کارهای چاپ از استان است. بنده در همین باره مکاتباتی با مدیرکل داشتم، دستوراتی نیز صادر شد اما همچنان همان مقدار کارهای اندک استان نیز از منطقه خارج میشود. برای مثال کارهای اداری بیمارستان امیررضا را قرار بود چاپخانه ما انجام دهد که با درانت بازی از استان خارج شد.
وی در پایان بیان داشت: من فکر میکنم چاپخانههایی که در استان ما در حال حاضر فعالیت میکنند آخرین نسل چاپخانههایی هستند که باقیماندهاند و بعد از آنها این حرفه به دلایلی که عرض کردم در سیستان و بلوچستان پایان خواهد یافت و ماندگار نخواهند بود. چاپ استان سیستان و بلوچستان