آمار کشف چوب های قاچاق در استان زنجان افزایش پیدا کرد. در همین راستا فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و استان خراسان از افزایش گشت ها در ساعات مختلف شبانه روز خبر داد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر و به نقل از منابع طبیعی وآبخیزداری استان زنجان، سرگرد رضا مهدیون گفت: در راستای اجرای دستورالعمل پیشگیری و مقابله با قاچاق چوب، برنامه ریزی های لازم برای حضور موثر همه ادارات منابع طبیعی شهرستان های استان در عرصه و فعال و هدفمند کردن گشت ها در ساعات مختلف شبانه روز و همچنین بازدید مستمر از کارگاه های چوب بری و محل های دپوی چوب به منظور تنگ و نا آرام نمودن عرصه برای قاچاقچیان و افراد سودجو و فرصت طلب در دستور کار قرار گرفته است.
مهدیون بیان داشت: همچنین آمار مراجعین به ادارات منابع طبیعی شهرستان های استان برای اخذ مجوزهای مربوط به قطع و حمل درختان باغات خود افزایش داشته است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: آمار کشفیات چوب های قاچاق توسط عوامل یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان و شهرستان های تابعه نیز طی ماه های اخیر افزایش داشته است بطوری که در ۸ ماهه سالجاری ۳۳ درصد افزایش کشفیات نسبت به ۱۲ ماهه سال ۹۷ داشته ایم.
مهدیون با اشاره به این که در سال جاری شهرستان طارم با ۱۹ فقره بیشترین آمار کشف الوار قاچاق را به خود اختصاص داده است، افزود: در همین بازه زمانی زنجان نیز با ۷ فقره در رده ی دوم قرار دارد.
این روزها قاچاق چوب به یکی از بزرگترین نگرانیها در سطح کشور تبدیل شده است که اگر روند فزاینده به خود گیرد باید شاهد خواندن غزلهای خداحافظی برای جنگلها باشیم.
چوب این ماده پرارزش از بدو خلقت بشر تاکنون، در زندگی روزمره انسانها دخالت داشته و وقتی که بشر زندگی خود را در جنگل آغاز کرد، با چوب آشنا شده و از آن برای ساخت خانه و کاشانه، وسایل دفاعی، حمل و نقل و کشاورزی استفاده کرده است.
چوب در تکامل انسان نقش مهمی داشته و کاربرد آن در وسایل حمل و نقل از جمله قایق و کشتی، خطوط ریل، در اشاعه تمدنها، بقای انسان و کشف نواحی ناشناخته را به دنبال داشته است. کاغذ نیز از چوب درختان گرفته می شد، در آن زمان نمی شد تا از فضای مجازی استفاده کرد و از بریدن کاغذ جلوگیری نمود اما این روزها این مسئله راه حل هایی دارد.
چوب های قاچاق و تخریب جنگل ها
گذشت زمان نه تنها رنگ فراموشی بر چوب نزده است، بلکه امروزه صنعت چوب و مبلمان در دنیا به عنوان یک صنعت مهم و ارزآور تبدیل شده و ۷۵ درصد این تجارت مربوط به هفت کشور دنیا شامل آمریکا، چین، ایتالیا، فرانسه، آلمان، ژاپن و کانادا است. به ترتیب چوب های قاچاق نیز طرفداران خود را پیدا کرده است.
در سالیان اخیر بروز مشکلات ناشی از تخریب جنگلهای کشور نظیر وقوع سیلاب و فرسایش خاک از یک سو و تلاشهای صورت گرفته توسط کارشناسان و حامیان محیط زیست در جهت تبیین جایگاه جنگلهای کشور از سوی دیگر، موجب توجه مسئولان به حفظ جنگلهای کشور با وضع قوانینی در این حوزه شده است. با این حال چوب های قاچاق از طریق قاچاقچیان تولید و به بازار می رسد.
این روزها خیلی از قاچاقچیان چوب از فرصت سو استفاده می کنند و به تاراج جنگل اقدام می کنند. یکی از دلایل این کار علاوه بر تهیه چوب برای ساختن منازل و دیگر مصارف تولید کاغذ است. کاغذی که در کتاب ها و دفترچه ها و قبض ها به کار برده می شود.
اما خوشبختانه با روی کار آمدن فضای مجازی این امکان برای بشر فراهم شده تا به حافظت از محیط زیست برخیزد و در این یک مورد زیاده خواهی های انسان را کنترل کند. این روزها سایت های زیادی هستند که اقدام به تولید کتاب های مجازی می کنند و بسیاری از دولت ها از جمله دولت ایران نیز اقدام به حذف قبوض کاغذی آب و برق و گاز کرده اند تا به این ترتیب به نجات درختان و سیاره زمین برخیزند. اما سود جویانی هستند که تمام این زحمات را بر باد داده و با چوب های قاچاق تمامی محاسبات دولت ها را بر هم می زنند.