صنایع شیلات در هرمزگان و لزوم توجه به بخش بسته بندی

    0
    255
    صنایع شیلات

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایرنا- استان هرمزگان از جمله مهمترین مناطق کشور در حوزه صنایع شیلات و فعالیت‌های شیلاتی محسوب می شود و هم اکنون بیش از ۸۲ واحد صنایع شیلاتی در این استان فعال است. اولین کارخانه تولید کنسرو کشور نیز در استان هرمزگان واقع شده که این واحد تولیدی هم اکنون با تولید سالیانه ۲۰ میلیون قوطی کنسرو از دهه ۳۰ هجری شمسی تاکنون فعال است.

    این استان با داشتن ۹۰۰ کیلومتر ساحل و ۱۴ جزیره به عنوان بزرگترین استان جنوبی کشور در زمینه صید و صیادی و پرورش آبزیان محسوب می شود و صنایع شیلات به عنوان محور اصلی توسعه این استان مطرح می باشد و همین امر موجب توسعه فعالیت های صنایع شیلاتی در منطقه شده است.

    میزان صید سالیانه آبزیان توسط صیادان هرمزگان ۲۸۰ هزار تن ، تولید میگوی پرورشی ۲۲ هزار تن و فعالان صنعت شیلات در این استان بیش از ۳۰ هزار نفر اعلام شده است.

    رییس گروه پایش صنایع شیلات اداره کل شیلات هرمزگان گفت: در حال حاضر بیش از ۸۲ واحد صنایع شیلات در این استان فعال است و هرمزگان به عنوان قطب صنایع شیلاتی در سطح کشور مطرح است.

    حمید امانی زاده روز یکشنبه در جمع خبرنگاران بیان داشت: از جمله مهمترین و بزرگترین واحدهای صنایع شیلات فعال در هرمزگان می توان به کارخانه تولید پودر ماهی اشاره کرد که در این بخش بزرگترین کارخانه در سطح کشور است.

    وی افزود: این کارخانه در شهرستان قشم واقع شده و با ظرفیت تحویل گیری ۱۵۰ تن ماده اولیه در روز فعالیت می کند.

    امانی زاده خاطرنشان کرد: اولین کارخانه تولید کنسرو کشور نیز در استان هرمزگان واقع شده که این واحد تولیدی هم اکنون با تولید سالیانه ۲۰ میلیون قوطی کنسرو از دهه ۳۰ هجری شمسی تاکنون فعال است.

    ظرفیت بالای صنایع شیلات در هرمزگان

    رییس گروه پایش صنایع شیلاتی شیلات هرمزگان تصریح کرد: این استان در بخش عمل آوری و بسته بندی آبزیان نیز با بهره مندی از ۵۰ واحد با ظرفیت نگهداری بالا در جایگاه خوبی در سطح کشور قرار دارد.

    در این خصوص باید به این نکته توجه شود که در نقاطی مانند هرمزگان قابلیت های فراوانی برای اشتغال زایی وجود دارد. صید ماهی و آبزیان دریایی این امکان را برای ایجاد شغل فراهم می کند اما نیاز به زیر ساخت های اساسی است.

    زیر ساخت هایی که یکی از آن ها بخش بسته بندی محصولات است. وقتی یک ماهی پر طرفدار همچون اوزون برون وجود دارد که خاویارش می تواند با صادرات جهانی سود سرشمار عاید مردمان زحمتکش آن خطه کند، باید حتما تمهیداتی اندیشیده شود  تا سایر نیازهای جانبی صادرات آن فراهم شود. به این ترتیب که بسته بندی از کیفیت بالایی برخوردار باشد.

    یعنی اینگونه نباشد که به صید این ماهی اقدام شود و تمام کارهای استخراج این محصول انجام شود اما به دلیل کمبود و ضعف در این بخش از صادرات کالا، این کالا نتواند به بازارهای جهانی راه پیدا کند و تنها بازارش بازار های داخلی باشد.

    علاوه بر آن دیگر محصولات دریا همچون صید ماهی تن نیز از میزان بالایی برخوردار است و مسئولان باید به این بخش التفات ویژه ای داشته باشند. این کار خانه سال ها است که به کار در بخش تولید کنسرو مشغول است و با همه مشکلاتی که وجود دارد به ایجاد اشتغال کمک کرده ولی با این همه باید پتانسیل های این منطقه شناخته شود و کار های اساسی زیر بنایی نیز انجام بگیرد. 

    بیشتر بخوانید: بسته بندی خرما و گسترش صادرات

    مقاله قبلیرمز دوم یکبار مصرف سد راه کلاه برداران/ اجبار برای استفاده از مرز پویا
    مقاله بعدیگسترش نشریات الکترونیک و صرفه جویی کاغذ

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.