تولیدکنندگان با افزایش تعرفه های گمرکی دچار مشکل می شوند
به گفته نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، با بالا رفتن عوارض تعرفه های گمرکی شرایط کار برای رقابت تولیدکننده داخلی در حوزه صادرات با تولیدکنندگان خارجی سخت خواهد شد.
به گزارش چاپ و نشر به نقل از ایبنا هومن محمدی، نائبرئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چپ، با اشاره به افزایش نرخ ارز از ۴۲۰۰ تومان به ۲۳ هزار تومان برای عوارض گمرک و مشکلات این موضوع برای فعالان حوزه چاپ، گفت: در این زمینه اگر قیمت تعرفه های گمرکی کالاها همان که بوده باقی بماند، قیمت بسیاری از کالاها بالا میرود و شرایط کار برای تولیدکنندگان داخلی سخت خواهد شد.
وی افزود: اگر قیمت تعرفه های گمرکی تعدیل شوند باز هم گرانی خواهیم داشت ولی کمتر خواهد بود. امیدوارم که مسئولان در این زمینه به فکر راهکاری باشند.
محمدی با اشاره به تعدیل تعرفهها و ارائه آن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تصویب در مجلس در ماه پایانی سال گذشته، عنوان کرد: تعرفه برخی کالاها که ۳۵ درصد بوده به ۱۰ درصد تعدیل یافته است تا مابهالتفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی تا ۲۳ هزار تومانی را کاهش دهیم اما هنوز مشخص نیست که تایید شود.
وی تاکید کرد: چنین موضوعی موجب می شود به عنوان مثال هزینه ترخیص ماشینی که وارد کشور می شود در این میان چندین برابر می شود و در شرایط رکود کاری چاپخانهها و فعالان این حوزه تاثیر زیادی دارد.
محمدی با بیان اینکه امروز چاپخانهداران به دلیل قیمت بالای یورو امکان واردات ماشین های نو به کشور را ندارند، توضیح داد: البته به تولیدکننده برای خرید ماشین نو معافیت می دهند اما برای خریداری ماشین های کار کرده و مستعمل، مواد اولیه این شرایط وجود ندارد و شرایط کار برای صنف سخت خواهد شد.
وی با اشاره به لزوم آسان سازی زمینه فعالیت های صادراتی برای تولیدکنندگان، گفت: طی سال های اخیر فعالیت صادراتی سخت و کم بوده است و اگر تعرفه های گمرکی برای ورود مواد اولیه بالا برود، قطعا شرایط برای رقابت تولیدکننده داخلی در حوزه صادرات نسبت بهتولیدکنندگان خارجی در شرایط مشابه سخت تر خواهد بود.
محمدی یادآور شد: به عنوان مثال ترکیه که در همسایگی ما قرار دارد، تعرفه مواد اولیه برای تولید را صفر درصد در نظر گرفته است، درحالیکه ما مقوا را با ارز ۴۲۰۰ تومانی و تعرفه ۱۵ درصد میآوردیم و این افزایش قیمت برای مقوا اصلا برای ما قابل رقابت در بخش صادرات نیست.
بیشتر بخوانید: تجدیدنظر در سیاست گمرک در قبال واردکنندگان کالاهای چاپی
وی درباره راهکاری که می تواند در این زمینه موثر باشد، گفت: نخستین و سریعترین راهکار ما کم کردن تعرفه ها است و اینکه منتظر باشیم ببینیم در بخش صادرات در دنیا طی سال جاری چه وضعیتی حاکم است، زیرا در دنیا قیمت ماشینآلات چاپ حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
به گفته محمدی، در بخش مواد اولیه نیز افزایش قیمت داریم و در چنین وضعیتی با افزایش تعرفه های گمرکی، این امکان وجود دارد که مشکلات کار برای تولیدکنندگانی که در بخش صادرات فعال هستند بیشتر شود.