تقدیر مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران از کارکنان مجموعه در راستای تولید
مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران از گذشتن تولید کاغذ از مرز ۱۰۰هزار تُن در سال جاری خبر داد و گفت: در تولید کاغذ تحریر موفقیتهای خوبی حاصل شده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از تسنیم، خودکفایی در عرصه تولید کاغذ مطالبه ای است که رهبر انقلاب بیش از ۲۶ سال پیش آن را مطرح کرده اند. در ابتدای دهه ۹۰ رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران و بهدنبال خسرانی که کمبود کاغذ برای نشر به بار آورد، تکلیف را در حوزه کاغذ روشن کردند، پس از آن، ایشان در بازدیدهایی که از نمایشگاه کتاب تهران داشتند، بر لزوم تولید داخلی و رفع موانع موجود تأکید کردند، در عین حال معظم له مسئله صرفه جویی در مصرف کاغذ را نیز مورد توجه قرار دادند.
با این حال دهه ۹۰ را باید دهه نابودی تولید کاغذ چاپ و تحریر و شکوفایی کاغذ بسته بندی دانست، سیاست های اشتباه دولت و حمایت از واردات موجب شد بزرگترین کارخانه چوب و کاغذ خاورمیانه که میتوانست در سایه توجه ها دوره رونق را سپری کند، تا مرز تعطیلی و واگذاری پیش رود، دوره ای که کارخانه مازندران با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۸۵ هزار تن کاغذ، گاهی تبدیل به یک واردکننده شود و گاهی نیز خط تولید را خاموش کند.
با این حال با تغییر دولت و زمزمه ها مبنی بر تغییر سیاست های حمایتی از واردات به سمت تولید و تأکید رئیس جمهور بر ضرورت راهاندازی چرخه تولید کاغذ در کشور امید برای دسترسی به تولید کاغذ تحریر داخلی برای ناشران، چاخانهداران، اهالی مطبوعات و دیگر دغدغه مندان حوزه کاغذ فراهم شد و با تغییر مدیریت این کارخانه در آذرماه و اعلام موضوع مشخص اعضای هیئت مدیره در قبال تولید، این امید دوچندان نیز شد.
بازگشت به تولید کاغذ چاپ و تحریر در کارخانه مازندران از دی ماه آغاز شد و حالا نیک نژاد، مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران از گذشت مقدار تولید کارخانه از مرز ۱۰۰هزار تُن خبر داد و گفت: بر اساس تعهدی که پیشتر به دولت سیزدهم و صاحبان سهام و همچنین بازار داده بودیم، موفق شدیم در شرایط سخت تحریم تنها در بهمن ماه سال جاری چهارهزار و ۳۰۰ تُن کاغذ تحریر تولید و روانه بازار کنیم.
مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران با اشاره به تولید بیش از ۱۰۰هزار تُن انواع کاغذ در سال جاری ادامه داد: در شرایطی که کشور به کالایی باارزش مثل کاغذ نیازمند بود، تصمیم گرفتیم با تولید آن به نقش بی بدیل خود در کمک به حوزه نشر ایفای تعهد کنیم.
وی با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در استفاده از لوازمالتحریر داخلی و حمایت از تولیدکنندگان و همچنین تجلیل از دولت سیزدهم از جمله آموزش و پرورش در استفاده از کالای ایرانی تصریح کرد: در صورت حمایت از بنگاه های اقتصادی شرایط برای برون رفت از مشکلات و تکیه بر توان داخلی فراهم خواهد شد.
مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران اراده کارکنان مجموعه را در راستای تولید مداوم و کالایی کاملاً ایرانی ستودنی دانست و از دستگاه های اجرایی کشور برای حمایت از این صنعت یاری خواست. وی همچنین گفت: پیشتر برای دو ماه پایان سال قول تولید هشت هزار تُن کاغذ تحریر را داده بودم که این موضوع در حال تحقق است.
مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران اضافه کرد: کارخانه مازندران یک مجموعه ملی و حتی فراملی است و نیاز به حمایتهایی در سطح ملی دارد؛ چون بیش از یک میلیارد دلار ماشینآلات، امکانات و تجهیزات در این مجموعه وجود دارد که در مسیر تولید کشور مؤثر است. ما ظرفیت تولید ۹۰هزار تن کاغذ چاپ و تحریر را داریم؛ مشروط به اینکه هم مواد اولیه و سرمایه در گردش مهیا باشد و هم خریداران در بازار فروش در داخل با ما همکاری کنند. برای عمل به توصیه رهبر انقلاب در خصوص تولید کاغذ چیزی جز حمایت از دستگاه های اجرایی و دولتی نمی خواهیم.
به گفته نیکنژاد تولید کاغذ چاپ و تحریر حدود ۶۵ درصد به خارج وابسته است و از چوب خارجی و نرخ ارز بهره می برد. مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران ادامه داد: تقاضای ما این است که عوارض و مالیات از واردات چوب خارجی که برای تولید کاغذ چاپ و تحریر استفاده می شود، برداشته شود تا هزینه تولید کاهش یابد و توان رقابت در بازارهای داخلی و بینالمللی برای تولید داخلی ایجاد شود.
بیشتر بخوانید: تحقق وعده حل مسئله کاغذ از سوی کارخانه چوب و کاغذ مازندران
لزوم پیگیری مطالبه رهبری در حوزه کاغذ
تولید داخلی کاغذ مسئلهای است که سالهاست افکار عمومی وابستگان به این حوزه را تحت تأثیر قرار داده است، کارشناسان حوزه کاغذ معتقدند که ما در دهه ۹۰ بهسمت نابودی کاغذ تولید داخل پیش رفتهایم اما حالا با درایت و حمایت می توان آن را نجات داد.
ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا، از جمله این افراد است، وی در این زمینه گفت: در سالهای اخیر همواره نیاز داخلی به کاغذ تحریر ۳۸۰هزار تُن برآورد می شد که امروز بهدلیل تغییر شرایط این رقم به ۳۰۰هزار تُن رسیده است، از سوی دیگر دولت نیز وعده کرده است تا یک سال و نیم آینده می توانیم به خودکفایی در عرصه تولید داخلی برسیم که با اطلاعات و آمارهایی که ما به عنوان سندیکای تولیدکنندگان در اختیار داریم، می توان گفت که برای رسیدن به این وعده باید شرایطی را دنبال کرد.
وی ادامه داد: اکنون امکان تولید ۱۵۰هزار تُن کاغذ در داخل وجود دارد. مطالبه رهبر انقلاب در خصوص حل مسئله کاغذ سال هاست که به زمین مانده و تازه در این دولت توجهی به آن شده است، ما نیز امیدواریم با بهکارگیری اهل فن بتوان به تولید مطلوب دست پیدا کرد.