صبح دیروز (۲۳ اسفندماه) نشست خبری اتحادیه چاپخانه داران تهران با موضوع ارائه گزارش عملکرد اتحادیه چاپخانه داران تهران در سال ۱۴۰۰ با حضور رئیس، اعضای هیئت مدیره و اصحاب رسانه صنعت چاپ برگزار شد.
گزارش عملکرد اتحادیه چاپخانه داران تهران
احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ابتدای این نشست خبری درباره عملکرد اتحادیه چاپخانه داران تهران در سال ۱۴۰۰ گفت: یکی از اصلی ترین اقدامات هیئت مدیره جدید رسیدن به جایگاه واقعی اتحادیه چاپ است. متاسفانه صنف چاپ با جایگاه اصلی خود بسیار فاصله داشت و حتی برخی همکاران به دلایل خاصی در اتحادیه حاضر نمی شدند و ارتباط بین اعضا و اتحادیه بسیار کمرنگ شده بود؛ اما ما با راه اندازی کارگروه هایی در اتحادیه سعی در قوت بخشیدن ارتباطات کردیم و هم اکنون اتحادیه ای که حتی اعضایش در آن تردد نداشتند با تغییر جایگاه خود محلی برای حضور مسئولان، معاونان وزیر و مدیرکل دفتر چاپ و نشر ارشاد شده است.
وی ادامه داد: از ارتباط با اعضای اتحادیه جواب خوبی هم گرفته ایم و در حال حاضر تقریبا اکثر تاثیرگذاران، پیشکسوتان و افراد بنام صنعت چاپ در برنامه ها و نشست های اتحادیه حاضر شده و صاحب نظر هستند. در این باره معتقدم بین اتحادیه و اعضای آن آشتی برقرار شده است و تاکنون بازخورد خوبی از این نشست ها و جلسات گرفته ایم.
ابوالحسنی اظهار داشت: در این مدت به دنبال پیگیری مطالبات صنعت چاپ بوده ایم و برای دستیابی به آن نیز با چهار وزیر، ۱۴ معاون وزیر و همچنین معاون رئیس جمهور نشست و جلسه برگزار کردیم.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات مثبت اتحادیه برگزاری مراسم روز ملی صنعت چاپ با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر ارشاد بود که در روزهای ابتدایی وزارت خود با صنعت چاپ به خوبی آشنا شده و ارتباط خوبی برقرار کردند. همچنین با تلاش هایی که اتحادیه در راستای شناساندن چاپ به مسئولان انجام داده؛ مسئولان به اهمیت صنعت استراتژیک چاپ پی برده و دیگر چاپ را صرفا به نشر کتاب نمی شناسند. در راستای پیگیری مطالبات صنفی چاپ ازجمله مسائل بیمه، گرفتن تسهیلات و غیره با معاون پارلمان رئیس جمهوری، مدیران وزارت صمت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون فرهنگی مجلس ارتباط برقرار کردیم.
وی با اشاره به تغییر تفکر در صنعت چاپ گفت: برای نخستین بار چاپ به صورت مستقل، در دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت افزار وزارت صمت قرار گرفت و در همین ارتباط مدیرکل دفتر صنایع سلولزی از اتحادیه چاپخانه داران تهران خواست تا به بیان مشکلات، مطالبات صنف و همچنین راهکار عملیاتی آن بپردازد تا توسعه تولید و صادرات محصولات چاپی نیز در سند راهبردی که به همین منظور از سوی وزارت صمت در حال تدوین است، جانمایی شود.
به گفته ابوالحسنی یکی دیگر از کارهای تاثیرگذار اتحادیه که در ابتدای سال ۱۴۰۰ صورت گرفت ایجاد نرخ نامه در این صنعت بود.
همراهی صنف
ابوالحسنی با بیان اینکه امید در صنف چاپ ایجاد شده، گفت: خوشبختانه اتحادیه با پشتیبانی که از طرف اعضا می شود در مورد مسائل مالی هیچ مشکلی ندارد و در این مدت از همراهی آنها برخوردار بوده و علاوه بر بالا رفتن سطح توقعات صنف همراهی صنفی با اتحادیه نیز ارتقا یافته است.
