عصر روز یکشنبه ۱۵ دی ماه اولین جلسه شورای سیاست گذاری آیین سپاس از چهره های ماندگار صنعت چاپ و صنایع وابسته در محل شرکت تعاونی لیتوگرافان برگزار شد.
در این جلسه بزرگانی چون اسکندر خمسه پور (رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ ایران)، بیژن درویس کجوری (پیشکسوت و استاد دانشکده چاپ)، علی مغانی (رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی)، غلامرضا شجاع (مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان)، احمد ابوالحسنی (رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران)، جلیل غفاری رهبر (رئیس اتحادیه صنف صحاف)، علی اکبر ابراهیمی (معاون دفتر چاپ و نشر معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مجتبی معراج محمدی (رئیس اتحادیه لیتوگراف) و کارآفرینانی چون مهرداد نباتچیان (مدیر عامل شرکت آسان پک قزوین)، محمود پیشعلی (مدیر چاپخانه فرارنگ آریا)، سعید حاجیلو (مدیر عامل مجتمع چاپ نقش الماس) و غیره حضور داشتند.
ورود صنعت چاپ به ایران
شایان ذکر است؛ قرار است آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران به مناسبت دویستمین سالگرد ورود چاپ به ایران و آغاز سومین قرن جریان آن در این سرزمین برگزار شود. در این مدت سند تصویری مطلوب چندانی از چگونگی توسعه و پیشرفت چاپ در دسترس نیست.
متاسفانه صنعت چاپ ایران در طول یک صد سال گذشته با فراز و نشیب و چالش های فراوانی روبرو بوده و تمام این اوج و حضیض ها در سایه همنشینی با یک صد مرد تاریخ ساز صنعت چاپ ایران شنیدنی و هویدا است با همین نگاه و دغدغه تیم اجرایی فیلمبرداری به سراغ چهره نام آشنا و مطرح صنعت چاپ کشور رفته و دست به تولید کلیپ و فیلم هایی در خصوص زندگی و بیوگرافی آنها داشته است.
این صد چهره و این صد نفر، تاریخ صد سال گذشته چاپ ایران را به زبان و خاطر خود روایت کردند و برای آگاهی از آنچه در یک قرن گذشته به وقوع پیوسته و چاپ در ایران رشد نمو یافته پای سخنان این صد چهره نشسته است. فیلم ها در بیشتر استان های کشور فیلمبرداری شد و چهره های مطرحی از تبریز ، مشهد ، اصفهان ، کرمانشاه ، بوشهر ، ارومیه ، رشت ، قم ، قزوین و غیره در این مجموعه گرانسنگ حضور داشتند.
جای بسی تاسف است که بسیاری از این صد چهره از بین ما رفته اند، بسیاری امروز سالخورده به کم رمق شده اند، بسیاری نیز همچنان پای دستگاه های مهربان چاپ ایستاده اند. شاید این فیلم ها تنها اثر تصویری به جای مانده از تعدادی از چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران باشد. زیرا متاسفانه بسیاری از آن ها دیگر در میان ما نیستند و فیلم ها از آنها برای ما به یادگار مانده است.
امروز دانشجویان و جوانان این صنعت برای اطلاع از آنچه چاپ کشور را شکل داده، ناگریز می توانند از تماشای ویدیو ها و این مستند نگاری گرانسنگ به این مهم دست یابند. علاوه بر آن این مستندها برای قرنهای آتی و برای همیشه به یادگار خواهد ماند.
این گنج نامه چاپ ایران، تحفهای به سرزمین گهر بار پارسیان و علاقه مندان به فرهنگ و هنر است. در این هیاهوی زندگی شهری و دنیای مدرن باید برای معرفی الگوهایی به جوانان هم باید چارهای یافت و برای تقدیر از آنها باید کمی جنبید و برای قدردانی هم باید کاری کرد و پا به رکاب شد.
بر همین اساس اقداماتی که باید برای این آیین سپاس انجام شود، به صورت پروپوزال تقدیم افراد حاضر در این جلسه شد و در مورد تک تک پارامترهای از پیش تعیین شده به اظهار نظر و تبادل افکار پرداخته شد و قرار شد حاضران به عنوان شورای راهبردی و سیاستگذاری در آینده نزدیک نظرات خود را به صورت مکتوب درباره این مراسم و آیین سپاس از چهرههای ماندگار و پیشکسوتان صنعت چاپ ایران ارسال کنند.
بیشتر بخوانید: