فعالان چاپ خوزستان و صنعتی که از نسلی به نسل دیگر می رسد
مدیر چاپخانه امیرکبیر اهواز با بیان مشکلاتی که گریبانگیر صنعت چاپ شده است از نبود انگیزه فعالان چاپ خوزستان همانند فعالان این صنعت در بسیاری از نقاط دیگر کشور سخن گفت.
عبدالکریم پرتو، عبدالکریم پرتو، مدیر چاپخانه امیرکبیر و از فعالان چاپ خوزستان از سال ۱۳۳۶ کار خود را بهعنوان چاپخانهدار در استان خوزستان آغاز کرد. وی که سالهای زیادی از عمر خود را در این صنعت طی کرده است به چاپ و نشر آنلاین گفت: همانطور که میدانید وضعیت کشور ما بهگونهای است که تمامی صنایع با بحران روبرو هستند. حوزه چاپ یکی از صنایعی است که بهشدت به واردات وابسته است و هرگونه تغییری که در قیمت ارز ایجاد شود بر این بخش به صورت محسوسی اثرگذار است.
پرتو افزود: چند سال گذشته نیز شاهد نوسانات شدیدی بودیم، سقوط پول ما در برابر ارز باعث گرانی باور نکردنی مواد اولیه شد. تولیدکنندگان در حوزه چاپ این روزها بهسختی مواد اولیه بهخصوص کاغذ را تهیه میکنند.
وی ادامه داد: ما به عنوان فعالان چاپ خوزستان چاپخانههای بزرگی در چاپ این استان داشتیم که متأسفانه شاهد تعطیلی بسیاری از آنها در طول این سالها بودهایم؛ معمولاً این چاپخانهها از نسلی به نسلی دیگر منتقل میشد؛ اما به دلیل مشکلات زیادی که این روزها داریم وارثان این چاپخانهداران انگیزهشان را برای ماندن در این عرصه از دست دادند و ترجیح دادند تا بخت خود را در صحنههای دیگر بیازمایند.
پرتو اظهار داشت: کاغذ یکی از اقلامی بود که تا ۳ سال گذشته بندی صد هزار تومان خریدوفروش میشد، این در حالی است که تهیه هر بند کاغذ برای چاپخانهها این روزها نهصد هزار تومان تمام میشود. همین یک مورد را هم که نظر بگیرید متوجه خطری که این صنعت را تهدید میکند خواهید شد.
بیشتر بخوانید: حمایت صنعت چاپ خوزستان توسط مسئولین
وی در ادامه بیان داشت: این روزها کار کردن در صنعت چاپ و باقی ماندن در عرصه رقابت مانند گذر از هفتخان رستم شده است؛ یعنی شما وقتی توانستید مواد اولیهتان را تأمین کنید تازه با معضل دیگری به نام سفارش کار مواجه میشوید. اکنون بسیاری از کارهای استان خوزستان از منطقه خارج میشوند؛ با آنکه استانداری بارها و بارها بخشنامه کرده است که کارها باید در خود استان انجام شود باز هم شاهد بیرون رفتن سفارشات از منطقه هستیم.
پرتو با اشاره به از بین رفتن انگیزه در بین چاپخانهداران برای ادامه کار در این حوزه اظهار داشت: ما فعالان چاپ خوزستان چاپخانههای بزرگی داشتیم که متأسفانه شاهد تعطیلی بسیاری از آنها در طول این سالها بودهایم؛ معمولاً این چاپخانهها از نسلی به نسلی دیگر منتقل میشد؛ اما با به وجود آمدن مشکلاتی که خدمتتان عرض کردم جوانترها و وارثان این چاپخانهداران انگیزهشان را برای ماندن در این عرصه از دست دادند و ترجیح دادند تا بخت خود را در صحنههای دیگر بیازمایند.