وی با ذکر مثالی افزود: دولت نیز در جایگاه خود با مشکلاتی روبروست و در بسیاری موارد نمی تواند به ایده آل هایش برسد این مورد در خصوص صنف چاپ نیز مصداق دارد ولی ما همواره با مطالبه گری برای رسیدن به جایگاه واقعی این صنف تمام تلاشمان را می کنیم.
مطالبه گری
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران ادامه داد: در این مدت پیگیر مسائل وامی که به صنایع تعلق می گرفت بودیم که خوشبختانه محقق شد؛ درست است که رقم ۴ یا ۵ میلیارد تومان برای صنعت معظم چاپ رقم قابل توجهی نیست ولی با پیگیری هایمان موفق به دستیابی این حمایت شده ایم و تاکنون کار ۶۰ درصد از ثبت نام کنندگان نیز به انجام رسیده است. ما باید فرهنگ مطالبه گری را در این صنف جا بیاندازیم؛ همانگونه که معتقدیم همه مسئولان باید جوابگو باشند ما نیز در هیئت مدیره در هر موردی پاسخگو هستیم.
وی درباره راه اندازی بخش مستقل روابط عمومی اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار داشت: ما در اتحادیه با ایجاد بخش روابط عمومی سعی کرده ایم کلیه اخبار و عملکرد اتحادیه چاپخانه داران تهران را بدون سانسور و به روز به سمع و نظر اعضا و صنعت چاپ کشور برسانیم که تاکنون این بخش نیز بدون حاشیه و به صورت مستقل عمل کرده است و بازخورد و خروجی خوبی نیز از این بخش گرفته ایم.
برگزاری کارگاه های آموزشی
ابوالحسنی درباره دیگر عملکرد اتحادیه چاپخانه داران تهران در سال ۱۴۰۰ گفت: مبحث آموزش در صنعت چاپ در سال های اخیر بسیار مغفول مانده و کمبود آن بسیار احساس می شد؛ ما نیز در بازدیدهایی که از چاپخانه ها داشتیم به این مهم پی بردیم بنابراین در این مدت به سرعت از سوی هیئت مدیره اتحادیه و کارگروه آموزش پیگیری های لازم انجام شد و با برنامه ریزی فشرده توانستیم اولین کارگاه آموزشی را با حضور بیش از ۱۰۰ مدیر چاپخانه برگزار کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: برنامه ریزی های دوره بعدی آموزشی برای اردیبهشت ماه سال آینده نیز انجام شده است و در نظر داریم این دوره های آموزشی از خرداد ماه هر هفته هم در بخش مدیریت چاپ و هم برای ماشینچی ها برگزار شود.
وی درباره تعمیرات انجام شده در دفتر اتحادیه چاپخانه داران تهران توضیح داد: صنف چاپ، صنف بزرگی است و دارای جایگاهی والاست؛ ما معتقدیم این تعمیرات آبروی این صنعت است؛ برای این تعمیرات حتی ریالی از حق عضویت اعضای صنف هزینه نشده و جا دارد در اینجا از این صنف بزرگ فرهنگی که واقعا دلسوزانه همراه اتحادیه هستند تشکر کنم. همچنین اگر در هر بخشی نیز از ما قصوری سر زده است عذرخواهی می کنم و منتظر نقد دوستان و همکاران عزیز هستم زیرا ما به دنبال رفع اشکالات عملکرد اتحادیه چاپخانه داران تهران و دست یافتن به راهکارهایی از سوی صنف هستیم.
آموزش؛ بالا رفتن تولید و ضایعات اندک
میریونس جعفری؛ نایب رئیس اول اتحادیه چاپخانه داران تهران ضمن تبریک سال نو به تمام اهالی صنعت چاپ اظهار داشت: امیدوارم در سال آینده بتوانیم بیش از پیش برای حل مشکلات صنعت چاپ اقدام کنیم. یکی از مسائلی که در حال حاضر چاپخانه داران به خصوص چاپخانه های کوچک با آن روبرو هستند افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارکنان از سوی دولت است؛ درست است که تورم به شدت افزایش یافته اما این افزایش حقوق بار مضاعفی بر دوش کارفرمایان است که ممکن است نتایج نامطلوبی به بار آورد. بنده همین جا از تمامی چاپخانه داران خواهش می کنم که با توجه به افزایش هزینه ها به خصوص افزایش حقوق کارمندان، زیر تعرفه مشخص شده از سوی اتحادیه سفارش چاپ نگیرند.
