به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ چاپ پرچم از بارز ترین و قدیمی ترین روش های معرفی یک برند و یک لوگو در یک شرکت و یا سازمان است. مهم نیست کسب و کارتان بزرگ و یا کوچکی باشد، چاپ یک پرچم زیبا، خوش فرم و متناسب می تواند بهترین و کارآمد ترین روش برای معرفی شما باشد.
روش های گوناگونی برای چاپ پرچم وجود دارند و این روش ها دارای کاربردهای متفاوتی هستند. همچنین، نوع تکنیک استفاده شده برای چاپ انواع مختلف پرچم می تواند در بازده نهایی این روش تأثیرگذار باشد. در ادامه قصد داریم تا شما را با انواع روش های چاپ پرچم آشنا کنیم و اطّلاعاتی را درباره با مزایا و معایب هر روش ارائه دهیم.
استفاده از قالب های برجسته
استفاده از این قالب ها برای چاپ پرچم یکی از قدیمی ترین روش ها محسوب می شود و امروزه به دلیل وارد شدن روش های نوین به صنعت چاپ، کم تر از گذشته از این روش استفاده می شود. در این فرآیند، طرح مورد نظر بر روی سطوح شکل پذیری همچون چوب کنده کاری می شوند و سپس طرح های برجستهی به دست آمده را به رنگ آغشته کرده و از آن برای چاپ طرح مورد نظر استفاده می شود. این روش یکی از روش های سریع محسوب می شود ولی ایراداتی همچون نامنظّم بودن طرح های به دست آمده از ایرادات این روش است.
چاپ پرچم به روش استنسیل (Stencil)
در این روش از شابلون هایی از جنس پلاستیک و یا فلزّات شکل پذیر به منظور چاپ پرچم استفاده می شود و این روش نیز همچون روش قبلی دارای مشکلاتی مانند نامنظّم بودن طرح های به دست آمده است و امروزه کمتر از این روش استفاده می شود.
چاپ پرچم به روش حرارتی (Sublimation)
چاپ حرارتی و یا سابلیمیشن یکی از بهترین روش های چاپ پرچم است و امروزه به طور گسترده از آن برای چاپ طرح های مختلف روی پارچه و یا سایر مواد استفاده می شود. در این روش ، همانگونه که از نام آن مشخّص است، از حرارت به منظور انتقال طرح های اوّلیه از کاغذ طرّاحی به روی پارچه استفاده می شود و اساس کار آن بر پایه ی تصعید رنگ است. میزان کیفیّت و ماندگاری این روش بیشتر از سایر روش ها است و به همین دلیل است که امروزه از آن به طور گسترده برای چاپ انواع پرچم استفاده می شود. این نوع چاپ را با نام چاپ دیجیتال هم می شناسند. در این روش، طرّاحان با استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری طرح مورد نظر خود را با دقّت بسیار بیشتری نسبت به دیگر روش ها بر روی پارچه و یا سایر مواد چاپ میکنند. این روش بر خلاف سایر روش های چاپ هیچ گونه محدودیّتی در زمینهی استفاده و یا ادغام رنگ های مختلف را ندارد و به همین دلیل است، فرآیند چاپ انواع مختلف پرچم با استفاده از این روش با سرعت و کیفیّت بسیار مناسبی صورت می گیرد.
چاپ پرچم به روش سیلک اسکرین (Silk Screen)
در این روش برخلاف سایر روش های ذکر شده از شابلون هایی پارچهای برای چاپ پرچم استفاده می شود. در این فرآیند، از پارچه های توری که نسبت به عبور رنگ نفوذپذیر هستند برای ساخت شابلون استفاده می شود. پس از انتقال طرح اوّلیه بر روی این شابلون پارچهای، دیگر قسمت های شابلون که نباید رنگ از آن ها عبور کند توسّط مواد مسدود کننده پوشانده می شوند و قالب به دست آمده برای چاپ انواع مختلف پرچم استفاده می شود. این روش نیز مزایا و معایب مخصوص به خود را دارا است و از جمله مهم ترین ایرادات آن می توان به وقتگیر بودن فرآیند ساخت قالب در صورت متعدد بودن طرح های اوّلیه اشاره کرد. با این حال، همچنان از این روش برای چاپ پرچم در کارخانههای تولید پرچم استفاده می شود.
منبع: بهارنیوز