صنعت بزرگ سلولزی کشور بر خوان الهی

    0
    266
    صنعت بزرگ سلولزی

    همزمان با شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، ضیافت افطاری انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فرآورده های سلولزی ایران با حضور مونا ابروفراخ؛ مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت‌افزار وزارت صمت و دیگر مسئولان دولتی، روسای اتحادیه ها و تشکل ها، بزرگان و فعالان صنعت بزرگ سلولزی در شامگاه یکشنبه ۴ اردیبهشت ماه در هتل پارسیان استقلال برگزار شد.

    تنظیم و تامین بازار کاغذ کشور از اولویت های دفترکل صنایع سلولزی

    صنعت بزرگ سلولزی

    بعد از صرف افطاری در فضایی صمیمی و تشکر از حضور مسئولان، دست‌اندرکاران، روسای انجمن‌ها، تشکل‌ها و فعالان صنعت بزرگ سلولزی؛ مونا ابروفراخ، مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت‌افزار وزارت صمت پشت تریبون قرار گرفت و گفت: ما سال‌های گذشته در حوزه صنعت سلولزی، چاپ، نوشت‌افزار و حوزه‌های بهداشتی شاهد اتفاقات بسیار خوبی بودیم.

    وی افزود: این صنعت هفت درصد اشتغال صنایع کشور و در حدود پنج درصد از اشتغال کل کشور را به صورت مستقیم درگیر کرده است. این صنعت در بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان صنعتی استراتژیک شناخته شده است.

    مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت‌افزار وزارت صمت با تأکید بر اینکه صنعت سلولزی صنعتی با ساختاری پیچیده است و مکمل صنایع دیگر به‌حساب می‌آید گفت: با دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت برنامه‌هایی راهبردی و عملیاتی را برای سال ۱۴۰۱ تدوین کرده‌ایم؛ ما در نظر داریم تا در کنار برنامه‌های مرتبط مبارزه با قاچاق و شفافیت توزیع کالا و همچنین توسعه صادرات، اتفاقات خوبی را نیز برای تولیدات داخلی این صنعت رقم بزنیم.

    ابروفراخ در ادامه بیان کرد: مواردی در سال گذشته و امسال در دستور کار داریم که بخشی از آن مانند تنظیم بازار در حوزه کاغذهای چاپ و تحریر به همت شما بزرگواران رقم خورده است و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ نیز با همین رویکرد و با قدرت بیشتر پیش برویم.

    مدیرکل دفتر صنایع سلولزی وزارت صمت اظهار داشت: هرچند برنامه‌ی افزایش تولید در دستور کار وزارتخانه قرار گرفته است اما تنظیم بازار و تأمین موجودی کشور جزو اولویت‌های دفترکل است که به همت بسیاری از شما بزرگواران صورت گرفته است.

    وی افزود: یکی از برنامه‌هایی که امسال به طور جدی آن را دنبال می‌کنیم برخورداری از ماده اولیه کاغذ و به تولید رساندن کاغذهایی که در کشور تولید نمی‌شود است. ما عزممان را جزم کرده‌ایم که از مواد خام به ارزش‌افزوده برسیم؛ این اتفاق امکان‌پذیر است و در حال بررسی و قانون‌گذاری از مجاری اصولی آن هستیم تا بتوانیم پایه‌ای بر تولید ماده اولیه و علی‌الخصوص تأمین آخال، در کشور داشته باشیم که قطعاً این اتفاق با کمک شما بزرگواران و فعالان دور از ذهن نیست.

     مدیرکل دفتر صنایع سلولزی وزارت صمت در انتها خاطرنشان کرد: پیشاپیش از حسن توجه و همراهی‌ شما بزرگواران صنعت بزرگ سلولزی در سال گذشته و سال جاری سپاسگزارم.

    همتی به وسعت صنعت بزرگ سلولزی

    صنعت بزرگ سلولزی

    سید حسن میرباقری، رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فرآورده‌های سلولزی ایران ضمن خیرمقدم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات حاضران در مراسم ضیافت افطاری صنعت بزرگ سلولزی کشور گفت: بسیار خرسندم که منت گذاشته و با حضورتان مجلس ما را منور کردید. امیدوارم همیشه در صحت و سلامت باشید؛ همچنین رحلت امیر مؤمنان امام علی (ع) را تسلیت عرض می‌کنم و امیدوارم در این شب‌های پربرکت و عزیز به همه حاجت‌هایتان برسید و ما را نیز از دعای خیرتان فراموش نکنید.

    رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فرآورده‌های سلولزی ایران اظهار داشت: خبرنگاران همواره از ما می‌پرسند که چرا کاغذ گران شد؟ خوشبختانه در هفته گذشته شاهد کاهش قیمت کاغذ بودیم ولی کسی از علت این کاهش نمی‌پرسد. ما عادت کرده‌ایم تنها نقاط منفی را ببینیم.

    وی ادامه داد: حدود هشت سال قبل، ما واردکنندگان با پنج یا نهایتاً ۱۰ درصد، گشایش اعتبار می‌کردیم و بسته به نوع ال سی- شش ماه تا ۵/۱ سال- خواب سرمایه ما در حدود پنج درصد بود ولی متأسفانه الان ریسک سرمایه در بحث کارهای تجاری خیلی بالا رفته است و ممکن است ۱۰۰ درصد سرمایه از بین برود. در حال حاضر در کشور ما ریسک تجارت کاغذ و مقوا و صنایع سلولزی بسیار بالا است.

    میرباقری در ادامه افزود: از ابتدای سال گذشته نرخ حمل‌ونقل در دنیا بالا رفته است و به تبع آن کاغذ و مقوا نیز مانند دیگر کالاها با افزایش قیمت روبرو شد، سؤال من این است کدام کالا در کشور بعد از افزایش قیمت؛ کاهش قیمت را تجربه کرده است؟ همیشه در مواقع افزایش قیمت کاغذ؛ نوک پیکان به سمت واردکنندگان است و این قشر مظلوم واقع شده‌اند.

    وی تأکید کرد: متأسفانه نمی‌خواهیم باور کنیم مقصر تحولات ایجاد شده در وضعیت کاغذ، یک ارگان نیست، ما باید به این باور برسیم که تأمین کالا در کشور سخت شده است و چاره آن حذف بخش خصوصی نیست.

    میرباقری تصریح کرد: امروزه کشور نیازمند تأمین کاغذ است و به شخصه از تمامی واردکنندگان این کالا و صنایع وابسته تشکر می‌کنم که با وجود تمامی مشکلات و سختی‌ها در دو سال گذشته به تأمین انواع کالاهای سلولزی مورد نیاز کشور همت گماردند.

    رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فرآورده‌های سلولزی ایران در انتهای صحبت‌های خود در ضیافت افطاری صنعت بزرگ سلولزی بیان کرد: جا دارد از مسئولان سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان که با درایت درصدد تنظیم بازار برآمدند کمال تشکر را داشته باشم و امیدوارم بتوانیم در سال جاری کمبودهای بازار را جبران کنیم.

     

    توجه ویژه به بسته حمایت از تولید و نه به افزایش تعرفه واردات

    صنعت بزرگ سلولزی

    غلامرضا شجاع، نماینده مصرف‌کنندگان کاغذ و مقوای استان‌های کشور با بیان تسلیت ایام سوگواری مولای متقیان در خطاب به مهمانان ضیافت الهی صنعت بزرگ سلولزی کشور گفت: از انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فرآورده‌های سلولزی ایران که بانی این ضیافت و کار خیر شدند تشکر ویژه دارم. دوستان و همکارانی سال گذشته در بین ما بودند که متأسفانه امسال از دیدارشان محروم هستیم خصوصاً حاج سید حسین میرباقری، رئیس سابق اتحادیه صنف کاغذ و مقوای ایران که برایشان رحمت واسعه و علو درجات را از درگاه باریتعالی خواهانیم.

    وی در ادامه بیان کرد: ما مصرف‌کنندگان کاغذ در صنعت چاپ همیشه در کنار واردکنندگان کاغذ بوده و هستیم و در بسیاری مواقع از منافع و حقوقمان دفاع کرده‌ایم. به عنوان مثال در سال ۹۴ از افزایش تعرفه واردات جلوگیری کردیم. از مسئولان دولتی نیز تقاضا داریم مانند مدیران قبلی به دنبال افزایش تعرفه نباشند.

    شجاع ادامه داد: ما به جای افزایش تعرفه واردات، بسته حمایتی برای تولیدکنندگان را به همت و زحمات دکتر روغنی پیشنهاد دادیم که یک سال در کارگروه تنظیم بازار و سه سال در اتاق بازرگانی روی آن کار شد و احتمالاً در حال حاضر در کشوی میز معاون وزیر خاک می‌خورد! اگر این بسته حمایتی از تولید داخل اعمال شود مطمئناً مشکلات آن تا حدود زیادی حل خواهد شد.

    نماینده مصرف‌کنندگان کاغذ و مقوای استان‌های کشور بیان کرد: دولت باید دستان خود را از سر واردکنندگان کاغذ بردارد و کاغذ را تعزیراتی نکند؛ اگر دولت به مسئله واردات دخالت نداشته باشد؛ قطعاً عرضه و تقاضا بازار کاغذ را تنظیم می‌کند. هرچه دولت در امور کاغذ و تعزیرات ورود پیدا کند مسئله کاغذ بغرنج‌تر می‌شود.

    وی در پایان سخنانش تصریح کرد: باید دانست افزایش قیمت کاغذ به واردکنندگان این کالا ارتباط ندارد و قیمت آن وابسته به قیمت‌های جهانی است و به همین دلیل با افزایش قیمت روبرو شده و البته معتقدم هنوز گرانی چندانی را در این حوزه تجربه نکرده‌ایم.

     

    گزارش تصویری ضیافت صنعت بزرگ سلولزی کشور 

    دیدن این خیل از افراد و فعالان صنعت بزرگ سلولزی آدم را سر شوق می آورد و امید ادامه می داد. گزارش تصویری چاپ و نشر آنلاین از این شب خاطره آمیز و صمیمی را در ادامه نظاره گر خواهید شد.

    صنعت بزرگ سلولزی

    صنعت بزرگ سلولزی

    صنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزی

    صنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزیصنعت بزرگ سلولزی

    مقاله قبلینشست تخصصی تاثیر طراحی گرافیک در صنعت چاپ و بسته بندی برگزار شد
    مقاله بعدینمایشگاه فیزیکی و مجازی مکمل یکدیگر

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.