یکی از مهمترین مشکلات چاپخانهداران خوزستان مسئله مالیات بر ارزشافزوده است، این موضوع آنقدر به چاپخانهها فشار آورده است که بعضی از چاپخانههای استان مجبور به تعطیلی شدهاند.
علی عموری مدیر چاپخانه فرهنگ است. وی کارش را در حوزه چاپ از سال ۱۳۴۲ آغاز کرد و در حال حاضر نیز متجاوز از نیمقرن است که در این صنعت به فعالیت مشغول است. عموری در طی گفتوگویی با خبرنگار چاپ و نشر آنلاین وضعیت صنعت چاپ را در این استان رو به نزول دانست و اظهار داشت: صنعت چاپ نه تنها در استان خوزستان بلکه در کل ایران وضعیت مطلوبی ندارد.
این موضوع دلایل زیادی دارد، یکی از این موارد به مسئله تحریمها و بیماری کرونا مربوط میشود. معضل تحریمها به گران شدن باورنکردنی مواد اولیه دامن زده و بیماری کرونا نیز سفارشات کاری را به حداقل ممکن رسانده است؛ برای مثال ما تا چند سال پیش هر بند کاغذ چوکای مازندران را به قیمت هفت هزار تومان خریداری میکردیم در حال حاضر اما باید این ماده اولیه ضروری را به قیمت ۷۷ هزار تومان تهیه کنیم؛ دیگر شما حدیث مفصل بخوانید از این مجمل.
وی در ادامه اظهار داشت: تغییرات زیادی در دنیای مدرن رخ داده است. صنعت چاپ نیز از جمله صنایعی است که هر چند سال یکبار نیاز به مدرن شدن دارد؛ به این معنا که باید همگام با تکنولوژی روز خود را همراه کند. مشکلات به وجود آمده به دلیل تحریمها باعث شده است که ما توان و قدرتمان را در تعامل با بازار جهانی از دست بدهیم و نتوانیم ماشینآلات جدید به بازار وارد کنیم و یا به نیازهای اصلی و اساسی آن آگاهی پیداکرده و صنعت چاپ را با دگرگونیها بهروز کنیم.چاپخانهداران خوزستان
عموری افزود: کارهایی که چاپخانهداران خوزستان در حوزه چاپ انجام میداد بیشتر از همه در رسته اداری قرار داشت. کارهای چاپ مربوط به دارایی، بیمارستانها، اوراق مرزی و … مواردی از این دست را انجام میدادیم؛ در حال حاضر سیستمهای جدیدی به مدد پرینتر و کامپیوتر به بازار واردشدهاند که جای چاپ را گرفتهاند، این روزها دیگر ویزیتورها به برگه فاکتور و … نیازی ندارند، تبلت جای کاغذ و چاپ را گرفته است. دنیا روز به روز از کارهای چاپی اینچنین بینیازتر میشود.
بیشتر بخوانید: انعقاد تفاهم نامه آموزشی میان اتحادیه چاپخانه داران و مرکز آموزشی علمی کاربردی
چاپخانهداران خوزستان در شرف ورشکستگی
مدیر چاپخانه فرهنگ بیان داشت: یکی از مهمترین مشکلات چاپخانهداران خوزستان مسئله مالیات بر ارزشافزوده است، این موضوع آنقدر به چاپخانهها فشار آورده است که بعضی از چاپخانههای استان مجبور به تعطیلی شدهاند. امسال برای چاپخانه من ۱۱۳ میلیون تومان مالیات بر ارزشافزوده آمده است، یک چاپخانه متوسط در استانی مانند خوزستان مگر چه میزان کار کرده که بتواند از پس چنین مالیات کمرشکنی بربیاید.
دولت بهجایی که در این روزها سخت مرهمی باشد برای چاپخانهداران خوزستان و از این حوزه حمایت کند بدتر نمک بر زخم فعالان صنعت چاپ میپاشد؛ قبل از انقلاب اسلامی صنعت چاپ از پرداخت مالیات معاف بود و این کمک بزرگی برای چاپخانهداران بهحساب میآمد.
این چاپخانهدار خوزستانی در ادامه اظهار داشت: یک دورهای بنده ۱۲ ساعت کامل در روز کار و سفارش برای انجام دادن داشتم؛ در حال حاضر اما اکثر دستگاههای چاپخانهها خاموش هستند و ما با یک دستگاه برش امورات مجموعه را اداره میکنیم. سازمان تأمین اجتماعی نیز همانند دیگر دستگاههای دولتی مانند اداره دارایی کمر به قتل صنعت چاپ و تولیدکنندگان این حوزه بسته است.
وی در پایان افزود: با توجه به مطالبی که عرض کردم، آینده این صنعت چیزی جز ورشکستگی نخواهد بود.