نائب رییس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی با اشاره به کاهش سرعت اینترنت اظهار داشت که این موضوع یعنی کاهش سرعت اینترنت به نفع پیشرفت و اقتصاد کشور نیست.
کاهش سرعت اینترنت راه را برای کشورهای رقیب هموار میکند
به گزارش چاپ و نشر آنلاین بابک عابدین نائب رییس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی در گفتگو با پایگاه خبری مجلس انقلابی گفت: در ایران اخبار حاکی از این است که قانون گذار بهدنبال این است که در غالب طرحهایی مانند صیانت سرعت انتقال های دادهها را محدود کند و اگر کاهش سرعت اینترنت را در ماتریکس ساده استراتژیک در نظر بگیریم تهدیدها و فرصت ها و نقاط ضعف و قوت این طرح را بسنجیم خواهیم دید که این موضوع به هیچ عنوان به نفع اقتصاد و پیشرفت توسعه کشور نیست.
نایب رییس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی با بیان اینکه طرحهای محدودکننده مانند طرح صیانت راه توسعه تجارت در کشور را دشوار میکند، گفت: بخش خصوصی تلاش دارد که ایران به هاب انتقال تجاری از شرق آسیا به غرب تبدیل شود، این در حالیست که اینترنت به عنوان مهم ترین بحث انتقال داده در مبادلات اقتصادی مختل است و همین مسئله راه را برای کشورهای رقیب هموار می کند تا جایگزین ما در مناسبات تجاری منطقه شوند.
وی طرح های محدودکننده از جمله طرح صیانت را مغایر با موافقت های همکاری ایران با کشورهای CIS و کشورهای شرق آسیا و سازمان همکاری شانگهای دانست و افزود: میخواهیم ایران به کشور مهم اقتصادی در منطقه تبدیل شود اما از سوی دیگر سرعت انتقال دادهها را کاهش میدهیم. سیستم هوش مصنوعی و سیستمهای انتقال دیتا با سرعت بالا برای اتصال خطوط تولیدی از یک منطقه به منطقه دیگر و مدیریت ماشینآلات و تکنولوژیها از راه دور در کشورهای رقیب تجاری ما پیشرفت قابل توجهی کرده اند.
عابدین تصریح کرد: اگر سیستم سرعت انتقال دادهها در ایران همپایه آنها نشود بدون تردید در روند و ادامه فعالیتهای اقتصادی با چالشهای جدی مواجه خواهیم شد.
وی با بیان اینکه کاهش سرعت اینترنت با رسیدن به چشمانداز نظام و تبدیل کشور به قطب اقتصادی خاورمیانه و پیشرفت اقتصادی در تضاد است، گفت: تجربه نشان داده است که محدودیت هیچگاه پیشرفت را باخود به همراه نیاورده است بهخصوص محدویت در حوزه آی تی و اینترنت تکنولوژی.
نایب رییس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی با اشاره به طرح سرعت های بالاتر از 5G در دنیا، افزود: در ایران قانون گذار بهدنبال این است که در غالب طرح هایی مانند صیانت سرعت انتقال های دادهها را محدود کند و اگر کاهش سرعت اینترنت را در ماتریکس ساده استراتژیک در نظر بگیریم تهدیدها و فرصت ها و نقاط ضعف و قوت این طرح را بسنجیم خواهیم دید که این موضوع به هیچ عنوان به نفع اقتصاد و پیشرفت توسعه کشور نیست.
در حالی که اقتصاد دنیا به سرعت به سوی تکنولوژی های جدید مانند متاورس، چاپ سه بعدی، بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی، استارلینک و …… پیش پیش میرود کاهش سرعت اینترنت نه تنها منطقی نمی باشد بلکه ما را به سمت سقوط اقتصادی هدایت خواهد کرد. حال زمان پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور و نظام است و افزایش سرعت اینترنت یکی از مایحتاج این چشم انداز است.
عابدین کاهش سرعت انتقال دادهها را ملموس توصیف کرد و افزود: نقل و انتقالات بورسی در کشور با اینترنت صورت میگیرد این در حالیست که معامله در بورس در بسیاری از موارد به دلیل کاهش سرعت اینترنت با دشواری انجام می شود همه این موارد جزو فاکتورهای عقب گرد برای پیشرفت و توسعه کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: به طور مثال فعالان حوزه چاپ و بسته بندی برای انتقال دادهها دیگر از خطوط جادهای استفاده نمیکنند و دادهها در این صنعت از طریق سیستمهای اینترنتی منتقل میشود. به گفته این عضو اتاق بازرگانی؛ سفارش دهندگان چاپ و بسته بندی از طریق اینترنت ایدهپردازی، طراحی ساختار و گرافیک را انجام می دهند تا در نهایت به نتیجه مطلوب برسند.
در صنایع پیشرفته ۹۰ درصد خطوط تولیدی جدید که با تکنولوژی روز خریداری می شود جهت سرویس، نگهداری و تعمیرات باید مستقیم با خطوط اینترنتی سرعت بالا به کارخانه متصل شوند در غیر این صورت زمان خواب خطوط تولیدی بالا میرود و تولید دیگر مزیت اقتصادی نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: اصل مشتری سازی در بستر اینترنت
وی با بیان اینکه کاهش سرعت اینترنت با توسعه فعالیت ها و تولیدات دانش بنیان در تضاد است، گفت: فعالان بخش خصوصی آماده مذاکره با دولت در این زمینه تصویب طرح های محدود کننده است، نمی توان پذیرفت که دولت و قانون گذار طرح صیانت را اجرا کند اما از سوی دیگر به تهدیدهایی که این طرح برای فعالان اقتصادی ایجاد می کند توجه نکند.
نباید فراموش کنیم که رقبای اقتصادی ما در منطقه و فراتر از آن جهت پیشرفت و پیشروی همواره در تلاش توسعه سرعت در صنایع IT و ICT هستند.