وضعیت صنعت نشر در سالی که گذشت

    0
    57
    مهم ترین چالش صنعت نشر کتاب‌فروشی

    بازار کتاب در سال‌های اخیر با فراز و فرودهای فراوانی روبه‌رو بوده است. اگرچه آمار مطالعه در روزگار کرونایی به شکل عجیبی افزایش پیدا کرده و کتاب بار دیگر موردتوجه طیف‌های مختلف جامعه قرار گرفته اما نوسان قیمت‌های بازار نشر، مشکلات زیادی را برای فعالان این عرصه به وجود آورده است.

    صنعت نشر در سالهایی که گذشت

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به دنیای‌اقتصاد، به دلیل وارداتی بودن عمده کاغذ مصرفی، رابطه مستقیمی بین نوسانات ارزی و بهای کتاب وجود دارد و همین امر موجب می‌شود نه‌تنها ناشران با افزایش هزینه تولید دست‌‌‌به گریبان باشند که در مقاطعی به دلیل ابهام در آینده قیمت ارز با سرگردانی در قیمت‌گذاری مواجه شوند، چراکه قیمت کتاب از سوی ناشر قبل از چاپ تعیین می‌شود اما قیمت کاغذ روزبه‌روز تغییر می‌کند، به‌ویژه هنگامی که سرنوشت دلار با موضوعات سیاسی روز ازجمله برداشتن تحریم‌ها و حتی حمله روسیه به اوکراین در‌هم می‌‌‌آمیزد، کار دشوارتر می‌شود، همان‌طور که در هفته‌‌‌های اخیر قیمت کاغذ با نوسانات زیادی همراه بوده است.

    بخش زیادی از تولیدکنندگان برای خرید کاغذ، دست نگه داشته‌‌‌اند و همین مساله موجب افزایش قیمت کاغذ و نگرانی ناشران شده است. در همین زمینه در روزهای گذشته احمد شریفان، رئیس اتحادیه کاغذ و مقوای تهران به خبرگزاری کتاب گفته است: «بازار ما نیز تحت‌تاثیر بقیه بازارها در ایران و جهان است؛ اینکه بازار کاغذ مدتی ملتهب شد، بخشی از آن به دلیل وقوع جنگ روسیه و اوکراین بود. واردات کاغذ و مقوا در ماه‌‌‌های اخیر دستخوش تحولات و چالش‌هایی شده که ادامه فعالیت را برای بسیاری از فعالان این حوزه با مشکل مواجه کرده است.

    وضع قوانین دست و پاگیر مثل در نظر گرفتن سقف واردات بر اساس سابقه دو سال اخیر، یکی از این قوانین است که به گفته کارشناسان، ممکن است بازار کاغذ را در ماه‌‌‌های آتی تحت‌تاثیر قرار دهد.» گذشته از قیمت کاغذ که نقش مستقیمی در قیمت نهایی کتاب دارد، عوامل غیرمستقیم دیگری مثل کاهش قدرت خرید مردم به دلیل تورم و افزایش هزینه حمل‌ونقل نیز وجود دارد که کار نشر را با وضعیت بحرانی مواجه می‌کند.

    در این میان برخی همچنان چشم به حمایت‌‌‌های دولتی دارند و نگاه گروهی به گشایش‌‌‌ها در سیاست بین‌المللی است اما آنچه امروز مخاطب کتاب با آن روبه‌‌‌روست قیمت روزافزون پشت جلد کتاب‌‌‌هاست؛ موضوعی که نگران‌کننده است و آخرین و تازه‌‌‌ترین آمارهای تحلیلی منتشر شده از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز بر آن صحه می‌‌‌گذارد زیرا مقایسه بهای متوسط کتاب فراتر از تورم رایج و به شکل تصاعدی و افسارگسیخته‌‌‌ای رو به افزایش است. نشر

    بیشتر بخوانید: مصوبه انتخاب اعضای هیأت نظارت بر ضوابط نشر کتاب ابلاغ شد

    تورم در بازار کتاب

    مطابق با اطلاعات این گزارش، میانگین قیمت کتاب‌‌‌های منتشر شده در دی ماه امسال، برابر بوده است با ۷۱‌هزار و ۱۷۶ تومان. باید توجه داشت که این رقم، میانگین قیمت کتاب‌‌‌ها در تمام گروه‌‌‌های یازده‌‌‌گانه‌‌ دیوئی است. بررسی بهای متوسط کتاب در دی‌‌‌ماه سال‌های اخیر‌‌‌ (۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰) ما را به روندی می‌‌‌رساند که خود، گویای ماجراست. همچنین در آمار مربوطه می‌توان میزان درصد رشد قیمت کتاب را در دی‌‌‌ماه هر سال نسبت به سال قبل مشاهده کرد. طبق این آمار قیمت متوسط کتاب نسبت به ۵ سال پیش، تقریبا ۳برابر شده است.

    شیب نمودار تورم در حد‌‌‌فاصل سال‌های مورد بررسی و همچنین اطلاعات بهای کتاب، مؤید رشد فزاینده‌‌ تورم در سال‌های اخیر است؛ اتفاقی که دست‌‌‌کم در ۲ سال اخیر و زیر سایه‌‌‌ سنگین کرونا، بخش عمده کارشناسان و منتقدان را با نظریه تاثیر مستقیم قیمت مواد اولیه بر شرایط ملتهب بازار کتاب، همسو کرده است. بررسی سال ‌‌‌به‌‌‌ سال اطلاعات آماری کتاب نیز نتایج مشابهی را نشان می‌دهد. بهای متوسط کتاب در سال‌های ۹۵ تا ۹۹ و ۱۰ ماه نخست سال ۱۴۰۰ مقایسه شده‌‌‌اند که شیب تصاعدی تورم در آنها، به وضوح دیده می‌شود. نشر

    مقاله قبلیسئو و تبلیغات PPC
    مقاله بعدیتفاوت بین لیوان کاغذی تک لایه و لیوان دوجداره کاغذی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.