وی همچنین با تأکید بر مهم خواندن امر آموزش برای صنف چاپ بیان داشت: یکی از برنامه های مهم اتحادیه در سال آینده برگزاری کلاس های آموزشی برای چاپخانه داران و کارکنانشان است؛ در این مورد باید توجه بیشتری به آموزش کارکنان و کارگران؛ حتی بیش از مدیران داشته باشیم تا بعد از گذراندن این دوره ها با ارائه مدرک بتوانند در آینده از مهارت هایشان استفاده بیشتری کنند.
جعفری در ادامه بیان کرد: یکی از کارهایی که اتحادیه باید به آن رسیدگی کند تقدیر از کارکنان و کارگران زحمتکش این صنعت است که سالیان زیادی با وجود ماشین آلات فرسوده و نه چندان به روز کارهای بسیار خوب و با کیفیتی ارائه داده اند. هر قدر دانش این عزیزان بالاتر رود؛ ضایعات کار کمتر و تولید نیز افزایش می یابد. چاپ یعنی هنر و صنعت؛ از همین رو توجه به امر آموزش و به روزرسانی همواره در این بخش ضروری است.
نایب رئیس اول اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه این نشست و در خلال گفت و گوهای انجام شده به تغییرات جدید در بدنه هیئت مدیره اتحادیه اشاره کرد و توضیح داد: متاسفانه ما در ادامه راه از حضور جناب مظاهری به عنوان خزانه دار اتحادیه چاپخانه داران تهران بی بهره خواهیم بود و با حذف ایشان، رأی پنجم این اتحادیه وظایف خزانه داری را به عهده خواهد گرفت و علی البدل دیگری به اعضای هیئت مدیره اتحادیه اضافه خواهد شد. لازم به ذکر است طی بازرسی های انجام شده مشخص شد که چاپخانه جناب مظاهری در سال های اخیر فعالیتی نداشته و تعطیل بوده است که این مسئله بنا به قوانین و ضوابط تشکل های صنفی ادامه همکاری های ایشان با اتحادیه در کسوت اعضای هیئت مدیره را ناممکن می سازد.
جعفری همچنین با اشاره به اضافه حقوق سالانه کارگران آن را بانی بالا رفتن تورم دانست و افزود: صرف نظر از مشکلاتی که با این افزایش ها گریبانگیر تولید کنندگان می شود باید توجه داشت که چنین افزایشی در نهایت باعث بالا رفتن قیمت تمام شده کالاها و خدمات خواهد شد و عملا تاثیر مثبت این افزایش حقوق را خنثی کرده و دوباره کارگر و کارفرما را از وضعیت ناراضی می کند.
آموزش هدفمند
وی در ادامه به مسئله آموزش نیز اشاره و تصریح کرد: آموزش در چاپ یکی از مسائل پر تکرار صنفی بوده است ما، طی سالیان فعالیت اتحادیه چاپخانه داران تهران فقط در زمان ریاست جناب نیکوسخن چند جلسه آموزشی با مشارکت شرکت افست داشتیم که متاسفانه ادامه دار نشد و حالا پس از سالیان سال به شکلی تخصصی تر و مجدانه در هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران مطرح و دنبال شده است.
جعفری همچنین با بیان فعالیت های هدفمند اتحادیه اظهار کرد: ما در هیچ دوره ای از اتحادیه چاپخانه داران تهران اتاق فکر نداشتیم که همگان بر لزوم و فایده آن واقفند. خوشبختانه هیئت مدیره فعلی با اشراف کامل بر اهمیت این مسئله با تشکیل اتاق فکری متشکل از افراد با تجربه و متخصص این صنعت در پی برداشتن گام هایی بلند برآمده است. آقایان طارمی، شایسته خصلت، دکتر منصوری و جناب خمسه پور همگی از بزرگان، دغدغه مندان و متخصصان و مدیران با تجربه صنعت چاپ هستند که همراهی شان با اتحادیه چاپخانه داران را می توان از نعمات مثمری دانست که مشمول حال این اتحادیه شده است.
