سید یاسر رایگانی ، سخنگوی سازمان تعزیرات آخرین وضعیت پرونده احتکار کاغذ را تشریح کرد.
سید یاسر رایگانی درباره پرونده های تشکیل شده در سازمان تعزیرات گفت: تا پایان دی ماه تعداد ۴۹۴ هزار و ۷۶ پرونده وارد شده که شامل ۳۸۴ هزار و ۳۴۶ پرونده کالا و خدمات، ۷۱ هزار و ۲ پرونده قاچاق کالا و ارز و ۳۸ هزار و ۷۲۸ پرونده بهداشت ، دارو و درمان است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر؛ سید یاسر رایگانی، سخنگوی سازمان تعزیرات وی افزود : متخلفان به پرداخت ۴۹ هزار میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.
سخنگوی سازمان تعزیرات تصریح کرد: تعداد ۳۵۱ هزار و ۳۲ پرونده شامل ۲۷۹ هزار و ۶۱۵ پرونده کالا و خدمات، ۴۳ هزار و ۴۳ پرونده قاچاق کالا و ارز و ۲۸ هزار و ۳۷۴ پرونده بهداشت، دارو و درمان برای اجرا به واحد اجرای حکم ارجاع شده است.
وی در خصوص جریمه نقدی محکومان هم گفت: جمعاً ۱۶۵ هزار میلیارد ریال جزای نقدی برای وصول به این واحد ارسالشده و ۹۹۶ میلیارد ریال اعاده حق شاکی به واحد اجرای احکام ارسالشده است. مأموران اجرای احکام هم موفق به اخذ ۶ هزار میلیارد ریال جریمه نقدی از متخلفان در حق صندوق دولت شدند.
رایگانی، سخنگوی سازمان تعزیرات : پرونده احتکار کاغذ هم اکنون در دادستانی تهران است.
رایگانی در خصوص بیشترین احکام صادره در یکماه اخیر هم گفت: یک شرکت به دلیل احتکار پلیاتیلن در یزد به پرداخت ۲۱ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شد. همچنین دو نفر در استان تهران به دلیل قاچاق و واردات کالا با استفاده از تسهیلات در نظر گرفتهشده در قانون برای کالاهای مصرف شخصی به پرداخت ۱۱۲ میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شدند.
وی با اشاره به آمار پرونده احتکار کاغذ (۱۰ ماهه نخست سال گفت: ۲۱ پرونده با ارزش ۳۸ میلیارد ریال تشکیل شده است که ۱۹ پرونده مختومه شده، ۷ پرونده حکم قطعی صادر شده و متخلفان ۵ میلیارد و ۶۱۸ میلیون ریال محکوم شدند.
بیشتر بخوانید: احتکار کاغذ در بازار و اثرات سیاست های دولت
وی افزود: ۳ پرونده با ارائه مدارک لازم حکم برائت گرفته، ۲ پرونده عدم صلاحیت صادر شده، ۷ پرونده نیز قرار صادر شده است.
رایگانی تصریح کرد: پرونده احتکار کاغذ هم اکنون در دادستانی تهران است.
وی افزود: در تهران متهمین عدم ایفای تعهد در دو پرونده، به اعاده ۲۸ میلیون یورو و ۲۰۵ میلیون یورو (جمعاً ۲۳۳ میلیون یورو) در حق بانک شاکی محکوم شدند. همچنین ۵ پرونده با موضوع گران فروشی کاغذ با ارزش ۸۵ میلیارد ریال تشکیل و رسیدگی شده است.
رسیدگی به پرونده احتکار کاغذ و ساماندهی بازار داخلی
گفتنی است تقریبا یکی دو سال است که حال و روز کاغذ تحریر و روزنامه وخیم است و برخی سودجویان از این حال وخیم سو استفاده کرده و به گرانفروشی و یا احتکار کاغذ که از اساسی ترین اقلام صنعت معظم چاپ است پرداخته اند. بازار کاغذ در سال های اخیر با نوسان هایی روبه رو بوده است.
شوک ارزی نیز یکی از این بدترین اتفاقات را برای کاغذ و خصوصا کاغذ روزنامه در ایران رقم زد. افزایش قیمت و ناشفاف بودن میزان کاغذ وارداتی و مسائلی از این دست مطبوعات را به سختی انداخته بود. بدون اینکه به این موضوع فکر کنند که با این حرکت نابخردانه چه بر سر این صنعت می آورند، صنعتی که در رده بندی بزرگ ترین صنایع در دنیا به حساب می آید و این مورد انکار ناپذیر است ولی باز هم با تمام این تفاسیر با تدابیری که مسئولان صنفی در نظر گرفتند بازار کاغذ را که سرشار از تلاطم بود به آرامش رساندند.
وضعیت بازار چاپ ایران در ماههای پایانی با توجه به تحولات اخیر جهانی در بازار کاغذ و پایین آمدن قیمت جهانی کاغذ؛ همچنین تاثیر سیاست ساماندهی بازار داخلی کاغذ باعث از بین رفتن حباب و معقول شدن قیمتهای کاغذ شده است.