ساخت ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر برای نخستین بار در کشور

    0
    91
    ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر

    ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر، دوستدار سلامت 

    رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از تولید ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر، برای نخستین بار در کشور و با استفاده از پلیمر‌های زیستی توسط این موسسه و همکاری بخش خصوصی خبر داد.

    ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری دانشجو، قدیر رجب‌زاده رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در رابطه با تولید ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر گفت: در طرح پژوهشی تولید ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر با هدف کاهش مضرات ظروف یکبار مصرف موجود در بازار، شامل ظروف پلاستیکی با منشاء نفتی و گیاهی و ارتقای سلامت جامعه، نسبت به ساخت ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر اقدام شده است.

    وی با بیان اینکه سبک زندگی امروزی موجب رواج استفاده از ظروف یک بار مصرف به عنوان رایج­ترین آلاینده‌های محیط زیست شده است، افزود: در کشور ما در حال حاضر برای نگهداری و بسته‌بندی برخی مایعات و مواد غذایی داغ مانند چای، نوشیدنی­‌های داغ، سوپ­ها و نیز برخی مواد منجمد مانند بستنی از ظروف یکبار مصرف پلی­‌استایرنی و البته اخیرا ظروف پلی پروپیلنی و نیز ظروف به اصطلاح گیاهی بر پایه نشاسته استفاده می­ شود که متاسفانه پلیمر‌های یادشده یا زیست­‌ تخریب پذیر نبوده و یا به طور جزئی زیست­‌تخریب­‌پذیر می­‌باشند.

    وی ادامه داد: به دلیل قیمت مناسب ­‌تر، بیشتر از ظروف یکبار مصرف پلی­‌استایرنی استفاده می­‌شود که این ظروف به هنگام تماس با مایعات و مواد غذایی داغ (با دمای بیش از ۷۰ درجه سانتیگراد) و یا مواد غذایی منجمد، به تدریج مونومر استایرن به درون مواد غذایی آزاد می­‌کنند که منشا بروز انواع سرطان‌ها بوده و به طور قابل توجهی باعث افزایش هزینه‌های درمان در سطح جامعه می‌شود.

    رجب‌زاده با تاکید بر اینکه ظروف یکبار مصرف موجود در بازار نتوانسته‌اند از آلوده سازی محیط زیست و بروز بیماری­‌ها پیشگیری کنند، بیان کرد: طرح پژوهشی کاربردی تهیه کامپوزیت­‌های پلیمری زیست تخریب­‌پذیر برای ساخت ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر و بسته­‌بندی مواد غذایی به منظور رفع این مشکل در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اجرا شده است.

    ظروف یکبار مصرف فعلی به طور کامل در طبیعت تجزیه نمی‌شوند

    ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر محمدرضا عبدالهی مقدم، مجری طرح پژوهشی تولید ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر نیز گفت: در تولید ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر ، ابتدا گرانول­‌های کامپوزیتی پلیمری صددرصد زیست­‌تخریب­‌پذیر و قابل کمپوست شدن از ترکیب بیوپلیمر‌های سنتزی با پلیمر‌های طبیعی مثل نشاسته و مواد لیگنوسلولزی تهیه شده و سپس با استفاده از گرانول­‌های تولیدی، انواع ظروف یکبار مصرف بسته‌­بندی مواد غذایی ساخته شدند.

    عضو هیئت علمی گروه پژوهشی شیمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: ظروف پلاستیکی متداول با ورود به زمین­‌های کشاورزی و پخش شدن در سطح این زمین­‌ها، با طول عمر زیاد خود که گاهی به چند صد سال می‌رسد، علاوه بر کاهش نفوذپذیری سطح خاک، باعث آلودگی خاک و کاهش حاصل‌خیزی زمین‌های کشاورزی می‌شوند که یکی از نتایج آن از بین رفتن پوشش گیاهی و فرسایش خاک و بیابان‌زایی است.

    وی با بیان اینکه این آلودگی‌های ریزپلاستیکی همچنین با ورود به محصولات کشاورزی و چرخه غذایی انسان می‌توانند باعث تغییرات ژنتیکی و کاهش سطح ایمنی بدن در مقابل بیماری‌­ها شوند افزود: در پژوهش‌های مختلفی ثابت شده است که استفاده از برخی پلاستیک‌های با منشأ نفتی در کوتاه مدت سبب بیماری‌هایی نظیر سرطان شده و در بلندمدت موجب تغییرات ژنتیکی انسان خواهد شد.

    عبدالهی مقدم به پیشینه پژوهش در خصوص استفاده از بیوپلیمر‌های طبیعی اشاره و اظهار داشت: پژوهش در این زمینه از زمان بحران نفت و دهه ۱۹۷۰ میلادی آغاز شد که بر اساس آن ساخت بیوکامپوزیت‌­ها برای مصارف گوناگون با استفاده از ترکیباتی همچون انواع نشاسته و مواد لیگنوسلولزی حاصل از زائدات محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار گرفتند.

    بیشتر بخوانید: تولید بسته بندی های زیست تخریب پذیر بر پایه قارچ

    وی ادامه داد: این پژوهش‌ها از سال‌ها قبل در ایران نیز آغاز شده و در سال ۱۳۸۴ اولین واحد تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی راه‌اندازی شد. در فرمولاسیون پلیمر‌های مورد استفاده در ساخت این ظروف ، معمولا همچنان از مقادیر نسبتا زیاد پلیمر‌های غیر زیست تخریب­‌پذیر با منشاء نفتی استفاده می‌شود، اما در فرمولاسیون مورد استفاده در ظروف یکبار مصرف زیست تخریب‌ پذیر  تمامی پلیمر‌های مورد استفاده، زیست تخریب‌پذیرند.

    عبدالهی مقدم با اشاره به استقبال عمومی برای استفاده از محصولات دوست­دار محیط زیست گفت: از آنجا که کلیه محصولات تولیدی این طرح صددرصد زیست‌تخریب‌پذیر و قابل کمپوست شدن هستند، بنابراین آینده خوبی برای تولید انبوه و صادرات این محصول پیش بینی می‌شود.

    مقاله قبلیاتحادیه چاپخانه داران تهران؛ اعاده حیثیت
    مقاله بعدیخروج از اثرات اقتصاد نامطلوب صنعت چاپ در شرایط کرونا

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.