پیگیر امور تابلوسازان
محمد علی نوری، عضو هیئت مدیره چاپخانه داران تهران در ادامه این نشست شروع سال نو را به همه فعالان صنعت چاپ تبریک گفت و اظهار داشت: لازم می دانم از مدیریت جناب احمد ابوالحسنی تشکر و قدردانی کنم که در این دو سال هر چه مد نظر صنف تابلوسازان بوده را پیگیری کرده اند و همچنین از جناب نجفی به خاطر کمک کردن به صنف تابلوسازان تشکر می کنم.
بیان مطالبات و حل مشکلات صنف تابلوسازان
سیدحسن نجفی، نایبرئیس دوم اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه بیان داشت: لازم است ابتدا از تمام زحمات رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران تشکر و قدردانی به عمل بیاورم که با وجود اقلیت بودن صنف ما در اتحادیه همواره در کنار ما بوده و برای احیای حقوق صنف تابلوسازان از هیچ کوششی دریغ نکرده اند.
وی همچنین گزارشی از عملکرد اتحادیه چاپخانه داران تهران و صنف تابلوسازان در سالی که گذشت ارائه داد و افزود: امسال سال پر تنشی بود؛ اما با این وجود توانستیم کارهای مثبت زیادی با کمک اتحادیه انجام دهیم، ما در سالی که گذشت در حدود ۳۵ درصد افزایش صدور جواز داشتیم، همچنین ۳۰۰ مورد نیز بازرسی از تابلوسازان بی جواز به عمل آوردیم. علاوه بر آن کارگروه تابلوسازان را تأسیس و از اعضای صنف خواستیم تا برای احقاق مطالبات این حوزه در کنارمان باشند، ۵۰ مورد حل اختلاف داشتیم که همگی به خوبی به سرانجام رسید، برگزاری نمایشگاه مجازی در سطح ایران را داشتیم که نتایج خوبی نیز به همراه داشت.
نجفی ادامه داد: پاویونی در نمایشگاه بین المللی مخصوص تابلوسازان برپاشد که با استقبال خوبی از جانب روسای اتحادیه ها و دیگر اعضای صنف تابلوسازان همراه شد، چندی پیش نیز نشستی در اتحادیه با سازمان زیباسازی به عمل آمد که بر اساس مذاکرات صورت گرفته قرار شد با حضور نمایندگان اتحادیه، سازمان و صنف تابلوسازان تفاهم نامه ای را به امضا برسانیم.
وی در ادامه اظهار داشت: یکی از مشکلات صنف ما در زمینه ممنوع شدن واردات فلکسی و بنر است؛ این موضوع باعث ایجاد بازار سیاه برای اعضای صنف تابلوسازان شده؛ در همین راستا ما به همراه جناب ابوالحسنی از تولیدکنندگان داخلی این اقلام در اصفهان و اطراف تهران بازدیدی به عمل آوردیم که این بازدیدها نشان می داد تولیدات داخلی تنها ۲۵ درصد از نیازهای این حوزه را برآورده می کند. این موارد را با وزارت صنعت، معدن و تجارت در میان گذاشتیم و قرار است در سال آینده با پیگیری های لازم این معضل را حل کنیم.
بیان بیطرفانه مطالبات صنعت چاپ
سعید حاجیلو ضمن قدردانی از تمام کسانی که بدون جانبداری و با بی طرفی در جهت احقاق حقوق صنعت چاپ تلاش می کنند اظهار داشت: امیدوار هستیم که در سال آینده ماحصل تلاش ها و کارهای صورت گرفته از سوی هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران در این مدت را مشاهده کنیم.
وی همچنین افزود: پیشکسوتان و عزیزانی در این حوزه برای صنف چاپ گام برداشته اند که سالهاست بازنشسته شده اند اما با این حال همچنان دلسوزانه برای حل مشکلات سایر اعضای صنف فعالیت می کنند؛ جا دارد ضمن تبریک سال نو از این عزیزان قدردانی ویژه ای داشته باشیم.
