پایان زینک مطبوعات

    0
    120
    مالیات خدمات چاپی

    مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان گفت‌: زینک مطبوعات و روزنامه‌ ها مدتی است که کاملا پایان یافته و خاتمه این کالای کاربردی در حوزه نشر و خصوصا مطبوعات زمینه ساز مشکلاتی برای این حوزه بوده و عواقب آن افزایش قیمت زینک در بازار و در برخی موارد ایجاد بازار سیاه برای مصرف‌کنندگان است.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین، غلامرضا شجاع؛ مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان در گفت ‌و گو با خبرگزاری میزان پیرامون کمبود زینک در بازار گفت: علی‌رغم تمام تلاش ‌ها و نامه‌نگاری‌ها به منظور تامین زینک دولتی برای مطبوعات هنوز نتوانسته‌ایم تایید مسئولان را در این زمینه به دست بیاوریم. مشکلات مطبوعات شروع شده و چاپخانه‌ ها نیز در این زمینه دچار مشکل می‌ شوند که البته اکنون تعداد زیادی از چاپخانه‌ ها تعطیل شده‌اند.

    وی در همین راستا ادامه داد: زینک مطبوعات و روزنامه ‌ها  برای چاپ مدتی است که کاملا پایان یافته و خاتمه این کالای کاربردی در حوزه نشر و خصوصا مطبوعات زمینه ساز مشکلاتی برای این حوزه بوده و عواقب آن افزایش قیمت زینک در بازار و در برخی موارد ایجاد بازار سیاه برای مصرف‌کنندگان است و این امر با وجود زمینه‌ های قبلی توجه مسئولان را نیز می‌طلبد.

    مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان به پیشنهاد دست اندرکاران و فعالان حوزه زینک برای جلوگیری از مشکلات به وجود آمده در حوزه این کالای استراتژیک اشاره و تاکید کرد: تعاونی لیتوگراف و برخی فعالان همچنین مصرف‌ کنندگان زینک طی رایزنی و گفت‌وگو‌ ها بر این اعتقاد مشترک دست یافتند که چنانچه تسهیلاتی در غالب سهمیه‌ای کوچکی از ارز دولتی کاغذ را به زینک اختصاص بدهند نه تنها ضربه‌ای به بازار کاغذ وارد نمی‌‌شود بلکه زینک با قیمت مناسب به عنوان یک کالای اولیه در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌‌گیرد.

    بیشتر بخوانید:

    کمبود کاغذ و زینک در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب

    بازار زینک، کمبودها و سردرگمی ها

    اختصاص تسهیلات به زینک مطبوعات و روزنامه ها

     شجاع پیرامون جلسه مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی اختصاص ارز دولتی به کاغذ بیان کرد: بنابر گفته نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه‌ای که مدتی پیش پیرامون رسیدگی به وضعیت کاغذ و اختصاص ارز دولتی به این کالا تشکیل شد، ظاهرا هیچ گونه تاکیدی بر اختصاص تسهیلات به واردات کاغذ انجام نشده است. من معتقدم می‌توان حدود یک هشتم از این تسهیلات را به واردات زینک اختصاص داد و مشکلات متعددی نشریات را مرتفع کرد.

    وی در مورد تامین زینک انتشاراتی‌ها بیان کرد: انتشاراتی ‌های عموما زینک خود را از طریق شرکت تعاونی لیتوگراف به علت قیمت پایین یعنی حدود ۱۱ هزار تومان برای هر زینک دو ورقی تامین می‌ کنند، البته شرکت تعاونی آشنا اخیرا کمی زینک برای ناشران وارد کرده که با قیمت حدود ۱۷ هزار تومان برای هر بند دو ورقی به مصرف‌کنندگان عرضه می‌ کند که به علت قیمت بالا مورد استقبال قرار نگرفته است.

    وی به پروسه واردات زینک اشاره و اظهار کرد: پروسه واردات زینک امروزه افزایش پیدا کرده است در گذشته تنها حدود ۴۵ روز به طول می ‌‌انجامید، اما اینک زمان ثبت سفارش تا واردات آن حدود ۴ ماه زمان می‌ برد.

    شجاع به مشکلات مطبوعات برای تامین زینک اشاره و خاطرنشان کرد: زینک مطبوعات و روزنامه به خاطر ابعاد بزرگشان به راحتی تهیه و تامین نمی‌ شوند، اکنون تعداد بسیار اندکی از زینک مطبوعاتی در تعاونی تهران وجود دارد که برخی از مطبوعات اقدام به تامین این کالا از طریق این تعاونی می‌ کنند و بسیاری از مطبوعات برای جبران نیاز خود به خرید زینک ۳۰میل که قیمتی حدود ۱۷۰ هزار تومان برای هر زینک دو ورقه‌ای دارد روی آورده‌اند، این زینک ‌ها بزرگ هستند و برای رسیدن به ابعاد یک روزنامه باید بخش‌های زیادی از آن از بین برود که از لحاظ اقتصادی یک ضرر بزرگ محسوب می ‌شود.

    مقاله قبلینمایشگاه چاپ تهران و آلودگی هوا
    مقاله بعدیکتاب‌ فروشان نیاز به آموزش دارند

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.