روشنگری بازرس اتحادیه پیرامون ابهامات
روشنگری پیرامون نقد عملکرد اتحادیه چاپخانه داران تهران در فضای مجازی، موضوعی بود که در ادامه این نشست امیر شهلائی مقدم به عنوان بازرس اتحادیه به آن پرداخت. وی ضمن تبریک فرا رسیدن سال و بهار نو اظهار داشت: نتیجه برخی از اقدامات ممکن است آنی نباشد. بنده معتقدم انجام یک کار ولو بی نتیجه بهتر از انجام ندادن آن است. برخی از اقدامات اتحادیه حول این محور انجام شد. برای مثال استفاده از ظرفیت های بند (ل) ماده ۱۳۹ موضوعی است که اذهان چاپخانه داران را به خود مشغول کرده است.
وی افزود: با توجه به شرایط کنونی کشور و جایگاهش در حوزه اقتصاد جهانی و تحریم های ظالمانه قدرت های بیگانه حصول نتیجه در رابطه با معافیت مالیاتی که حق مسلم صنف چاپ است، ممکن است حصول به نتیجه مشکل و شاید غیرممکن باشد اما این موضوع دلیلی برای عدم فعالیت و تلاش برای دستیابی به این حق نشده است. رئیس اتحادیه چاپخانه داران در رابطه با این موضوع، مکاتبات و ملاقات هایی را داشته و دارد؛ اما اینکه به زودی به نتیجه برسد یا اصلا به نتیجه نرسد دور از ذهن نیست.
شهلائی مقدم خاطرنشان کرد: هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران تلاش دارد تا با در نظر گرفتن تمام اقتضائات صنف و تا حصول نتیجه از هیچ تلاشی کوتاهی نکند.
رسیدگی به وضعیت چاپخانه های کوچک در سال جدید
عطاءالله حسینی، دبیر اتحادیه چاپخانه داران با بیان اینکه مقایسه عملکرد اتحادیه چاپخانه داران کنونی با دوره های قبلی نادرست است، اظهار داشت: میان اعضای هیئت مدیره های قبلی برخلاف هیئت مدیره کنونی تنش هایی وجود داشت و به عبارتی تلاش هیئت مدیره کنونی قابل مقایسه با دوره های پیشین نیست. تاکنون کارهای زیادی انجام شده است که هنوز ثمر آن مشخص نشده است اما امیدوارم که در سال ۱۴۰۱ خبرهای خوبی به گوش اعضای صنف معظم چاپ برسد.
وی راه اندازی سایت اتحادیه را یکی از عملکردهای مثبت در سال گذشته برشمرد که بسیار مهم و تاثیرگذار بود و همچنین در رابطه با بحث آموزش به عنوان یکی از ابتکارات اتحادیه تصریح کرد: آموزش مانند درخت گردویی است که ثمره آن در کوتاه مدت پدیدار نمی شود؛ بلکه همان کاشتی است که ثمره آن در دوره های بعد اتحادیه برداشت خواهد شد.
دبیر اتحادیه چاپخانه داران در رابطه با برنامه ها و عملکرد اتحادیه چاپخانه داران تهران در سال آینده، گفت: انتقادی که برخی همکاران نسبت به عملکرد اتحادیه داشتند، عدم توجه به چاپخانه های کوچک بود. ان شاءالله سال آینده به صورت جدی تر به دغدغه ها و مسائل این چاپخانه ها نیز پرداخته خواهد شد.
حسینی در رابطه با اتحادیه تابلوسازان تصریح کرد: پیوستن صنف تابلوساز به اتحادیه چاپخانه داران تهران نیز عملکرد اتحادیه چاپخانه داران است که به رغم عدم اشراف کامل اتحادیه به مسائل، کمیسیونی برای آن تشکیل شد و خوشبختانه به نتایج خوبی نیز در این زمینه رسیدیم و سال آینده نیز اقدامات با جدیت بیشتری ادامه خواهد یافت.
دبیر اتحادیه چاپخانه داران در پایان افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران را اتفاقی مثبت و کارشناسی شده ارزیابی کرد و گفت: این افزایش حقوق موجب افزایش قدرت خرید و به راه افتادن حرکت موتور اقتصاد خواهد شد. البته پیش شرط این اتفاق ثابت ماندن قیمت دلار در سطحی مشخص طبق پیش بینی دولت است.
رسیدگی اتحادیه به مشکلات گمرکی
هومن محمدی، عضو علی البدل اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه این نشست ضمن تبریک سال جدید، افزایش حقوق را اقدامی کارشناسی شده برشمرد که در رابطه با آن جای نگرانی وجود ندارد. در مقابل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش آن به ۲۳ هزار تومان را از جمله مسائل تهدیدکننده برای چاپخانه داران دانست و در این رابطه اظهار داشت: یکی از مواردی که برای بنده و بسیاری از همکاران نگرانی هایی را ایجاد کرده است بحث گمرک است. افزایش نرخ ارز قطعا روی هزینه ها تاثیرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: البته با کمی دقت متوجه خواهیم شد که این افزایش قیمت، تاکنون نیز تاثیر گذاری هایی را داشته است. ما ماشین آلاتی را خریداری کردیم که هنوز به گمرک نرسیده و به ما اعلام کردند که با ارز ۲۳ هزار تومانی محاسبه خواهد شد و این گمرکی سنگینی را به چاپخانه داران تحمیل خواهند کرد.
محمدی در پایان ابراز امیدواری کرد که اتحادیه راهکاری را در رابطه با این معضل اتخاذ و قدمی دیگر را در راه کمک به چاپخانه داران بردارد.
پیگیری معافیت مالیاتی در اتحادیه چاپخانه داران
تقی علیان مشاور عالی اتحادیه نیز در رابطه با عملکرد اتحادیه چاپخانه داران با بیان اینکه رئیس و هیئت مدیره اتحادیه کنونی افرادی خوش فکر و تلاشگر هستند، اظهار داشت: یکی از مهم ترین اقدامات تشکیل کارگروه های مختلف در اتحادیه است. هر کدام از هشت کارگروه تشکیل شده در حوزه هایی مانند آموزش، تعمیرات، تامین ملزومات، لوازم یدکی در واقع اتاق فکری برای اتحادیه هستند که در درازمدت قطعا نتایج خوبی را به همراه خواهند داشت.
وی در رابطه با عملکرد اتحادیه چاپخانه داران در موضوع تنظیم سند راهبردی و استراتژی برای اتحادیه اظهار داشت: این سند راهبردی تاکنون بر اساس نیازها و مسائل روزمره اتحادیه تنظیم شده بود اما اکنون در حال تنظیم سندی هستیم که با داشتن افق دید پنج ساله حرکت اتحادیه را برای خدمت به صنعت چاپ نظم خواهد بخشید.
تلاش اتحادیه برای معافیت مالیاتی، طبق بند (ل) ماده ۱۳۹ یکی دیگر از اقداماتی بود که مشاور عالی اتحادیه چاپخانه داران تهران به آن اشاره کرد و گفت: در این رابطه ما توانستیم در انتهای دولت قبل نظر مساعد معاون وزیر را جلب کنیم. این کار سختی است و امیدواریم که بتوانیم در سازمان مالیاتی کشور به نتیجه برسیم در غیر این صورت با مدارکی که داریم موضوع را در دیوان عدالت اداری پیگیری خواهیم کرد.
ارتباط موثر بین بخش خصوصی، دولت و مسئولان به عنوان عملکرد اتحادیه چاپخانه داران تهران از دیگر نکاتی بود که علیان به آن اشاره کرد و گفت: پیش از این هیچ کس اتحادیه چاپخانه داران را نمی شناخت اما خوشبختانه با تلاش های کنونی رئیس اتحادیه چاپخانه داران و اعضای هیئت مدیره امروز طرف مشورت ارگان ها و نهادهای مختلفی قرار داریم.
اتحادیه ای پاسخگو
در پایان این نشست احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران به سوالات خبرنگاران در رابطه با عملکرد اتحادیه چاپخانه داران پاسخ داد. حواشی به وجود آمده برای عملکرد اتحادیه چاپخانه داران در رابطه با تعطیلی واحدهای صنفی و چاپخانه داران از جمله پرسش هایی بود که مطرح شد. ابوالحسنی در این رابطه بیان داشت: طبق شایعات در طول این دو سال تعداد ۱۸۰ واحد صنفی تعطیل شده است اما هیچ کس اطلاعی ندارد که این ۱۸۰ واحد کجا هستند و توسط چه کسانی اداره می شوند.
وی افزود: طبق قانون نظام صنفی اتحادیه وظیفه دارد که در صورت مشاهده عدم فعالیت یک واحد صنفی آن را تعطیل کند. به طور کلی ۳۸ واحد صنفی در سال جاری به دلایل مختلف تعطیل شدند که بالغ بر ۱۶ واحد به دلیل توسعه کاری خود از زیرمجموعه اتحادیه خارج و به حاشیه تهران رفته اند.
تعطیلی واحدهای چاپی به دلیل تخلف در حوزه چاپ جعبه ها و بسته بندی های جعلی از جمله مواردی است که رئیس اتحادیه چاپخانه داران از آن به عنوان یکی از افتخارات خود نام برد؛ چرا که این واحدهای متقلب با جان و سلامت مردم بازی می کنند. وی در رابطه با عملکرد اتحادیه چاپخانه داران در این حوزه بیان داشت: خوشبختانه تعداد این واحدهای متخلف زیاد نبود و در این رابطه دو واحد پلمب شد که بعد از مدتی بازگشایی شدند؛ حتی در نظر داریم به جای پلمب واحد دستگاه چاپشان را مصادره کنیم. همچنین از چهار چاپخانه متخلف تعهد محضری گرفته شد که در صورت تخلف مجدد برخورد جدی و قانونی صورت گیرد؛ برخی جریمه شدند اما تعطیلی نداشتیم.
ابوالحسنی در رابطه با آمار چاپخانه دارانی که اقدام به دریافت تسهیلات وام تبصره ۱۸ کردند، اظهار داشت: طبق آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت ۶۰ درصد از افرادی که برای دریافت تسهیلات ثبت نام کرده اند برای دریافت وام به بانک ها معرفی شدند، اما تا این لحظه آمار دقیقی از تعداد چاپخانه دارانی که ثبت نام کرده اند به ما ارائه نشده است؛ همچنین لازم به ذکر است که هرکس در این راستا با مشکلی روبرو شد می تواند به اتحادیه اطلاع دهد تا ما پیگیر کار او باشیم؛ به طور مثال دو واحد به مشکل برخورده بودند که اتحادیه را در جریان گذاشتند و حتی یکی از آنان درخواست خود را به اشتباه ثبت کرده بود که با این حال توسط پیگیری هایی که از سوی اتحادیه صورت گرفت؛ این مشکل نیز رفع شد.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، با بیان اینکه آمار واحدهای چاپی دارای مجوز فعلا در دسترس نیست، ادامه داد: در زمینه دریافت این آمار هماهنگی هایی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران انجام شده است و مسئولان این قول را به ما داده اند که تا پایان فروردین ماه این آمار ارائه شود.
ابوالحسنی خاطر نشان کرد: در بخش آمار کارگروهی در اتحادیه چاپخانه داران تشکیل شده است که به این موضوع رسیدگی خواهند کرد. در تلاش هستیم تا برای مبادله اطلاعات جلساتی را با مرکز آمار ایران نیز داشته باشیم.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه جلسه پرسش و پاسخ به دیگر فعالیت های هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران پرداخت و توضیح داد: اتحادیه توانست طی سال های اخیر که بازار کار با بحران کرونا روبرو شد، چاپ را به مشاغل گروه یک بیاورد تا از تعطیلی این صنعت مادر جلوگیری کند.
ابوالحسنی در پایان از مغرضین فعالیت های اتحادیه گله کرد و منفعل بودن هیئت مدیره یا ماشین امضا بودن اعضای آن را افترا دانست و در کنار آن اتحادیه چاپخانه داران تهران را پدری صبور در برابر گله های جوانان پرشور خانواده دانست و بر سعه صدر هیئت مدیره اتحادیه تاکید کرد. وی همچنین در مورد اختلاف نظرهای پیش آمده پیرامون تعاونی چاپخانه داران توضیحاتی ارائه کرد و به مطالبه گران صنف مژده بررسی مسائل تعاونی در نشستی ویژه طی سال آتی را داد.